Haberler

Kocaeli Kılıçdaroğlu: Genel Başkanların Görevlerinden Birisi Yeni Genel Başkan Adaylarını...

Kılıçdaroğlu: Genel başkanların görevlerinden birisi yeni genel başkan adaylarını çıkartmaktır CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli'nde yeğeninin düğününe katılarak nikah şahitliği yaptı.

Kılıçdaroğlu: Genel başkanların görevlerinden birisi yeni genel başkan adaylarını çıkartmaktır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli'nde yeğeninin düğününe katılarak nikah şahitliği yaptı. Kılıçdaroğlu nikah sonrası yaptığı açıklamada, "Genel başkan adaylarımız çıkacaktır. Genel başkanların görevlerinden birisi de yeni genel başkan adaylarını çıkarmaktır. Onu yapmadığınız taktirde siyaseti kısır bir alana sürüklemiş olursunuz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde ağabeyi Ali Kamer Kılıçdaroğlu'nun oğlu Özgür ile eşi Didem Kılıçdaroğlu'nun düğününe katıldı. Genç çiftin şahitliğini Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ile arkadaşları yaptılar. Nikahı Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut kıydı. Nikahın ardından partililerle yemek yemek için Başiskele İlçesi'nde bulunan Welborn Otele giden Kılıçdaroğlu yemek öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Diğer partilerle karıştırılmamalarını, bayram havasında kongre yapacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kurultay toplanırsa bir sorunumuz yok. Bizi diğer partilerle sakın karıştırmayın. Biz hukukun, demokrasinin gereği neyse onu yaparız. Eğer bir partinin kendi içinde demokrasi çalışmıyorsa, demokratik değilse o parti ülkeye demokrasiyi getiremez. Biz bu ülkeye demokrasiyi getiren partiyiz. Hiçbir zaman neden şu genel başkanı adayı oldu? onun ayağını kaydıralım, şu genel başkanı adayı oldu önünü keselim, bu anlayış kesinlikle CHP de yoktur. Biz sayın Davutoğlu'nun nasıl genel başkan olduğunu biliyoruz. Kurultay olmadan genel başkan ilan edildi zaten. O mu demokrasi, yoksa demokrasi bizde mi var? Bazı çevreler AKP'ye bakıp bizde bir karmaşa olduğunu iddia edip yazıyorlar. AKP'de 'bakın hiç kavga yok' diyorlar. Birisi söylüyor ona uyuyorlar diyorlar. Bu mu demokrasi? Demokrasi oysa biz o demokratik anlayışı benimsemiyoruz. Biz üyelerimizin bağımsız gelip demokratik bir şekilde oy kullanıp genel başkanlarını seçmelerini istiyoruz. Hukuk neyse hukuka uyacağız. Genel başkan adaylarımız çıkacaktır. Genel başkanların görevlerinden birisi de yeni genel başkan adaylarını çıkarmaktır zaten. Onu yapmadığınız taktirde siyaseti kısır bir alana sürüklemiş olursunuz. Biz siyasetin önünü açmak istiyoruz. Demokratikleştirmek istiyoruz. İnsanların siyasete katılabilmeli, düşüncelerini ifade edebilmeli. Genel başkan adayları il kongrelerine katılacaklar, düşüncelerini açıklayacaklar. Ne kadar güzel. Bir bayram havasında kongremizi gerçekleştireceğiz. Diğer partiler gibi bizi düşünmeyin. Yönetimde güzel değişiklikler olacak" dedi.

TERÖRÜN NE KADAR ACIMASIZ OLDUĞUNU EN İYİ BİLEN ÜLKELERDENİZ

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin terörün ne kadar acımasız olduğunu en iyi bilen ülkelerden biri olduğunu açıklayarak, "30-35 yıldır bu acıyı yaşıyoruz ve dünyaya anlatmaya çalışıyoruz. Teröre karşı siyasi görüşü, inancı, kimliği ne olursa olsun tüm sivil toplum kuruluşları sade vatandaşların tepki göstermesi lazım. Terör acımasız ve masum insanların ölümüne yol açan bir olgu. Fransa'da bunun gerçekleştirilmiş olması Avrupa'nın göbeğinde gerçekleşmiş olması bizim yaşadığımız bir olayın bir anlamda Avrupa'ya taşınması anlamına geliyor. Ankara'da IŞİD 102 vatandaşın katledilmesinde ana aktördü. 2 canlı bombayla masum çocuklar hayatını kaybetti. Benzer bir olay şimdi Fransa'da meydana geldi. G-20'nin ana gündem maddesini bu olay oluşturacaktır. Gelişmiş ülkelerin, silah üreten ülkelerin ekonomide saydamlığı savunan ülkelerin oturup yeniden düşünmeleri gerekiyor. IŞİD'ın para kaynakları daha doğrusu terör örgütlerinin para kaynaklarının kontrol edilmesi lazım. Bunlara kimler silah veriyor denetlenmesi lazım. Türkiye'nin sadece G-20'ye katılan ülkelerin liderleri değil, uluslararası kuruluşları da harekete geçirmesi gerekiyor. Sosyalist enteryasyonal, NATO gibi batıdaki Hıristayan demokrat partilere çağrı yapması lazım. Avrupa Birliği'nin yenibir konsept geliştirmesi gerekiyor. Teröre hiçbir ülkenin kesinlikle destek vermemesi lazım. Bu bazen söylemde kalıyor. İllagal yollardan bazı terör örgütlerinin de desteklendiğini biliyoruz. Buna dünyanın açık ve kesin net tavır takınması lazım" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ali Haydar Bulut Tahsin Tarhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title