Haberler

İzmir'de Kültür Sanat

İzmir'i, farklı sanat dallarında çok sayıda etkinliğin düzenlendiği, kültür sanat gündemi açısından yoğun bir hafta bekliyor.

İzmir'i, farklı sanat dallarında çok sayıda etkinliğin düzenlendiği, kültür sanat gündemi açısından yoğun bir hafta bekliyor.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), bu hafta Borusan Quartet'in iki önemli solistini konuk edecek.

Orkestranın yarın akşam saat 20.30'da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde şef İbrahim Yazıcı yönetiminde vereceği konserin solistliklerini kemanda Esen Kıvrak, viyolonselde Çağ Erçağ üstlenecekler. Konserin yönetimini üstlenen Yazıcı, aynı zamanda solistlere piyanosuyla da eşlik edecek.

Konserde Esen Kıvrak, Borusan Kültür ve Sanat tarafından kendisine verilen 1590 yılı Amati yapımı kemanı, Çağ Erçağ ise 1740 yapımı Petrus Guarneri viyolonseliyle çalacak.

İZDSO, konserde Beethoven, Mozart ve Litz'in eserlerini seslendirecek.

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), Elhamra Sahnesi'nde bu hafta, prömiyeri kısa süre önce yapılan "Çakırcalı Efe" dans tiyatrosunu yeniden İzmirli sanatseverlerle buluşturacak.

Ödemiş'in, Ayasuluğ köyünde dünyaya gelen Çakırcalı Mehmet Efe'nin yaşam öyküsünün anlatıldığı iki perdelik dans tiyatrosunu Yekta Oktay sahneye koyarken, orkestrayı ise Ali Hoca yönetecek. Eser, bu akşam ve 7 Nisan Cumartesi akşamı, İZDOB'un Elhamra Sahnesi'nde perdelerini açacak.

Elhamra Sahnesi, 11 Nisan Çarşamba akşamı ise 5. Ulusal Genç Solistler Yarışması konserine evsahipliği yapacak. Jüri karşısına bugün çıkmaya başlayacak adaylar için yarış, 11 Nisan Çarşamba gününe kadar etaplar halinde sürecek. Sanatseverler, yarışmada dereceye giren başarılı sesleri, aynı akşam verilecek konserde dinleme olanağını bulacaklar.

-İZDT'de bu hafta -

İzmir Devlet Tiyatrosu'nun (İZDT), 4 salonda perdelerini açacağı haftada, İzmirli tiyatroseverler, Bursa Devlet Tiyatrosu'nun "Karmakarışık" adlı oyununu da izleme olanağını bulacak.

İZDT, Konak Sahnesi'nde 8 Nisan Pazar gününe kadar "Bir Garip Orhan Veli" adlı oyunu sahneleyecek. Tayfun Eraslan'ın yönettiği tek kişilik oyun, Orhan Veli'nin Murathan Mungan tarafından derlenen şiirlerinden oluşuyor ve izleyiciyi kimi zaman gülümseten, kimi zaman da duygulandıran bir yolculuğa çıkarıyor.

Sanatseverler, aynı sahnede 10 Nisan Salı gününden itibaren kente konuk olan Bursa Devlet Tiyatrosu'nun "Karmakarışık" adlı oyununu izleyebilecekler. Oyunda, İngiltere Başbakan Yardımcısı Bay Phillips'in, ana muhalefet partisinin sekreterlerinden biriyle yapacağı kaçamak için, bir otel odası tutmasının ardından, birçok davetsiz misafirin geceye dahil olmasıyla karışan olaylar anlatılıyor.

Konak Melek Ökte Sahnesi ise hafta boyunca "Halktan Biri" adlı oyunla perdelerini açacak. Sam Bobrick'in yazdığı, Metin Oyman'ın yönettiği oyunda, hayatından ve ülkesinin gidişatından mutsuz olan, bu mutsuzluğunu da ABD başkanlarına yazdığı sayısız mektupta dile getiren Travis Pine'ın, CIA ajanlarının evine yaptığı ziyaretle değişen hayatı anlatılıyor.

Sezonun yeni oyunlarından "Don Kişot'un Maceraları", Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi'nde hafta boyunca izleyiciyle buluşacak. Hans Ostarek'in yazdığı, Yunus Emre Bozdoğan'ın yönettiği oyunda, Cervantes'in ölümsüz karakteri Don Kişot'un efsaneleşmiş maceraları, onu kaybettikten sonra değerini anlayan dostları tarafından anlatılıyor.

Karşıyaka Oda Tiyatrosu'nda ise 10 Nisan Salı ve 11 Nisan Çarşamba akşamları

"Henry ve Alice'in Gizli Yaşamı" sahnelenecek. David Tristram'ın yazıp, Sinan Pekinton'un yönettiği iki perdelik oyunda, iletişim sorunu yaşayan çiftin öyküsü anlatılıyor.

-Sergiler, etkinlikler-

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde Aydın Doğan Vakfı, 28. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması sergisi, 19 Nisan'a kadar gezilebilecek.

İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi, Emine Bıyıklı'nın "Bir Yitik Zaman" adlı resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sanatseverler, Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi'nde "Kadın Konulu Karikatürler" karma sergisini gezebilecekler.

Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde Figen Onat, Zeynep Türkileri, Tülay Baytosun, Emel Say, Özgül Evren Atasoy, Hüseyin Çaygül, Funda Yalçın, Fatma Atagan, Erengül Mülayim'in çalışmalarından oluşan karma resim sergisi İzmirlilerin beğenisine sunuluyor.

Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, her Cumartesi olduğu gibi bu hafta da Deniz Özgökbel'in Karagöz-Hacivat gösterisine ev sahipliği yapacak.

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda şarkıcı Dario Moreno'nun 91. doğum yıldönümü nedeniyle "Seferad Konseri ve Dario Moreno Şarkıları" isimli konser düzenlenecek. Konser, 19.30'da başlayacak.

Sevilen grup "Gripin", yarın akşam İzmir Arena'da vereceği konserde hayranlarıyla buluşurken, Bios Bar da Yeni Türkü sahne alacak. Aynı akşam, Ooze Venue'da ise Hande Yener konser verecek.

Minikler, bugün ve yarın, Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü karşısında kurulan Atlantis Sirki'nde, birbirinden ilginç gösterileri izleme olanağı bulacak.

Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Ferhan Şensoy, "Ferhangi Şeyler" ile 9 Nisan Pazartesi akşamı Atatürk Kültür Merkezi'nde hayranlarının karşısında olacak.

- İZMİR

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İzmir Akm Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title