Haberler

Küçük Eylül'ün Babasından Son İsteği: Baba Kavun Getir

Güncelleme:

Küçük Eylül cinayetinin nedeni araştırılırken ortaya çıkan bir ayrıntı yürekleri sızlattı. Küçük kız kaybolduğu gün, babasından çok sevdiği kavun getirmesini istemiş.

Ankara'da kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki kızı Eylül'ü önceki gün toprağa veren İbrahim Yağlıkara çiftçilik yaparak geçimini sağlıyor. Yağlıkara, yaz aylarında geldiği ve kasıma kadar kaldığı Polatlı'da topladığı hasadı Bursa'da satarak Eylül ile birlikte 3 kız çocuğunun eğitim masraflarını karşılıyor.

Yaz tatilini genellikle ailesiyle beraber Polatlı Uzunbeyli Köyü'nde geçiren küçük Eylül ile kız kardeşleri ise burada kuzenleri ve akrabalarıyla hasret giderirken, kış döneminin gelmesinin ardından anne Şerife Yağlıkara'yla eğitimleri için Bursa'ya geri dönüyordu. Evin en küçüğü Eylül'ün, olayın yaşandığı gün babasından son isteği kavun oldu.

PEDOFİL ŞÜPHESİ

Eylül'ün cansız bedenine ulaşılmasından son ana kadar haberi olmayan baba Yağlıkara, "Onu önlükle, doktor olarak görmeyi çok istiyordum" dedi. Cinayet zanlısının telefonunda cinsel içerikli görüntülerin çıkması soruşturma birimlerini harekete geçirdi. Zanlının, küçük çocuklara cinsel istismar dürtüsünü barındıran pedofil olup olmadığı araştırılıyor.

KESİNLEŞENE KADAR AİLEYE HABER VERİLMEDİ

Cuma günü saat 18.00-19.00 sıralarında zanlı Uğur Koçyiğit'in çalıştığı çiftliğin karşısında ihbar üzerine yapılan çalışmalarda küçük Eylül'ün cansız bedenine ulaşılmıştı. Ancak ekipler, cesedin Eylül'e ait olduğuna dair kesin tespite kadar Yağlıkara ailesine bilgi vermedi. Milliyet, küçük Eylül'ün cesedine ulaşıldığı gün saat 20.40 sıralarında baba İbrahim Yağlıkara'ya ulaşmıştı.

CANLI BULMAYI İSTİYORDU...

Yağlıkara, "Ekipler arazide arama kurtarma çalışmalarına devam ediyorlar, bize olumlu ya da olumsuz hiçbir bilgi verilmedi. Çalışmalarla ilgili haber verecekler" demişti. Tek hayalinin kızına sağ kavuşmak olduğunu belirten Yağlıkara, bir an önce olayın aydınlanmasını istediğini ifade etmiş, Eylül'e canlı kavuşma umudunu yitirmemişti.

ACI HABER AİLEYİ YIKTI

Yağlıkara ailesi, kızlarından gelen kötü haberle yıkıldı. Küçük Eylül'ün cinayete kurban gittiği açıklandı. Cezaevinde olan ve olayı halen itiraf etmeyen zanlı Uğur Koçyiğit'in, Eylül'ü öldürdükten sonra bir elektrik direği dikip, cenazesini de bu direğin hemen altına açtığı çukura gömdüğü ortaya çıktı. Koçyiğit'in cep telefonunda yapılan incelemede çocuk pornosu görüntülerinin bulunduğu iddia edildi.

TEK KİŞİLİK HÜCREDE

Bu gelişme, soruşturma birimlerini harekete geçirdi. Zanlının, küçük çocuklara cinsel istismar dürtüsünü barındıran pedofil olup olmadığı araştırılıyor. Koçyiğit'in karısının vereceği bilgilerin de soruşturmayı şekillendirmesi bekleniyor. Zanlı Koçyiğit, tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'nde tek kişilik hücreye konuldu.

TEK DERDİ KIZLARININ EĞİTİMİYDİ

Yağlıkara ailesinin, kışın genellikle Bursa'da yaşadığı öğrenildi. Baba Yağlıkara kasım ayına kadar köydeki işleriyle ilgileniyordu. Kış aylarında 5-10 haneye kadar düşen köyde hasadı toplayarak ürünlerini satan İbrahim Yağlıkara, 3 kız çocuğunun da okul masraflarını buradan kazandığı parayla karşılıyordu. Küçük Eylül'ün eğitimi tamamlayarak doktor olmasını çok isteyen İbrahim Yağlıkara ailesini 3 aylık yaz tatilinin ardından Bursa'ya gönderiyor, kendisi ise kasım ayına kadar Polatlı'daki köyünde kalıyordu.

SON İSTEĞİ ORTAYA ÇIKTI

Yaz tatillerini genellikle ailesiyle birlikte Uzunbeyli Köyü'nde geçiren küçük Eylül de hayata veda etmeden önce burada kuzenleriyle, akrabalarıyla hasret gideriyordu. Eylül, olayın yaşandığı gün de 11 yaşındaki akrabasıyla köy meydanında ve evinin çevresinde bisiklete biniyordu. Küçük Eylül'ün, 22 Haziran'da saat 11.00'de evden çıkan İbrahim Yağlıkara'ya son sözleri ise, "Baba gelirken kavun getir" oldu.

KÖYLÜLER ŞAŞKIN

Köy halkından bazı vatandaşlar zanlı Uğur Koçyiğit'in sessiz, kendi halinde birisi olduğunu belirterek, "Hepimiz çok şaşkınız. Yıllardır Yağlıkara ailesinin ekmeğini yedi. Yalan söylemeyi severdi ancak böyle olaylara karışacak bir hali hiç olmadı. Sesini biraz yükselttiğinde 'vur ekmeğini al' birisiydi. Açıkçası bu olayı tek başına işlemediğini düşünüyoruz. Bu olaylarda birileriyle birlikte hareket etmiş ihtimali olabilir. Dünyalar güzeli yavrumuza yazık oldu. Çok üzgünüz başımız sağ olsun" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Eylül 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (106)

Musti 180:

Yorumlari okudum herkes yada agirlik idam. Diye bagiriyor. Idam.gelsin karsi deyilim unutmayin bunu yapan kisi birilerinin komsusu akrabasi. Devlet insani yasatmakla yukumludur oldurmekle deyil. Hapishanede bir yigit cikar diyorsunuzya iste o yigit cikmaz neden cikmaz biliyormusunuz artik kimse kimsenin umurunda deyil heleki hap iste yatan kisi ordan bir an önce cikmak icin cabalarken tutup bir sapik icin yillarca daha hapis yazmayi goze almaz. Olmasi gereken mahkemeye cikarilacak mahkeme cezasini verecek en dogrusu budur. Kizimiza allahtan rahmet ailesine sabir milletimize bassagligi dilerim.

5
31
yanıtYanıtla
OSMANLI TORUNU...:

BU OLAYIN HİÇ BİR İZAHATI OLAMAZ. KORKUYLA TEHDİTLE ŞANTAJLA GERÇEKLEŞTİRİLECEK BİR FİİL DEĞİL BU. BİRDE İTİRAF ETMİYORMUŞ İT. GEREKİRSE ŞİDDET UYGULAYARAK KONUŞMASI SAĞLANMALI VE O CEZAEVİNDE DİĞER MAHKUMLARIN YANINA KONULMALI. EMİNİM ORADA BU PİSLİĞİ HAKETTİĞİ ŞEKİLDE CEZALANDIRACAK BİR MAHKUM KARDEŞİMİZ VARDIR. . .

35
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

merak etmeyin birkaç gün sonra bu olayda unutulur gider eskiden olduğu gibi. idam gelmezse bu olaylar daha çok duyarız maalesef. . .

34
1
yanıtYanıtla
T. COSKUN:

ÖZELİKLE ETRAFINIZDA BULUNAN VE KÖYÜN YADA MAHALLENİN DELİSİ DİYE ÇAGRILAN YALNIZ YAŞAYAN ERKEKLERE ÇOK DİKKAT EDİN. AYRICA KÜÇÜK ÇOCUKLARINIZI ASLA YALNIZ BIRAKMAYIN. YAŞANAN BÜYÜK TRAJEDİ. CİNAYETİ İŞLEYEN RUH HASTASI OLDUĞU BELLİ. KUVVETLE MUHTEMELEN HADIM EDİLECEK AMA İŞ İŞTEN GEÇTİKTEN SONRA. BÜYÜK TRAJEDİ!

32
0
yanıtYanıtla
ANKARA:

TEDAVİ DEĞİL CEZA İSTİYORUZ İDAM İSTİYORUZ

31
1
yanıtYanıtla
Idam:

Bize temmuzda eylül hüznü yasatan serefsiz dilerim sende yaşama. Sana ortak olan da varsa ipte sallanmadikca siz ve siz gibiler bize huzur yok. Devlet sizi bize vermiyor ki. Ah neler yaparim sana hayal bile edemezssin

28
1
yanıtYanıtla
ADALI:

tek kisilik hucreden çıkarıp bir an önce kalabalik bir hücreye koyarlar inşallah.bu tip pisliklerin cezaevinde başına gelenler malum.insAllah yasattiklarinin kat kat fazlasını yaşamadan ölmez.ve umarım o yavru gibi korka korka aci ceke çeke ölür.

28
0
yanıtYanıtla
İDAM ŞART:

İDAM yoksa oy da yok.

27
1
yanıtYanıtla
miğde almıyor:

artık miğdemiz almıyor beyin zaten felç . . bunların yaşam hakkı olmamalı

27
1
yanıtYanıtla
kenan:

Bu minik körpecik kıza yapanlar haşa insan değil hayvan bile olamazlar. Onlar insan süretine bürünmüş aşağılık yaratıklardır.

25
0
yanıtYanıtla
Tüm 106 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title