Haberler

Kocaeli 9'uncu Kitap Fuarı Açıldı

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kocaeli 9. Kitap Fuarı törenle açıldı.

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kocaeli 9. Kitap Fuarı törenle açıldı. 13-21 Mayıs tarihleri arasında açık olacak olan fuarda 465 yayınevi bulunacak.

İzmit Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen Kocaeli 9'uncu Kitap Fuarı'nın açılışına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Zeki Aygün, Mehmet Akif Yılmaz, Radiye Sezer Katırcıoğlu, kitap fuarının onur konuğu yazar Beşir Ayvazoğlu, oyuncu ve karikatürist Hasan Kaçan ve çok sayıda kitap sever katıldı. 13-21 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak olan Kocaeli Kitap Fuarı'nda bu yıl 465 yayınevi, 600'e yakın imza günü, konferans ve söyleşilerden oluşan etkinlik yapılacak. Ahmet Ümit, Ayşe Kulin, Pınar Kür, İlber Ortaylı, Canan Karatay, Yusuf İslam, Aşkım Kapışmak, Enver Aysever, Rasim Özdenören, Sunay Akın, Hanifi Avcı, Norman Finkelsteın gibi birçok ünlü yazar Kocaeli Kitap Fuarı'ndaki etkinliklere katılarak kitaplarını imzalayacak. Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen "Kitap ve Medeniyet" konulu Karikatür Yarışması'na 58 ülkeden 493 karikatürist katılırken, birinci Aşkın Ayrancıoğlu, ikinci Ukrayna'dan Olena Tsuranova, üçüncü Nurullah Şimşek oldu. Dereceye girenlere ödülleri verildi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yaptığı konuşmada, Kocaeli'nin Türkiye'yi geleceğe taşıyan bir büyükşehir olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Bugün kitap fuarımız 9'uncu kez kapılarını açıyor. Tüketim çağında tükenmeyen derya olan kitap dünyası ile buluşmalıyız. Gençleri okuma ve yaşam konusunda buluşturmalıyız. Kitap dünyası yazanla okuyan arasında keyifli bir buluşmadır. Kocaeli'nde bahar ağaç dallarında kitaplarla geliyor insanlara. Kitap fuarına tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz."

Kitabın karanlığı aydınlatan bir ışık olduğunu söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Kitap medeniyetlerin aynasıdır. Kitapsız bir hayatta gelişme, huzur, güven olmaz. Kitap hayatın öznesi olmalıdır. Kitabı karanlıkları aydınlatan ışık olarak görüyoruz. Başkalarına hakaret etmeden, sövmeden bütün görüşler bizimdir. Kitapsız kalkınmamız ve gelişmemiz mümkün değil. O yüzden kitap fuarının önemi her yıl daha da artıyor" diye konuştu.

Kocaeli Kitap Fuarı'nın onur konuğu olan Beşir Ayvazoğlu, uzun yıllardır yazdığını belirterek, "15 yaşından bu yana yazıyorum. Hayata bir yazar gözüyle bakıyorum. Bilmek ve öğrenmek sonu olmayan bir süreçtir. Burada bulunmaktan gurur duyuyorum, Kocaeli Kitap Fuarı'nda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Fuarda ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karakalem resmini çizmesinin ardından adını duyuran serebral palsi hastası Gülşah Yağmur Yazıcı resim sergisi açtı. Gülşah Yağmur Yazıcı'nın karakalem resimleri beğeni topladı.

- Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Beşir Ayvazoğlu Basri Güzeloğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title