Haberler

Korelilerden Bergama'ya Tarihi Gezi

Kore Cumhuriyeti ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerinin 60'ıncı yılı olması nedeniyle düzenlenen "Anadolu Odise" kapsamında Bergama'ya tarih ve kültür gezisi yapıldı.

Her iki ülkenin birbirini daha iyi anlaması ve yakından tanımasının sağlanması için yapılan Anadolu Odise etkinliğinin Bergama ayağına Kore'den 27 kişi katıldı. Aralarında akademisyen, tarihçi, arkeolog, sanatçı ve gazetecilerin bulunduğu Kore heyetine Hanyang Üniversitesi Prof.Dr. Hee Soo Lee başkanlık etti. Heyet ilk olarak Bergama'da ki ören yerleri Akropol, Asklepion ve Bazilika'yı gezdi. Ardından Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in misafirliğinde Bergama Belediyesi Kleopatra Güzellik Ilıcası Tesislerinde kısa bir toplantı yapıldı.

Kore heyeti ile yapılan toplantıya Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Kahyaoğlu, Ümit Atlam, Bergama Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Işıldak, Bergama Müze Müdürü Nilgün Ustura, Bergama İlçe Turizm Müdürü Mustafa Cebeci, Bergama Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Sait Tez, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı N.Kemal Eroğlu ile birlikte 3 Kore gazisi de katıldı. Burada bir konuşma yapan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Bugün Kore Savaşı'na katılmış üç onur konuğu gazimiz ile birlikte sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye ve Kore iki dost ülkedir. Hem Türkiye'de gezeceğiniz diğer yerlerden hem de Bergama'dan umuyoruz ki güzel izlenimlerle ayrılırsınız. Bu ziyaret var olan dostluk ve kardeşlik ilişkilerini daha da pekiştirir ve sonraki kuşaklar içinde örnek olur" dedi.

Diplomatik ilişkilerin 60. yılı

Toplantıda söz alan Heyet Başkanı Hanyang Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hee Soo LEE ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye ile Kore arasında diplomatik ilişkilerin bu yıl 60'ıncı yılı. Bu nedenle Türkiye'de 10 günlük bir gezi gerçekleştireceğiz. Kore'nin kuruluşundan bu yana Koreliler, Türklerin fedakarlıklarını hiçbir zaman unutmadılar. Bu dostluk ebedi olarak devam edecek. Çünkü dünyada birbirine kan kardeşim diyebilecek kaç millet var. Diplomatik ve ekonomik ilişkiler elbette ki hep vardı ama bizler bugün sizleri daha yakından tanımak için buradayız. Sizlerin kültürünü ve tarihini dikkatle öğreneceğiz. ve memleketimize döndükten sonrada ülkenizi ve gördüklerimizi kendi halkımıza anlatacağız" diye konuştu.

Etkinlikte daha sonra Bergama Belediyesi Haluk Elbe Konferans Salonu'nda bir konferans verildi. Konferansta konuşan Bergama Gezi Müdürü Nilgün Ustura Kore heyetine Bergama'nın tarihi ve ören yerleri ile ilgili detaylı bilgiler verirken, Dongguk Üniversitesi'nden Prof.Dr. Gwang ya Han ise Kore Kentlerindeki bilimsel değişim modelini anlattı. Konferans sonunda ise Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç Heyet Başkanı Prof. Dr. Hee Soo LEE'ye ziyaretin anısına hediye takdim etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bergama Türkiye Kore Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
title