Haberler

Kendisine "Hoş geldin" diyen öğretmeni azarlayıp sınıftan kovan kaymakam özür diledi

Güncelleme:

Artvin'de Kemalpaşa Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın, ziyaret ettiği lisede kendisini karşılayan ve "Hoş geldiniz" diyen öğretmeni "Haddini bil, dışarıda bekle" sözleriyle azarlayarak sınıftan kovmuştu. Valiliğin doğruladığı ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in tepki gösterdiği olay sonrasında aynı okula bugün tekrar giden Kaymakam Saygın, sınıftan kovduğu öğretmenle bir araya geldi ve verdiği çiçekle özür dileyerek helallik istedi.

Kemalpaşa Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın, okul ziyaretinde azarladığı öğretmenden özür diledi. Önceki gün "Hoş geldin" diyen öğretmeni azarlayarak sınıftan kovan Kaymakam Saygın, aynı okulu bugün bir kez daha ziyaret etti.

''YAŞANAN HADİSE BENİ DERİNDEN ÜZDÜ''

Ziyarette konuşan Kaymakam Saygın, olayı şu sözlerle anlattı:

"Çarşamba günü gerçekleştirdiğimiz okul ziyareti sırasında karşılıklı yanlış anlaşılma nedeniyle yaşanan hadise beni derinden üzmüştür. Pandemi koşulları gereği küçük bir heyetle gerçekleştirdiğimiz sınıf ziyaretleri sırasında sizin sonradan sınıfa gelmeniz, kim olduğunuzu o an bilmiyor olmam ve tokalaşmak maksadıyla elinizi uzatmanız sebebiyle salgın tedbirleri açısından sizi uyarma gereği duydum. Öte yandan, sizin özel eğitim öğrencimizin bakımı ile ilgilenmeniz sebebi ile sonradan sınıfa geldiğinizi anladım. Yaşanan yanlış anlaşılmadan kaynaklanan hadiseden üzüntü duyduğumu size özellikle belirtmek isterim.''

ÖZÜR DİLEYİP HELALLİK İSTEDİ

Öğretmenle bir araya gelerek üzüntülerini paylaşan ve sorunu tatlıya bağlayan Kaymakam Saygın "Pandemi koşulları sebebiyle ortaya çıkan bu yanlış anlaşılmadan dolayı sizden özür diliyor ve helallik istiyorum. Ayrıca davetimi kabul etme nezaketiniz için de teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın eğitimi ile ilgili süreçlerde her zaman ve her koşulda tüm öğretmenlerimizin destekçisiyiz" diye konuştu.

Kendisine 'Hoş geldin' diyen öğretmeni azarlayıp sınıftan kovan kaymakam özür diledi

ÖĞRETMEN TEŞEKKÜR ETTİ

Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğretmeni Burak Kılıç ise Kaymakam Saygın'a yanlış anlaşılma sonucu doğan olayın bu noktaya gelmesinden üzüntü duyduğunu ve kamuoyuna yansıtılan içeriğin olayın gerçekliği ile bağdaşmadığını belirterek "Kaymakamımıza yapıcı tavrı dolayısıyla teşekkür ediyorum" dedi.

NE OLMUŞTU?

Artvin'de Kemalpaşa Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın'ın ziyaret ettiği Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde girdiği sınıfta "Hoş geldiniz" diyerek kendisine elini uzatan öğretmeni "Haddini bil, sınıftan çık dışarıda bekle" diyerek kovması gündeme bomba gibi düşmüştü. Valilik'ten konuyla ilgili yapılan açıklamada da olayın yaşandığı doğrulanırken, gerekli incelemelerin başlatıldığı belirtilmişti.

"ESEFLE KINIYORUM"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de katıldığı canlı yayında "Artvin'de kaymakamın öğretmenle tartışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine şunları kaydetmişti;

"Söyleyecek hiçbir şey yok, sözcük bulamıyorum. Hakikaten bu kadar fedakarlık yapan öğretmenlerimizin, özellikle koronavirüs sürecinde, fedakarca cansiperane bir şekilde öğretmenlerimizden bir tanesinin böyle bir muameleye maruz kalmasını esefle kınıyorum.

"GEREKLİ SORUŞTURMALAR YAPILIYOR"

Zaten İçişleri Bakanlığımız da süreci başlattı, gerekli soruşturmaları yapıyorlar. Bu tip şeylerin inşallah bir daha tekrarlanmaması için her zaman öğretmenlerimizin yanında olarak süreci devam ettireceğiz."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Kemalpaşa Artvin Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500

Yorumlar (42)

Öğretmen Hanım:

Görevden derhal alınması gerekiyor ben bu üslupta birinin vatana hizmet edeceğine inanmıyorum özrünü asla kabul etmiyorum

342
16
yanıtYanıtla
Mehmet :

Demekki birileri kulağını çektiki aslan kedi yavrusuna döndü??

yanıt1
yanıt0
Ibrahim Caliskan:

Ben sana kaymakam olamazsın demedim adam olamazsın dedim.. Öğretmen yada sivil br vatandaş her kim olursa olsun devleti temsil eden bir şahsın bu şekil tepki vermesi doğru değil.. velevki sen devletin vitrinisin devletin gülen yüzü olman lazım..

327
14
yanıtYanıtla
bayram doğan:

Öğretmene saygisizlik topluma saygısızlıktır.. toplumu toplum yapan öğretmendir.. basit bir özür mesajı ile öğretmenimiz seni affetmis olsa da bizim gözümüzden düştün kaymakam...

247
22
yanıtYanıtla
Serkan Aygun:

Memuriyetten atılması lazım özür kabul edilmez

189
14
yanıtYanıtla
Ergin Yıldız:

Ohaa abartma

yanıt0
yanıt0
bekir yapici:

benim sahsi düsüncem özürü kabahatinden büyük devlet egitimi ve terbiyesi almis bir yöneticinin degil ögretmeni sade suya bir vatandasi bile azarlamamasi kovmamasi hakaret etmemesi gerekir kibir ve gurur devlet adamligina yakismadigi gibi bizim dinimizdede yeri yoktur.

180
6
yanıtYanıtla
Mehmet kuru :

KAYMAKAM bey özür dilemiş neden abartıyorsunuz gereğini yapmış ateşe benzinle giden bir zihniyete asla teslim olmamalıyız . 20 yıl önce olsaydı o kaymakama kim özür diletebilirdi TOPLUMU GERMEK İSTEYEN VE DEVLETİMİZE HAKARET ETMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ

12
166
yanıtYanıtla
Mehmet kuru :

epeyde tetikçi var . benzin elde ateş diğer elde bekleyen gezi zekalılar var

yanıt6
yanıt52
Osman Uslu:

biri çekip vursun aaaa özür dilerim desin kabul mu?

yanıt42
yanıt6
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title