Haberler

KSS Mercek Altına Alınıyor

Güncelleme:

"Romantizmden Gerçeğe Kurumsal Sosyal Sorumluk Konferansı" 24 Nisan 2013'te Beşiktaş W Hotel'de gerçekleştirilecek

"Romantizmden Gerçeğe Kurumsal Sosyal Sorumluk Konferansı" Çalık YEDAŞ ve TÜVTÜRK'ün sponsorluğunda 24 Nisan 2013'te Beşiktaş W Hotel'de gerçekleştirilecek

"Kurumsal İtibar Yönetimi" çalışmalarının hayata geçirilmesi ve "Kurumsal Vatandaşlığın" sergilenmesinde, kurum ve markaların son yıllarda başvurduğu en önemli kanallarından biri kabul edilen "Kurumsal Sosyal Sorumluluk" (KSS) kavramı, 24 Nisan'da İtibar Atölyesi tarafından düzenlenen "Romantizmden Gerçeğe Kurumsal Sosyal Sorumluk Konferansı"nda tartışılacak.

Türkiye İtibar Zirveleri ile Türkiye İtibar Endeksi projelerini ülkemize kazandıran İtibar Atölyesi'nin katılım sertifikalı seminer ve konferanslar serisi sürüyor. Kurumların ihtiyaçlarına göre düzenlenen etkinliklerin dördüncüsü olan ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği'nin de desteği ile düzenlenen "Romantizmden Gerçeğe Kurumsal Sosyal Sorumluk Konferansı" 24 Nisan 2013 Çarşamba günü Beşiktaş Akaretler'deki W Hotel'de gerçekleştirilecek. Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ (ÇALIK YEDAŞ) ve T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı denetiminde Türkiye genelinde araç muayenelerinden sorumlu olan TÜVTURK'ün sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan konferansın basın sponsorluklarını da Hurriyet.com.tr, ReportTurk Kurumsal Kıymetler e-Dergisi, Mağaza Dergisi ve Perakende.org üstleniyor. Konferansa AcerPro, Medya Takip Merkezi, SU CSR Kurumsal Sürdürülebilirlik Danışmanlığı şirketi de destek veriyor.

"KSS" kavramının doğru anlaşılması, itibar yönetimi ekseninde kurumlara sağlayacağı avantajların neler olduğu, KSS projelerinin nasıl hazırlanması gerektiği, uygulama ve sonuçlarının ölçümlenmesinde dikkat edilmesi gereken püf noktalarına ışık tutulacalacak olan konferanstan beyaz yakalı yöneticiler, firmaların satış, pazarlama, iletişim ve yönetim departmanlarındaki karar vericiler, siyasetçiler, lisansüstü ve doktora öğrencileri, iş adamlarınca kurulan STK'ların yöneticileri, yerel yönetimlerdeki bürokratlar ile KOBİ'lerin üst düzey yöneticileri yararlanabilecek.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Gürgen, KSSD Başkanı Serdar Dinler ve İDA Başkanı Ali Cem İlhan'ın da birer konuşma yapacağı konferansta, "KSS" alanında ülkemizde yankı uyandıran önemli projelere imza atan Koç Holding, Çalık YEDAŞ, TÜVTURK, Hürriyet Gazetesi, Doğuş Otomotiv ve Garanti Emeklilik gibi öncü markaların başarıları ve başarıya yürürken nasıl strateji geliştirdikleri katılımcılarla paylaşılacak.

"Doğru KSS Projeleri kurumsal itibara katkı sağlar"

İtibar Atölyesi Kurucusu Ertan Acar "Kıyasıya rekabetin söz konusu olduğu günümüzde hedef kitlelerin de geçmişe oranla bilinç, farkındalık ve beklenti düzeylerinin çok daha artmış olması, itibar yönetimine farklı bir önem kazandırmaktadır. Bir markanın değeri, bir hizmet ya da bir ürünün satışı dönemsel olarak düşüş gösterebilir. Bu düşüşü değişen çeşitli sebeplerle açıklamanız mümkündür ve bu durum genellikle farklı stratejilerin geliştirilmesi ile çözülebilir. Ancak, itibar için aynı çözüm söz konusu değildir. Yıllar içinde kazanılarak bir anda kaybedilebilen itibar, çok özel bir iletişim yönetimi gerektirir.

"Kurumların itibar kazanmasında en temel ayraçlardan biri de kurumsal vatandaşlıklarını sergilemek adına hayata geçirdikleri 'Kurumsal Sosyal Sorumluk Projeleri'dir" diyen Ertan Acar, "'Romantizmden Gerçeğe Kurumsal Sosyal Sorumluluk' ana temasıyla 24 Nisan'da gerçekleştireceğimiz konferans, konunun daha iyi anlaşılması, KSS projelerinin tasarlanması, uygulanması ve ölçümlenmesi noktasında başarılı örneklerle katılımcılara yol gösterici olacak. Diğer taraftan daha önce itibar endeksini de hayata geçirerek itibarın ölçümlenmesi noktasında Türk İş yaşamına katkı sağladığımız gibi bu alanda da gri noktaları renklendirerek Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projelerinin ayağı yere sağlam basan, gerçekçi parametreler üzerinde yükselmesine katkı sağlayacak keyifli bir konferans olacak" dedi.

24 Nisan 2013 Çarşamba günü Beşiktaş Akaretler'deki W Hotel'de gerçekleştirilecek, "Romantizmden Gerçeğe Kurumsal Sosyal Sorumluluk Konferansı"nda katılımcılar, kurumsal vatandaşlık dünyasına yelken açacaklar. Katılımcılar eğitim boyunca kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin iş hayatına etkisini görecek, projelerin üretilmesi ve geliştirilmesine yönelik bilinmesi gereken püf noktaları öğrenecek ve kendilerini geliştirecekler.

KUTU: KONFERANSIN KONUŞMACILARI

Konferansın konuşmacıları arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Başkanı Serdar DİNLER, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk GÜRGEN, İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA) Başkanı Ali Cem İlhan, Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Koordinatörü Oya Ünlü Kızıl, Araştırmacı ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Danışmanı Ali Gizer, Doğuş Otomotiv Kurumsal İletişim Müdürü Çağla Gül Şenkardeş ve Doğuş Otomotiv Marka ve Medya Müdürü Ceylan Aksak, Çalık YEDAŞ Kurumsal İletişim Kalite ve Eğitim Müdürü Banu Akdoğan, Garanti Emeklilik Kurumsal İletişim Müdürü Deniz Güney, TÜVTÜRK İletişim İş Geliştirme Direktörü Koray Özcan, Hürriyet Gazetesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Emel Armutçu, Medya Takip Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Tanyel Yılmaz, Envirosell Türkiye Direktörü Burç Tutanç, XSights Araştırma Genel Müdürü Çiğdem Penn ve Absent Ajans Genel Müdürü Pınar Güleçyüz İşçi, SGK Kurumsal İletişim Daire Başkanı İlhan İşman yer alıyor.

Konuşmacıların yanı sıra konferansa konuk olarak birçok şirketin kurumsal iletişim yöneticileri ve uzmanları ile farklı pozisyonlardan karar vericileri izleyici olarak katılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cem İlhan Beşiktaş Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title