Haberler

Köşeye sıkışan Paşinyan'dan eski askerlere seferberlik çağrısı: Yeniden orduya dönün

Güncelleme:

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Azerbaycan karşısındaki ağır kayıplar sonrası iyice köşeye sıkıştı. Terhis edilen askerleri tekrar orduya dönün çağrısı yapan Paşinyan, "Bu bir ölüm-kalım savaşı" ifadelerini kullandı.

Ermenistan- Azerbaycan hattında çatışmalar devam ederken Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'dan yeni açıklamalar geldi. Facebook'ta yaptığı canlı yayında konuşan Paşinyan ülke genelinde seferberlik ilan etti.

Seferberlik ilan eden Paşinyan son bir yıl içinde terhis edilen askerleri yeniden hizmete çağırdı. Yaptığı konuşmada gönüllü askerlere ihtiyaçları olduğunu söyleyen Paşinyan "Bu bir ölüm kalım savaşıdır" dedi. Paşinyan konuşmasında iki ülke arasındaki çatışmaları "Hayatımızı belirleyecek bir savaş" olarak niteledi.

GEÇEN YIL 10 BİN KİŞİ TERHİS OLMUŞTU

Paşinyan geçen yıl terhis edilenlerin sayısının yaklaşık 10 bin kişi olduğunu ve bunlardan en az yarısının gönüllü olması durumunda düşmanın yenileceğini söyledi.

Köşeye sıkışan Paşinyan'dan eski askerlere seferberlik çağrısı: Yeniden orduya dönün

AZERBAYCAN'IN OPERASYONU SÜRÜYOR

Azerbaycan ordusu, Ermenistan'ın dün ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan mevzileri ile sivil yerleşim yerlerini havan ve topçu sistemleri ile yoğun ateş altına almasının hemen ardından karşı ateş, sonrasında ileri harekat başlattı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ederek dün sabah saatlerinde Azerbaycan mevzileri ile sivil yerleşim yerlerine yönelik havan ve muhtelif çaplı topçu sistemleriyle yoğun ateş altına almasından hemen sonra Azerbaycan ordusu tarafından karşı ateş başlatıldı.

Azerbaycan ordusu, misilleme olarak gerçekleştirdiği ateşlerin ardından ise ileri harekat başlattı.

ÇOK SAYIDA BÖLGE İŞGALDEN KURTARILDI

Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine ait Silahlı İnsansız Hava Araçlarının (SİHA) da aktif görev aldığı harekatta, hava unsurlarının yanı sıra roket, füze ve topçu silahlarıyla yapılan atışlar sonucunda 400'den fazla hedef ateş altına alındı.

İlk olarak Nüzgar, Büyük Mercanlı, Kend Horadiz, Yukarı Seyid Ahmetli, Yukarı Abdurrahmanlı, Karahanbeyli ve Garvend köylerini işgalden kurtaran Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, ardından Tekekaya ile Ağdağ bölgelerini kontrol altına aldı.

Murov Dağı'nın önce batısı sonra da doğusunu kontrol altına alan Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri unsurları, Dağlık Karabağ bölgesinde Ermenistan ordusuna ait 10'dan fazla hava savunma sistemini, aralarında tankların da bulunduğu 20'ye yakın zırhlı aracı imha etti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ermenistan Azerbaycan Facebook Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500

Yorumlar (29)

Kemal:

Olmaz paşo olmaz senin nüfusun kadar azerbeycanın askeri var dahası onların savunma harcaması seninkinin on katı gel etme milletini kırdırma maubuyeti kabul et

70
8
yanıtYanıtla
hmm:

peki tmm

yanıt9
yanıt3
6.FİLO:

Peşinyan peşin peşin yana yattı artık doğrulmaz. yakında tabela asar sahibinden satılık Ermenistan gibi. .

52
6
yanıtYanıtla
Ahmet topuz:

Hırant öldürüldüğünde hepimiz ermeniyiz diyenler gitsin azeri kardeşlerim onlaradasonunu göstersin alçakça 30 yıl önce kardeşlerimin topraklarına çökeceksin kahvece sırtlarından kardeşlerimi vuracaksın size eyvallahmı dicez azeri kardeşlerim allah sizinle beraber

31
2
yanıtYanıtla
fener:

anlasilan senin beyininle ilgili sorunlarinin var!! biz ermeniyiz derken olaya dolayli yoldan yansitmaya calistilar!! yanliz senin gibi anlama yetenegi kit ilan insanlar olayi farkli anlamis!!! ben ermeniyim deyince ermeni mi olunuyor?

yanıt0
yanıt3
Mardinli:

Herkesin kendi açısından baktığı bir savaş bu..

3
24
yanıtYanıtla
Rabbim sen koru AZERBAYCANI!!!:

1991 yılında rus ordusunun katlımı ile Karabağ bölgesi işqal olunaraq ermenistana verildi. O zaman Azerbaycan yeni bağımsızlığını ilan etmişdi. rus ordusu ile qafa- qafaya gelecek durumda diyildi. Elçibeyin cümürbaşkanı olduğu hemin yıllarda Azerbaycanda mücadele verdi fakat rus ordusunu yenmek ne mümkün. Sonucda Dağlıq Karabağ ve ona yakın 7 rayon ermenilerin eline keçdi. Tam 29 yıl sülh olsun diye bekledi Azerbaycan. Ölüm olmasın çoçuklar babasız anneler oğulsuz qalmasın diye bekledi.

yanıt0
yanıt0
Mazlumun ahını yerde koyma RABBİM!:

1 milyon vatandaş yuvasından toprağından oldu toprağının 20 işqal olundu. Önce ekonomisini sıfırdan kurdu. Her yıl ekonomi rakamları artmaya başladı. ekonomisi güclendikce ordusunuda güclendirdi. ancaq savaş istemiyordu yalnız torpaklarını istiyordu. 29 yılda defalarca ateşkes bozdu ermeniler bu yıllarda Azerbaycan çok şehidler verdi. 27 eyül tüm sabırları taşırtdı. Tamam al sana savaş. Yemin ederim rus bu işe karışmazsa Azerbaycan ermenileri darmadağın eder. Allahım sen yrdım eyle AZERBAYCANA

yanıt0
yanıt0
adil:

Hayır ermenistanın işgal edip sivil katliamı yaptığı azerbeycan topraklarını işgalden kurtarma ama senin küçük beyninin bu basit durumu bile anlamadığı bir savaş bu.

yanıt18
yanıt0
tarafsız:

paşinyan pişmanyan, sen adamların toprağına çök, adamlar 30 yıl sessiz kalsın. Türkiye nin dikkatini dağıtmak için seni fitnelediler yeniden saldırdın. sürün

26
0
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title