Haberler

Kazakistan'da koronavirüsten daha ölümcül zatürre salgını tehlikesi! Bu yıl 1.772 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme:

Kazakistan'da koronavirüsten daha ölümcül zatürre salgını sebebiyle bu yıl 1.772 kişi hayatını kaybetti, ölümlerin 628'i haziran ayında yaşandı. Hemşultan sağlık bölümü başkanı Kazinform, bilim insanlarının doğasını tanımlamayı başaramadığı virüs için "Her gün 200 kadar kişi hastanelere kabul ediliyor" ifadelerini kullandı.

Çinli yetkililer perşembe günü yaptığı açıklamada, koronavirüsten potansiyel olarak daha ölümcül olan yeni bir bilinmeyen zatürrenin bu yıl Kazakistan'da 1.700'den fazla insanı öldürdüğü bildirildi. Kazakistan'daki Çin Büyükelçiliği vatandaşlarına yaptığı açıklamada, "Kazakistan Sağlık Departmanı ve diğer kurumlar karşılaştırmalı araştırmalar yapıyor ve zarütte virüsünün doğasını tanımlayamıyorlar" dedi.

Büyükelçilik, bazı tanımlanmamış zatürre vakalarının ülke genelinde Haziran ortasından bu yana önemli ölçüde arttığını, bazı yerlerde yetkililerin günde yüzlerce yeni vaka bildirdiklerini söyledi. Hastalık 500 yeni vaka ve 30'dan fazla kritik hastası bulunan Atyrau, Aktobe ve Shymkent bölgelerinde yoğunlaştı.

KORONAVİRÜSTEN DAHA ÖLÜMCÜL

Büyükelçiliğe göre, hastalık bu yıl bazıları Çin vatandaşı olan 1.772 kişiyi öldürdü. Bu ölümlerin 628'i sadece Haziran ayında gerçekleşti. Büyükelçilik "Bu hastalık Kovid-19'dan çok daha ölümcül" yorumunda bulundu.

"HER GÜN 200'E KADAR KİŞİ HASTANELERE KABUL EDİLİYOR"

Hemşultan sağlık bölümü başkanı Kazinform, "Her gün 200 kadar kişi hastanelere kabul ediliyor. Son birkaç gün içinde günde zatürre teşhisi konan 300 kadar kişi hastanelere kaldırıldı. Bazıları evde tedavi görüyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçilik Kazakistan Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500

Yorumlar (17)

Anti chpkk:

Dünyanın çivisi çıktı artık herkes diken üstünde yaşayacak kimseye rahat yok

18
13
yanıtYanıtla
Bunlar at eşek yiyor:

soyunuz kurusun

2
24
yanıtYanıtla
TURAN:

Ermenimisin yoksa yunanmı

yanıt5
yanıt0
Fatıh:

Basa

yanıt0
yanıt0
Fatıh:

Senin soyun kurusun .bizler ortaasyadan geldik.at eti de yenılıyor atalarımız da yerdı

yanıt17
yanıt3
Enternasyonel:

At esek yemek haram degil mekruh bildigim kadariyla adamlara niye bed dua ediyorsun onlarin soyu Turk zaten kendi kndine bed dua ediyorsun

yanıt0
yanıt0
Enternasyonel:

At esek yemek haram degil mekruh bildigim kadariyla adamlara niye bed dua ediyorsun onlarin soyu Turk zaten kendi kndine bed dua ediyorsun

yanıt0
yanıt0
X:

Medya dünyaya korku vermeye devam ediyor...

15
3
yanıtYanıtla
Serkan:

Medyadan olmasa belki bunca stres yaşanmadan gelip geçerdi haberimiz bile olmazdı bu virüslerden. İnsanlara korku aşılamaya bayılıyorlar.

yanıt10
yanıt3
depdep:

birde şöyle düşün senin başınada gelebilecek bir haberi paylaşıyor medya ayrıca medya korku salmıyor korkunun sahibi korkuyu salıyor ki uyan ey insanoğlu diye. !!!

yanıt6
yanıt1
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title