Haberler

Kilosu kadar tümörle dünyaya gelen bebeğe ameliyat

Güncelleme:

MUŞ'ta dünyaya gelen, Kadir ve Besrayi çiftinin kız bebeği, Elazığ'da özel hastanede gerçekleştirilen ameliyatla vücuduna yapışık 1 kilo 600 gram tümörden kurtuldu.

MUŞ'ta dünyaya gelen, Kadir ve Besrayi çiftinin kız bebeği, Elazığ'da özel hastanede gerçekleştirilen ameliyatla vücuduna yapışık 1 kilo 600 gram tümörden kurtuldu. Annesi ameliyatlı olduğu, babası da şehir dışında bulunduğu için Elazığ'a yalnız getirilen bebeğin kilosu, operasyonun ardından 1 kilo 700 grama düştü. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Fikret Ersöz, hastalığın 40 binde bir görüldüğünü belirterek, " Bebek, ambulans ile tek başına getirildi. Ameliyat ettik ve 4 saat sürdü. Çok başarılı geçti ve kitleyi çıkarmış olduk. Hastamızı makineden ayırdık, kendi kendine nefes alıyor. Hızlı bir şekilde iyileşiyor. Kendi ağırlığında yük taşıyordu. 1 ay daha hastanemizde yatacak" dedi.

Muş'ta yaşayan ve kız bebek bekleyen Besrayi Ortaboy, salı günü rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı ve sezaryenle doğum yaptı. Ortaboy'u kızı, vücuduna yapışık 1 kilo 600 gram tümörle dünyaya geldi. Tümörün vücuttan ayrılması için Elazığ'daki özel hastane ile görüşüldü. Annesi ameliyatlı olduğu için yolculuk yapmasında sakınca bulunan ve babası Kadir Ortaboy da şehir dışında olan bebek, ambulansla Elazığ'a yalnız götürüldü. 4 saat süren başarılı ameliyatın ardından tümör çıkarıldı. Bebeğin kilosu da 3 kilo 300 gramdan 1 kilo 700 grama düştü. 40 bin doğumda bir görülen 'sakrokoksigeal teratom tümörü' nedeniyle bebek, hastanede 1 ay tutulacak.

'KENDİ AĞIRLIĞINDA YÜK TAŞIYORDU'

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Fikret Ersöz, bebeğin Muş'ta 32 haftalıkken sezaryen ile 3 kilo 300 gram olarak doğduktan sonra kuyruk sokumu kısmında dev kitle görüldüğünü anlattı. Ersöz, "Oradaki doktor arkadaşlar bizi aradı. Biz de acil olarak ameliyat edilmesi gerektiğini söyledik ve hastanemize kabul ettik. Bebeğin annesi ameliyat olmuştu, babası ile il dışında çalıştığı için ambulans ile tek başına getirildi. Hastamız salı günü doğmuştu, biz de doğumunun 20'nci saatinde ameliyat ettik ve 4 saat sürdü. Çok başarılı geçti ve kitleyi çıkarmış olduk. Poposu biraz daha estetik oldu. Hastamızı makineden ayırdık. Kendi kendine nefes alıyor. Hızlı bir şekilde iyileşiyor. Kendi ağırlığında bir yük taşıyordu. 1 hafta sonra beslemeyi düşünüyoruz. 1 ay daha hastanemizde yatacak. Hastamız normal bir bebek gibi büyüyecek. Belki kontrollere koşarak gelecek. Nüksetmemesi için 2 yıl daha takip edeceğiz. Sakrokoksigeal teratom, 40 binde bir görülen bir hastalık. Daha çok kızlarda görülüyor. 5- 6 yıl önce aynı durumdaki bir hastayı ameliyat etmiştik. Şu an durumu çok iyi. Biz de bu hastaları ameliyat ettikçe aldığımız sonuçlardan mutlu oluyoruz" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Elazığ Bebek Muş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title