Haberler

Koza'ya Atanan Kayyumlar Hükümete Yakın Medyadan Hüdai Bal ve Ümit Önal

Güncelleme:

Hukuken kayyumun bağımsız isimlerden oluşması gerekiyor. Koza İpek Holding'e atanan kayyumlar arasında Sabah ve ATV'nin eski yöneticileriyle AK Parti bağlantılı isimler var.

Hukuken kayyumun bağımsız isimlerden oluşması gerekiyor. Koza İpek Holding'e atanan kayyum listesinde hükümete yakın Sabah ve ATV'yi de içeren Turkuvaz Medya Grubu'nun eski yöneticileriyle AK Parti bağlantılı isimler de var.

Koza İpek Holding AŞ ve maden-enerji şirketleri: Özen Pala (Demiröz Mali Müşavirlik'te mali müşavir), Arif Yalçın, Mustafa Akçil, Hayrullah Dağıstan, Mustafa Şimşek, Hamza Yanık, Ali Yazlı (Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi/ AK Parti'den Ümraniye Belediye Meclis Üyesi ve Encümeni), Cahit Demiral, Yasin Kalem.

Basın şirketleri: Ali Rıza Esmen, Çetin Altay, Hüdai Bal, (Daha önce Turkuvaz Medya Grubu'nda çalıştı, daha sonrasında TMSF tarafından SHow TV yönetimine atandı.) Fatih İcin, Bilal Koyuncu, Ümit Önal (Turkuaz Medya Grubu'nda reklam grup başkanlığı yaptı. Digiturk Yönetim Kurulu Üyesi)

Diğer şirketler: Ali Yazlı, Hayrettin Bıyıklıoğlu, Kemal Yıldır, Yusuf Atmaca, Şahin Dağlı, Özen Pala, Kemal Yıldır, Hasan Ölçer, Mehmet Tunçel, Mehmet Üzer, Nevzat Demiröz (AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz'ün kardeşi, mali müşavir) Hikmet Keleş, Yasin Kalem, Hamza Yanık, Arif Yalçın.

HUKUKÇULAR, KOZA İPEK GRUBU'NA YÖNELİK KAYYUM KARARINI YORUMLADI

Hukukçular, Koza İpek Grubu'na yönelik kayyum atamasını yorumladı. Av. Hüseyin Uğur Poyraz, atanan kayyumların tarafsız olmaları gerektiğini söyledi. Av. Çağrı Çetin ise, "Bu türden kararlar ekonomi için büyük risk. Hem yerli hem yabancı yatırımcıyı ürkütür." dedi.

Hukukçular, Koza İpek Grubu'na yönelik alınan kayyum atamasını hurriyet.com.tr'ye değerlendirdi:

KAYYUM BAĞIMSIZ OLMAK ZORUNDA

Av. Hüseyin Uğur Poyraz, Türkiye'de, siyasetin hoşuna gitmeyen tüm gruplara karşı, kimi zaman vergi denetimi, kimi zaman TMSF eli ile kimi zaman da ticaret hukukunun bazı hükümlerin etkin bir biçimde işletildiğini söyledi. Av. Poyraz, konu ile ilgili değerlendirmesinde şunları kaydetti: "Bir şirketin yönetiminin acze düşmesi veya başka bir gerekçe ile şirketi yönetmesi için mahkeme kararı ile kayyuma devredilir. Kayyum, şirketin hak ve alacaklarını iyi yönetmekle mesuldür. Burada kayyumun çok önemli bir görevi var. Hem şirket ortaklarına karşı hem de devlete karşı bağımsız olmak zorunda. Siyasi otoritenin isteği doğrultusunda hareket ederse, kayyum suç işlemiş olur. O nedenle, kayyum atandığı görevi tam bir tarafsızlık ve basiretli bir tacir sıfatı ile yapmak zorunda."

Av. Poyraz, bu türden kararların, ekonomi için de risk oluşturacağını, başta yabancılar olmak üzere yatırımcıları ürkütebileceğini ifade ederek, "Bunlar sorunlu kararlar. Türkiye'de, siyasetin hoşuna gitmeyen gruplara yönelik, kimi zaman vergi denetimleri, kimi zaman TMSF eli ile, kimi zaman da ticaret kanunun bazı hükümleri uygulanarak el konuluyor. Ancak bunlar son derece riskli durumlar." dedi.

EKONOMİ İÇİN RİSK OLUR

Bu türden kararların, ekonomi için de risk oluşturacağını, başta yabancılar olmak üzere yatırımcıları ürkütebileceğini ifade eden Av. Çağrı Çetin "Ergenekon soruşturması başladığından beri hukuk herkese lazım diyordum. Devam eden soruşturmalara dair yargısız infazlar yapıldı.Yargısız infaz yapmak bir hukukçuya yakışmaz lakin kayyumun atanması haberi karşısında aklıma ilk gelen orda çalışan basın emekçileri oldu.Siyasi bir intikam operasyonu değil, maddi gerçeğin ortaya çıkmasını dilerim" şeklinde konuştu.

DELİLLER SOMUT OLMALI

Av. Yasemin Bal ise konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede "Savcılığın bu yönde bir karar verebilmesi için 'aciliyet' koşulunun gerçekleşmesi gerekmektedir. Soruşturma sırasında tedbir mahiyetinde olabileceğinden Sulh Ceza Hakimlikleri Kanunu kapsamında ve Ceza Muhakemesi Kanunu 133'ncü maddesine istinaden Sulh Ceza Hakimliği'nce de bu karar verilebilir. Ancak kanun, kayyım atanması kararı verilebilecek suçları teker teker (9 adet) saymıştır." dedi.

Av. Bal açıklamasının devamında "Bu tip kararların çok ciddi bir biçimde incelenerek ve somut delillere dayanarak verilmesi gerekir. Türkiye ticaret yapan çok uluslu şirketleri dahi ürkütür. Bu firmaların binlerce çalışanı yüzlerce tedarikçileri var. Ekonomi için çok ciddi riskler bunlar. Bu durum, hem yerli yatırımcının hem yabancı yatırımcının, Türkiye'ye yatırım yapma konusundaki planlarını olumsuz etkileyebilir. Ayrıca bu türden kararların, bir süre sonra yargıdan, Türkiye'ye yüklü faturalar çıkararak dönebileceğini de görmek gerekir" dedi.

BÖYLE OLACAĞI BELLİYDİ

Sermaye Piyasası Kurulu eski Başkanı Doç. Dr. Doğan Cansızlar, Koza-İpek Holding ile ilgili kararın şaşırtıcı olmadığını belirterek, şöyle konuştu:
"Yargı kararı olduğu için, diyecek bir şey yok. Kararın gerekçesini görmek lazım. Holding bünyesinde halka açık şirketler olduğu için Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirilmesi gerekir. Zaten uzun süredir sistematik bir kampanya yürütülüyordu. Böyle olacağı belliydi. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İpek Holding Yasemin Bal Ak Parti Koza Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (11)

Kaynak hürriyet:

Haberde sadece iki kayyum atanmamış. Sayıları baya bi fazla ama özellikle iki isme dikkat çekiyor. Nolacakti KAYNAK HÜRRİYET olunca algı da peşinden geliyor. YİKİLDİN VESAYET... VAROL MİLLET... İNADİNA AK PARTİ....

4
9
yanıtYanıtla
bayrak:

Türkiyeyi beğenmiyorsaniz top yekününüz doğru amerikayaya

7
4
yanıtYanıtla
ahmet:

bu mılet dıktatörler zalımlere ızın varmezzz

4
1
yanıtYanıtla
IOK:

allahım inşallah bunların yapanların burunlarından fitil fitil getirirsin haramzadeler adam kazansın siz el koyun .

3
1
yanıtYanıtla
serdar:

kim olacaktiki. o şirket yakında akp li bir iş adamına peşkeş çekilir. diğerleri gibi. allah yedirmez

3
1
yanıtYanıtla
SOLAK:

AK TROLLER NE DİYECEK BUNA

3
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

resmen darbe

0
2
yanıtYanıtla
ŞADİ 25Mobil-IOS:

Eh tayıp kimi atayacaktı ne beklenıyordu ki

1
1
yanıtYanıtla
EMEKLİ:

koza holding kaç kişiye ekmek veriyor çok yazık o kadar insanın ahı yerde kalmaz alma mazlumun ahını gökten ibdirir şahını ölüm var ölümmmm

0
2
yanıtYanıtla
DASDAS:

KAYYUM DEĞİL SANKİ AKP LİLER 13 YIL YE İÇ GEZ DOLAŞ SONRA DEKİ BİZİM GEZDİĞİMİZ İNSANLAR PARALELCİ DE MADEM PARALELCİ İSE BUNLAR ŞU ATASÖZÜ AKLIMA GELDİ ARKADAŞININ KİM OLDUĞUNU SÖYLE BANA SANA KİM OLDUĞUNU SÖYLEYEYİM

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title