Haberler

Kent Konseyi'nde Yabancılar Meclisi Kuruldu

Bursa Kent Konseyi, Türkiye çapında bir ilki daha gerçekleştirdi. Kadın, Gençlik, Engelli ve Çocuk meclislerinden sonra Yabancılar Meclisi'ni de kurdu.

Türkiye'ye örnek çalışmalar gerçekleştiren ve Bursa markası haline gelen Bursa Kent Konseyi bünyesinde Yabancılar Meclisi'ni kurarak bir ilke daha imza attı. Bursa'ya çeşitli ülkelerden iş, aile, eğitim, geçici koruma ve zorunlu göç gibi nedenlerle gelen yabancılardan oluşan meclis, yabancıların kent hayatına katılımı sürecine destek vermek, karşılaştıkları sorunları değerlendirmek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla faaliyetler gerçekleştirecek. Bursa Kent Konseyi Çınar Camlı Salonda gerçekleştirilen Yabancılar Meclisi'nin ilk toplantısına Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar ve meclis üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Yabancılar Meclisi'nin kent konseyine güç katacağını söyledi. Bursa'da 150'yi aşkın ülkeden kişinin çeşitli nedenlerle yaşadığını dile getiren Çepni, "Bugün şehrimizde beraber yaşadığımız, aynı havayı soluduğumuz, aynı caddelerde beraber yürüdüğümüz ama dünyamızın farklı ülkelerinde doğmuş insanlarla beraberiz. Sizler için bir alan oluşturmak, bir söz meclisi kurmak için yola çıktık. Gerek iş dünyasından gerekse spor için, okumak için ve zorunlu göçle kentimize gelmiş Bursa'da yaşayan tüm yabancıları zamanla bu meclis çatısı altında toplamak istiyoruz" dedi.

Yabancılar Meclisi'nin sadece Türkiye'ye değil, dünyaya da bir mesaj olması gerektiğinin altını çizen Çepni, "Umarım bu çalışmamız kardeşliğin barışın ve hoşgörünün bir mesajı olur. Beraber yaşamamızın ana kodlarını tekrar hatırlatmış oluruz tüm dünyaya. Sizler Bursamızın birer gönüllü elçisi olacaksınız aslında. Bursamızın tüm güzelliklerini gittiğiniz yerlerde anlatacaksınız" şeklinde konuştu.

Arnavutluk'tan İlir Hamzaj'nın başkanlığındaki yönetimde, Afganistan'dan Habibullah Muradi, Arnavutluk'tan Leonard Truci, Azerbaycan'dan Tuğral Yolcujev, Bosna Hersek'ten Edin İmamoviç ve Muhammed Sporisevic, Doğu Türkistan'dan Abdülkadir Abdikadir, Ekvador'dan Dimka Cielomar Echeveria Zambrano, Endonezya'dan Muammar Rizqy ve Intan Popy Rinaldy, Güney Kore'dan Sungsik Min, İran'dan Ghazal Movahed, Kazakistan'dan Amanjol Kazken, Kolombiya'dan Brian Bernando Barrios Barrera, Kosova'dan Albert Selishta, Lübnan'dan Shadi Safa, Meksika'dan Rodrigo Hernandez Gamero, Orta Afrika Cumhuriyeti'nden Mahamat Sale, Pakistan'dan Haider Nisar, Peru'dan Daniel Cordova del Aguilla, Portekiz'den Helena Maria Esteves, Suriye'den Muhammed Hallak, Togo'dan Tevif Kassa, Ukrayna'dan Elmira Nimetullaeva, Mısır'dan Amr Muhammed ve Ürdün'den Muhammed Erdoğan yer aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mahmut Turunç Hasan Çepni Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title