Haberler

Beyoğlu Kültür Yolu Edebiyat buluşmaları başladı

Güncelleme:

Beyoğlu Kültür Yolu Edebiyat buluşmaları başladı

İSTANBUL - Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla ve Beyoğlu Belediyesi destekleriyle gerçekleştirilen Beyoğlu Kültür Yolu Edebiyat buluşmaları bugün başladı. Edebiyatseverler, Edebiyat buluşmalarına yoğun ilgi gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla ve Beyoğlu Belediyesi destekleriyle gerçekleştirilen Beyoğlu Kültür Yolu Edebiyat buluşmaları bugün İstiklal Millet Kütüphanesi'nde başladı. Edebiyatseverleri, İstanbul'un göbeği olan Beyoğlu'nda buluşturan ilk etkinlikte; Defne Suman, okurlarıyla buluştu. Yaz Sıcağı, Emanet Zaman, Kahvaltı Sofrası romanlarının yazarı Defne Suman, Nermin Mollaoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Silinmeyen Anılar" temasıyla geçmişin izlerini günümüze taşıyan Beyoğlu'nun tarihi apartmanları ve edebiyatını konu aldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da Edebiyatseverlerle birlikte söyleyişi takip etti. Gençlerin sorularını yanıtlayan Yazar Suman söyleşiden sonra gençlere imzaladığı kitaplardan verdi. Başkan Yıldız da yazara Ahmet Hamdi Tanpınar'ın kitabı hediye etti.

"Amacımız kitabı mahalleye yaymak"

Beyoğlu Kültür günlerinin başladığını ifade eden Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "Beyoğlu Kültür günlerimiz başladı. Ben bir kitap kurduyum ve bir kalem meraklısıyım. Beyoğlu bu anlamda kültürün ve sanatın başkenti. Bugün değerli hocalarımız burada söyleşi de bulundular. Bu mekan kütüphane ve aynı zamanda yemek lokanta şeklinde restorandı. Biz daha çok kitapla gençlerimizi buluşturalım dedik. Şu an mahallelerimizde bu tür mekanları kütüphanelere dönüştürüyoruz. Amacımız yazarlarımızla gençlerimizi buluşturmak ve aynı zamanda kitabı da mahalleye yaymak. Gençlerimizin ve çocuklarımız bu saatler de bu mekanları gelip kullanmaları için yapıyoruz" ifadelerinde bulundu.

Çocuk atölyelerinden polisiye ve korku edebiyatına, yazı atölyelerinden gezi turlarına kadar birçok etkinliğin düzenlendiği Beyoğlu Kültür Yolu - Edebiyat Buluşmaları, 4-8 Kasım tarihleri arasında yazarları ve edebiyatseverleri bir araya getirecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Beyoğlu Belediyesi Edebiyat Beyoğlu Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title