Haberler

Koç Üniversitesi 22 Dönem Mezunlarını Verdi

Haber - Kamera: Yüksel KOÇ / İstanbul DHAKoç Üniversitesi, 22 dönem mezunlarını düzenlenen törenle verdi.

Haber - Kamera: Yüksel KOÇ / İstanbul DHA

Koç Üniversitesi, 22 dönem mezunlarını düzenlenen törenle verdi. Koç Üniversitesi Rumeli Feneri kampüsünde yapılan törende, Koç Üniversitesi eski Mütevelli Heyeti Başkanı Rahmi Koç, Holding Yönetim Kurulu ve Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Koç, Koç Üniversitesi Rektörü Ümran İnan ve Coca Cola'nın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent birer konuşma yaptılar.

Ailelerin de katıldığı törenin sonunda mezun öğrenciler kep attı.

Koç Üniversitesi'nin Rumeli Feneri kampüsünde yapılan törenin açılış konuşmasını Koç Üniversitesi Rektörü Ümran İnan yaptı.

2015 - 2016 eğitim ve öğretim yılını araştırmaya, keşfe ve ilerlemeye önem verdikleri bir dönem olduğunu belirten Rektör İnan, üniversite ile ilgili bilgi verdikten sonra kısa bir süre önce Nobel ödüllü ilk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ı konuk ettiklerini hatırlattı

MARDİNLİ KIZ ÖĞRENCİYE AZİZ SANCAR BURSU VERİLECEK

Bu ziyaretin anısına bu yıldan itibaren Mardin'li kız öğrenciye Aziz Sancar Bursiyeri olarak okutacaklarını belirten Rektör İnan, mezunlarına bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi. Törende bir kısa bir konuşma yapan Rahmi Koç, 23 sene yaptığı Koç Holding Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini bu yıl Ocak ayında Ömer Koç'a devrettiğini belirterek, 'Üniversitemizi gerek yurt içinde gerekse yurt dışında saygınlığı olan bir kurum haline geldi. Bayrağı devralan Ömer Koç'un üniversitemizi daha da ileriye götüreceğine emini. Mezunlarımızı canı gönülden tebrik eder, bundan sonraki hayatlarında başarılar dilerim" dedi. Rahmi Koç, 'Bugün burada sizlere veda etmek istiyorum" diyerek sözlerini bitirdi.

ÖĞRENCİLERDEN RAHMİ KOÇ'A ARMAĞAN

2016 yılı mezunları, konuşmasından sonra Rahmi Koç'un büyük boy fotoğrafının bulunduğu hediyeyi kendisine takdim etti.

Rahmi Koç'tan sonra konuşan Ömer Koç, bu yılki mezunlarının hayatının bir dönemini kapattıklarını belirterek, 'Hayatınızın bir dönemini kapatıp Koç Üniversitesi'nin mezunu olarak yepyeni bir döneme başlıyorsunuz. Yaşamdan, zorluklardan ve çok çalışmaktan korkmayın. Hayat mücadeleden ibarettir" dedi.

LAİKLİK VE ATATÜRK ALINTISI BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Koç konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Çağdaş, demokratik, laik, kendini bilen, kendine inanan ve güvenen parlak gençler olarak memleketiniz için yapabileceğiniz çok şey var. Ailelerinizin, memleketimizin ve üniversitemizin sizlerden büyük beklentileri var. Hayatınızın her döneminde öğrenmeye ve kendinizi geliştirmeye gayret edin. Hedefleriniz doğrultusunda azimle, yılmadan çalışmak en önemli şiarınız olsun. Büyük Önder Atatürk'ün, 'Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat etmek isteyen toplumlar önce haysiyetlerini, sonra da hürriyetlerini ve daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar' sözünü aklınızdan çıkarmayın"

Koç'un bu sözleri büyük alkış aldı.

MUHTAR KENT'E ŞEREF DOKTARASI

Ömer Koç, Coca Cola'nın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent'e üniversitenin doktora cübbesini giydirip Şeref Doktorası diplomasını takdim etti. Muhtar Kent, törende yaptığı konuşmada, Koç Üniversitesi'nin Türkiye'nin ve dünyanın en iyi üniversitelerinden biri haline geldiğini söyledi. 'Akademik ve sosyal alanlardaki başarılarıyla göz dolduran Koç Üniversitesi'nde sizlerle birlikte bu özel günün bir parçası olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyorumö diyen Kent şunları söyledi: 'Büyük fırsatların, aynı zamanda da engel ve zorlukların olduğu dünyaya adım atıyorsunuz. Yeni mezunlar olarak siz bu dünyada eminin kendi izinizi bırakacaksınız. İnsan ilişkileri çok çok önemlidir. Hiçbir zaman yalnız yemek yemeyin. O bir kaçmış fırsat demektir. Her zaman yeni insanlarla tanışmaya, onlardan yeni şeyler öğrenmeye açık olun. Gönüllü olarak, çalışarak başkalarının hayatına dokunun. Yardıma muhtaç insanların ihtiyaçlarının giderilmesinde ufak da olsa bir rol alın. Bunu yaptıkça 'neden benim buyum yok demek yerine neden bu kadar çok şeyim var' demeye başlayacaksınız"

KEPLER HAVADA UÇUŞTU

Konuşmaların sonunda Rektör Ümran İnan'ın, öğrencileri mezun ettiğini beyan etmesi üzerine törene katılan mezun öğrenciler kep attı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koç Üniversitesi Muhtar Kent İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title