Haberler

Ktü'nün 57. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ) 57.kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Prof.Dr.Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde bir tören yapıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ) 57. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Prof.Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde bir tören yapıldı.

KTÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen ve akademisyenlerin valilik tören alanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başlayan program, Prof.Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan etkinlikle devam etti. Etkinliğe Trabzon AK Parti Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammed Balta, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Rektör Prof.Dr. İbrahim Özen, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Rektör Prof.Dr. İbrahim Özen, KTÜ'nün Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden biri olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Köklü geçmişi, kurumsallaşan gelenekleri, eğitim öğretim deneyimi, mükemmel kampüsü ve alt yapısı, nitelikli eğitim-öğretim ve araştırma kadrosu ile KTÜ bir ekoldür. Üniversitemiz kuruluşundan bu yana zengin altyapı ve nitelikli personel gücüyle, bir yandan evrensel standartlarda ön lisans, lisans ve lisans üstü eğitim vermekte, diğer yandan da bilimsel araştırma geliştirme faaliyetleri ile hem ulusal ve uluslar arası bilim literatürüne hem de ülkemizin ve bölgemizin teknolojik gelişim ve kalkınmasına katkıda bulunmaktadır. Bu eğitim öğretim yılında gerekli alt yapı çalışmaları tamamlanan ve çekirdek akademik kadrolarına kavuşan Eczacılık, Of Teknoloji, İlahiyat fakültelerimiz, Devlet Konservatuarımız ve Arsin Meslek Yüksekokulumuz ilk öğrencileriyle eğitim-öğretime başlamanın heyecanını yaşıyor. Yeni kurulan İlahiyat Fakültesine aldığımız öğrencilerimizin yüzde 40'ı yabancı uyrukludur."

Vizyonlarının

en iyilerin tercihi olan bir üniversite olmak olduğunu anlatan Özen, sözlerini şöyle tamamladı: "En iyilerin tercih ettiği, ulusal ve uluslar arası saygınlığı olan, eğitim ve araştırmada öncü bir KTÜ vizyonun da bütün gücümüzle, hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Karadeniz Teknik Üniversitesi olarak diyoruz ki, ülke ve ulusun bölünmez bütünlüğünden, Atatürk ilke ve devrimlerinden, Cumhuriyetin temel değerlerinden asla ödün vermeyecek. Tek devlet, tek millet, tek vatan ve tek bayrak ülküsünden asla vazgeçmeyeceğiz."

Trabzon Valisi Recep Kızılcık da, gelişmiş ülkelerin büyümesine yükseköğretimin sağladığı katkıları çok iyi bildiklerini belirterek şöyle konuştu: "Üniversite şehrimizin menfaatleri için önemli bilimsel çalışmalara imza atıyor. Rektörümüzün önderliğinde üniversite, şehir ve sanayi işbirliğinin gerçekleştirerek, önemli projeler geliştirdiğimizi ifade etmek isterim. Trabzon'umuz, bölgemiz ve ülkemiz için çok önemli çalışmalar yaptık. Trabzon'a gelecek yatırımları basın önünde 'şöyle olsun böyle olsun' tartışmalarına girmeden, bilimsel şekilde çalışmalar yaparak raporlar hazırladık. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ünde ilimiz için önemine işaret ettiği demir yolunun ilimize ve bölgemize kazandırılması için gerekli bilimsel raporları hazırladık ve ilgili yerlere ilettik. Aynı bağlamda ilimiz için son derece önemli olan lojistik merkezin kurulması için bir rapor hazırlayıp gerekli makamlara sunduk. Turizm alanında da bilim adamlarımızın katkıları ile altyapı ve üstyapı konusunda yapılan çalışmaları hayata geçirmeye başladık."

Trabzon ve bölgenin menfaatine olacak çalışmalarda iyi bir işbirliği sağlanmasında katkıları olan Rektör Özen'e şükranlarını sunan Vali Kızılcık, demokratik bir şekilde seçilecek yeni rektöründe bu bayrağı daha yukarılara taşıması gerektiğini ifade ederek sözlerini tamamladı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin il için önemli bir kazanım olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Balta ise, bundan sonra da KTÜ'nün başarılara imza atacağına inancının tam olduğunu söyledi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk İbrahim Özen Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title