Haberler

Devlet Tiyatroları Kayseri'de sezonun ilk oyununu açtı

Güncelleme:

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Kayseri'de sezonun ilk oyununun perde açılış törenine katıldı. Karadağlı, '10 Haziran 1949'da kurulan Devlet Tiyatroları Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında kuruluş hedeflerine artık çok yakın' dedi.

DEVLET Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Kayseri'de sezonun ilk oyununun perde açılış törenine katıldı. Karadağlı, "10 Haziran 1949'da kurulan Devlet Tiyatroları Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında kuruluş hedeflerine artık çok yakın" dedi.

Kayseri Devlet Tiyatrosu Willliam Shakespeare'ın 'Bahar Noktası' oyunu ile perdelerini açtı. Kayseri Devlet Tiyatrosu Binası'nda sahnelenen sezonun ilk oyununa Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ile tiyatro severler katıldı. Sezonun ilk oyunu öncesi konuşma yapan Karadağlı, Kayseri'de olduğu için heyecanlı olduğunu belirterek, "Çok heyecanlıyız. Nihayet Kayseri'deyim. Devlet Tiyatroları, 13 yerleşik ve 12 turneyle her yaştan milyonlarca seyirciyle buluşuyor. 10 Haziran 1949'da kurulan Devlet Tiyatroları Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında kuruluş hedeflerine artık çok yakın. Sanat alanında değişen ve gelişmekte olan evrensel hedefi görebilen ve bu hedefi Türk tiyatrosunun yerli ve milli birikimiyle harmanlayarak yenilikçi, çoğulcu, modern, cesur, hızlı üretebilen ve barışçıl bir anlayışla sizlere 'merhaba' diyoruz" dedi.

Devlet Tiyatroları'nın Kayseri'ye değer katacağını da sözlerine ekleyen Karadağlı, "Cumhuriyet'in taçlandırdığı hürriyet ve medeniyet meşalesini Kayseri Devlet Tiyatrosu'nun yerleşik sahnesinde elimizden düşürmeyeceğiz. Artık uluslararası bir ticaret ve imalat merkezi haline gelmiş olan Kayseri'nin geleceğe uzanan yolculuğunda sadece bir misafir değil, aynı zamanda ev sahibiyiz. Ne mutlu bize ki Kayseri'deyiz. Ne mutlu ki Kayseri'de artık yerleşik kadrosu ve sahnesiyle Kayseri Devlet Tiyatrosu var" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları Tamer Karadağlı Kayseri Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title