Haberler

Kırgızistan'da Uygur Türklerine Türkçe Kursu

- TİKA ve TÖMER'in katkısıyla açılan Türkçe Kursu

Kursiyerlere sertifikalarının verilmesi

Eğitim Müşaviri Recep Sula ile röportaj

Uygurlar Derneği Başkanı Artık Haciyev ile röportaj

Kursiyer Madina Rahmanova ile röportaj Kırgızistan'da Uygur Türklerine Türkçe kursu

TİKA ve TÖMER'in katkılarıyla Türkçe kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi

BİŞKEK (AA) – Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Bişkek Program Koordinatörlüğünün desteğiyle Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezinin (TÖMER) katkılarıyla Kırgızistan'da Türkçe kursunu başarıyla tamamlayan Uygur Türklerine sertifikaları verildi.

Kırgızistan'da 60 bin nüfuslu Uygur halkını temsil eden Kırgızistan İttifak Uygurlar Derneğinin inisiyatifiyle diaspora içinde Türkçe kursunu başarıyla tamamlayan 14 kursiyer sertifika almaya hak kazandı.

Kursiyerlerin sertifikaları, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Recep Sula, TİKA Bişkek Program Koordinatörü Evren Rutbil, Kırgızistan İttifak Uygurlar Derneği Başkanı Artık Haciyev, TÖMER Müdürü Adem Köseoğlu ve Türkçe öğretmeni Mustafa Altınya tarafından verildi.

Eğitim Müşaviri Sula, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Türkçesine ilgi gösteren Uygur Türklerinin Türkçe öğrenmelerini sağladıklarını söyledi.

Sula, "Bugün mutluyuz. Çocuklarımız sertifika aldılar. Türkçeyi konuşur hala geldiler." diye konuştu.

Derneği Başkanı Haciyev de Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç ve TİKA'nın yardımıyla Türkçe öğrenen diaspora temsilcilerinin sertifikalarını almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Uygur genç kızların yoğun ilgi gösterdiği Türkçe kurslarına katılarak sertifika alma heyecanını yaşayan Madina Rahmanova ise "Türkçe kursuna dört ay gittim. Türk dilini çok iyi öğrendim. Türk dili çok güzel bir dil. Kurslarda Türk tarihini ve kültürünü öğrendim. Bunun mutluluğunu yaşadım. Artık Türk dizilerini tercümesiz izleyerek anlayabiliyorum. TİKA, TÖMER ve Türkçe öğretmenime çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

TÖMER'in, Kırgızistan'ın Çuy, Celalabad ve Oş bölgelerinde 2016-2017 eğitim döneminde 12 üniversite, 4 ilkokul ve 2 askeri lisede 3 bin 275 kursiyere Türkçe eğitimi verdiği öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kırgızistan Türkiye Uygur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title