Haberler

Hz Mevlana'da Ramazan" Etkinliği

Şanlıurfa Valiliğince düzenlenen "Hz. Mevlana'da Ramazan" etkinliğinde yaklaşık 10 bin kişi beraber iftar yaptı.

Şanlıurfa Valiliğince düzenlenen "Hz. Mevlana'da Ramazan" etkinliğinde yaklaşık 10 bin kişi beraber iftar yaptı.

Ramazan etkinlikleri kapsamında Rabia Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte aralarında Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu birlerce kişi aynı sofrada bir araya geldi.

Meydanda yerleştirilen masalarda oruçlarını açan katılımcılar, birlikte dua etti.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, burada yaptığı konuşmada, ramazan ayının Şanlıurfa'da dolu dolu yaşandığını ifade ederek, programa katılanlara teşekkür etti.

Hazreti Mevlanı'nın hayat felsefesinden bahseden Tuna, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'da da bir gönül ummanı olarak damla olmaktan vazgeçtik, farklı düşünceler, farklı görüşler, birlik ruhuyla demokrasiye sahip çıktık. Ruh ufkumuz Hazreti Mevlana riyadan uzak bir yol üzerinde bize iki seçenek ve tek bir yol sunmuştur. Oysa güzel dinimizi hain ve çirkin emellerine alet edenler riyayı yol edinmişlerdir. 15 Temmuz gecesi sadece milli iradeye kurşunlar sıkılmadı, sadece Meclis bombalanmadı, o gece dini değerlerimiz de ayaklar altına alınmıştır. Bu bakımdan riyakarlığı bir yaşam biçimi haline getirenlerin maskesi 15 Temmuz'da düşmüştür."

Vali Tuna, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı da kutlayarak, programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Bursa Karabaş-ı Veli Dergahı'ndan Mustafa Özbağ'ın, "Ramazan ve Hazreti Mevlana"yı anlattığı program, sema gösterisinin ardından sona erdi.

Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, kaymakamlar, daire amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Güngör Azim Tuna Rabia Meydanı Şanlıurfa Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title