Haberler

Antdob, Mart Ayında 12 Temsili Sanatseverlerle Buluşturacak

Antalya Devlet Opera ve Balesi, mart yında 3 opera, 2 bale, 1 müzikal, 3 konser ve 3 çocuk oyunu olmak üzere 12 temsille sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), mart ayında opera, bale, müzikal, çocuk oyunu ve konser olmak üzere 12 temsille sanatseverlerle buluşacak.

Sanat sezonunu geçen yıl eylül ayında açan ANTDOB, mart ayında yapacağı temsillerin hazırlıklarını sürdürüyor.

ANTDOB, geçen ay prömiyerini gerçekleştirdiği "5. Murad" balesini yarın sahneleyecek. Librettosunu Emre Aracı'nın yaptığı iki perdelik bale eserinde orkestra şefliğini Hakan Kalkan üstlenirken, dekor ve kostüm tasarım Savaş Camgöz, ışık tasarım ise Fuat Gök imzasını taşıyor.

ANTDOB, koreografisini Makedon sanatçı Risima Risimkin'in yaptığı, Beethoven'ın 9. Senfoni eserinden esinlenerek hazırlanan "Umut" balesini 27 Mart  Perşembe akşamı son kez sahneleyecek.

Araştırma, metin ve librettosu Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan'a, müzik düzenleme ve bestesi ise Ali Aykaç'a ait olan ve Mehmet Balkan tarafından sahneye konulan "Anadolu Sihiri" müzikali de 6 Mart Perşembe günü sahnelenecek.

ANTDOB, 15 Mart Cumartesi günü Mozart'ın "Don Giovanni" operasının prömiyerini gerçekleştirecek. Yekta Kara tarafından sahneye konulan eserde dekor tasarım Christian Floeren, kostüm tasarım Şanda Zıpçı, ışık tasarım Mustafa Eski imzasını taşıyor. Eserin, 20 ve 22 Mart'ta da gösterimi yapılacak.

Mart ayında çocuklar için "Haydi Çocuklar Operaya" çocuk oyununu 3 Mart Pazartesi günü, Pinokyo hikayesini konu alan "Kuklacı"yı 5 Mart Çarşamba ve 25 Mart Salı günleri Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sahneye koyacak.

Mart ayında üç konser

ANTDOB, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Anadolu'dan Ezgiler" konserini 8 Mart Cumartesi günü, Çanakkale Zaferi'nin 99. yılında Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale'de hayatını kaybeden şehitler için 25 Mart Salı günü "Şehitler Oratoryosu" konseri verecek.

Öte yandan 26 Mart Çarşamba günü ücretsiz olarak Kepez Belediyesi Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde "Tango Latin Gecesi" konseri düzenlenecek. - Antalya

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hakan Kalkan Emre Aracı Antalya Kültür Sanat Haberler

title