Haberler

Kobi Haftasında Bilgilendirme Seminerleri Düzenleniyor

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) AB Bilgi Merkezi’nin de aralarında bulunduğu AB Bilgi Merkezleri Kobileri desteklemek üzere 16-20 Kasım Avrupa KOBİ Haftası kapsamında 20 ilde etkinlikler düzenliyor.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) AB Bilgi Merkezi'nin de aralarında bulunduğu AB Bilgi Merkezleri Kobileri desteklemek üzere 16-20 Kasım Avrupa KOBİ Haftası kapsamında 20 ilde etkinlikler düzenliyor.

KOBİ haftası boyunca, tartışma panelleriyle, etkinliklere ev sahipliği yapan kentlerdeki ekonomik altyapı konusu da ele alınacak. Denizli, Diyarbakır, Edirne, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Samsun ve Sivas'ta düzenlenecek olan seminerler KOBİ'lere yönelik AB fonlarına odaklanırken Antalya, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Mersin, Şanlıurfa ve Van'dakiler de dış ticaret ve Avrupa Birliği standartları konulu bir dizi etkinliği içeriyor. AB Türkiye Delegasyonu, AB'nin KOBİ'lerle ilgili politikalarına dikkat çekmek ve Türkiye'de girişimciliği desteklemek üzere 16-20 Kasım KOBİ haftasında bir dizi etkinlik düzenliyor. 20 ilde düzenlenen etkinlikler ile Delegasyonunun AB Bilgi Merkezleri girişimcilere yol gösterecek. 2009 yılında Avrupa Komisyonu tarafından başlatılan Avrupa KOBİ haftası çerçevesinde KOBİ'ler için 37 ülkede eşzamanlı etkinlikler düzenlenerek mevcut girişimcileri faydalanabilecekleri destekler konusunda bilgilendirmeye ve daha çok sayıda insanı kendi işini kurmaya teşvik etmeye yardımcı olmaktadır. Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van'daki KOBİ'leri desteklemek amacıyla bir dizi etkinlik düzenlenmektedir. Etkinliklerde KOSGEB üyeleri, AB Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü yetkilileri ile akademisyenler ve gazetecilerin yanı sıra konularında uzman konuşmacılar yer alacak. Farklı okullardan gelen öğrenciler "Yenilikçilik" konulu, bir günlük kampa katılma fırsatı elde edecek ve burada, "Yeşil Teknoloji İşletmeleri" için yeni fikirler geliştirecek. Ankara, Bursa ve Trabzon'daki etkinliklerdeki temel odak noktası da yine bölgedeki genç girişimciler olacak. "Kendi Hayatının Girişimcisi Sen Ol!" sloganıyla yola çıkan Ankara'daki etkinlikler ise mesleki okullarda eğitim gören öğrencilere yeni bakış açıları aşılamayı amaçlamakta. Trabzon'da ise katılımcılara yönelik "Başarılı Girişim için 6 Temel Adım" başlıklı bir eğitim verilecek. Bursa'daki katılımcılar ise "Büyük Düşünmek" ve işletmelerini uluslararası ortama uyarlama konusunda tartışmalara katılacak. Şanlıurfa AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenecek Seminerler ve Teknik Geziler ile de gençlere ulaşabilmek hedefleniyor. Şanlıurfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bahçelievler Mesleki ve Teknik Lisesi'nde gerçekleştiren bilgilendirme seminerlerindeK OSGEB Şanlıurfa İl Müdürüİdris Erkeksoy 'Avrupa Birliği ile Bütünleşme Sürecinde Girişimcilik' ve Karacadağ Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Yunus Çolak ise 'Şanlıurfa'da Yatırım Fırsatları' konularına değindi. Şanlıurfa AB Bilgi Merkezi tarafından fabrikalara yapılacak teknik geziler ile etkinlik tamamlanacak. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Şanlıurfa Denizli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title