Haberler

Kimliğimiz Türkçemiz Kısa Film ve Kamu Spotu Yarışması"Nın Ödül Töreni 6 Mart'ta

Türk Dil Kurumu (TDK) ve Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen “Kimliğimiz Türkçemiz Kısa Film ve Kamu Spotu Yarışması”nın ödül töreni 6 Mart’ta yapılacak.

Türk Dil Kurumu (TDK) ve Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen "Kimliğimiz Türkçemiz Kısa Film ve Kamu Spotu Yarışması"nın ödül töreni 6 Mart'ta yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile TDK öncülüğünde ilan edilen 2017 Türk Dili Yılı kapsamında, TDK ve Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliğiyle gerçekleştirilen "Kimliğimiz Türkçemiz Kısa Film ve Kamu Spotu Yarışması"nın ödül töreni 6 Mart'ta düzenlenecek. "Kimliğimiz Türkçemiz" özdeyişiyle yola çıkılan yarışmada, milli birlik ve beraberliğimizin vazgeçilmez teminatı olan Türkçemizin doğru ve güzel bir şekilde kullanılabilmesi, dilimizin sonraki kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarılması ve dil farkındalığının sinemaseverlerle buluşturulması hedeflendi. 2017 Eylül ayında duyurusu yapılan yarışma 10 Aralık'ta sona erdi, Seçici Kurul değerlendirmelerinden sonra sonuçlar Türk Dil Kurumu ve Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 29 Aralık'ta kamuoyuna ve ilgililere duyuruldu. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katılabildiği yarışmada 100 eser değerlendirildi ve her iki dalda toplam 125 bin TL ödül verildi. Yarışmada her iki dalda birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri dışında birer adet Seçici Kurul Özel Ödülü ve ikişer adet Teşvik Ödülü de belirlendi.

Ödül töreni yeri, tarihi ve programı

Ödül töreni Gazi Üniversitesi Mimar Kemalettin Salonu'nda 6 Mart'ta, 18.30'da başlayacak. Törenin açılış konuşmalarını Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan ve Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin'in yapması bekleniyor. Açılış konuşmalarından sonra dereceye giren eserler gösterilecek ve eser sahiplerine ödülleri takdim edilecek. Törende ayrıca Oda Orkestrası tarafından küçük bir konser de verilecek. Davetliler arasında sinema ve televizyon dünyasından bazı tanınmış yüzler de yer alıyor.

Yarışmanın Seçici Kurul üyeleri

Kısa film dalında; Türk Dil Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çakıcı, Yapımcı/Yönetmen Derviş Zaim, Yazar/Senarist Tarık Tufan, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç ve Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Kurtuluş Özgen.

Kamu spotu dalında; Deniz TV Grup Direktörü/Reklam Yapımcısı Özgür Kamburoğlu, TRT Haber Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Sadullah Çebi, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Sıddık Şahin ve Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Doç. Dr. Kağan Olguntürk. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ankara Üniversitesi Gazi Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title