Haberler

Kayseri Özhaseki Ramazan'ın İlk Günü Bölgede Yakılan-Yıkılan Yapılarla İlgili Planımızı...

Bakan olduktan sonra memleketi Kayseri'ye ilk kez gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Güneydoğu'da yakılan ve yıkılan evler, dükkanlar ve tarihi eserler konusunda hazırladıkları eylem planını Ramazan'ın birinci ve ikinci günü Diyarbakır'da açıklayacaklarını söyledi. Özhaseki, 59'uncu yaş günü için hazırlanan üzerinde 'Ak gençlik bakanının yanında' yazılı ve portresi bulunan yaş pastayı kesmeye kıyamadı. Özhaseki, getirilen bıçağı yanındaki Ak Parti Kayseri milletvekili Hülya Nergis'e vererek, pastayı ona kestirdi.Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, geceyi baba ocağı Kayseri'de geçirdi. 21 yıllık belediye başkanlığı döneminden sonra 2'nci kez ilk sıradan Kayseri'den milletvekili seçilen, 65'inci Hükümette bakan olarak görev almadan önce Ak Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel başkanlığı yapan Özhaseki için, partili gençler sürpriz yaptı. Ak Parti Kayseri il merkezini bakan olarak ziyaret eden Mehmet Özhaseki, il başkanı Cahit Özden'in kendisine verdiği anı defterini "Bu deftere daha önce belediye başkanı, sonra milletvekili olarak yazı yazmıştım. Kısmette bakan olarak da yazmak varmış?? diyerek imzaladı.

BEN BU KENTİN ÇOCUĞUYUM

Parti merkezinde " Efsane başkan ", "Kayseri'nin gururu Özhaseki bakan',"' Kayseri seninle gurur duyuyor?? sloganları ve coşkulu sevgi gösterileriyle karşılanan Mehmet Özhaseki,?? 2014 seçimleriyle birlikte belediye başkanlığı sürem bitmeden milletvekili olup, Ankara'ya yelken açtım. Genel başkanlık görevinde bulunurken, son kabine açıklandığında ortaya bölge bir tablo çıktı ve bakan oldum. Rabbim beni mahcup etmesin. Bakanlık süreci elbette bir gün bitecek. Bu görevler gelip geçici. Görevim bittiğinde iyi anılarla aranıza, memleketime dönmek isterim. Ben, aranızdan biriyim. İthal aday değilim. Çocukluğum, gençliğim burada geçti. Arkadaşlarım, dostlarım, yakınlarım burada. Çokça hatıralarım var, Kayseri'de. Bu kente her gelişimde elbette heybem dolu geleceğim. Esnaflıktan ve belediyecilikten kalma alışkanlığım nedeniyle güne erken başlar, gece evime geç dönerim?? dedi.

RAMAZAN İLK GÜNÜ GÜNEYDOGU'DA EYLEM PLANIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ

Güneydogu'da yakılan ve yıkılan evler, dükkanlar ve tarihi eserler konusunda hazırladıkları eylem planını ramazanın birinci ve ikinci günü Diyarbakır ve 11 ilçede açıklayacaklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, partililerle yaptığı, gece geç saatlere kadar süren sohbette şunları dile getirdi:

"Güvenlik güçlerimizin bölgeyi teröristlerden arındırma operasyonlara sona yaklaştı. Güvenlik güçlerimiz isteselerdi, oralarda olayı bir günde çözerlerdi. Ancak, hastaları, çocukları ve sivil halkı korumak, onlara zarar gelmesin diye, nakış işler gibi sabırla, canları, kanları pahasına operasyon yaptılar. Şeytan duyduğunda parmağını ısıracak bu şer teröristler, tuzaklar kurdular. Onlara TBMM'de hak, barış, insan hakları, bölgenin refahı diye yola düşen milletvekilleri destek verdi. Teröristler şimdi bölgede ferdi terör eylemleri yapıp, uzaktan bomba patlatıyor. Yeni kalleşlikler yapıyor. Bunlara kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Böyle bir derdimiz yok. Yakılanları, dökülenleri yapacağız. Tarihi eserleri onaracağız. Ramazan birinci ve ikinci günü, Diyarbakır'da orucumuzu açıp, eylem planımızı orada, yerinde anlatacağız.??

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kayseri'de bu gün ögleden sonra akşama kadar incelemelerde bulunup, açılışlara katılacak. Mehmet Özhaseki, gece de Sanayi, Ticaret ve Borsa başkanlarının onuruna vereceği yemeğe katılacak. Kayseri protokolü, sivil toplum örgütleri ve partilileri bir araya getirecek yemeğe, Kayserili TOBB başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katılacak.

BAKAN ÖZHASEKİ, VALİ DÜZGÜN'Ü ZİYARET ETTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti. Vali Düzgün, Özhaseki'yi Valilik girişinde karşıladı. Karşılamaya, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Hülya Nergis, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, çok sayıda ilçe belediye başkanı ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı. Bakan Özhaseki, ziyarette yaptığı konuşmada, memleketi Kayseri'yi ziyaretinde, Vali Orhan Düzgün'den ve Beledeyi Başkanı Mustafa Çelik'ten brifing almayacağını, çünkü kendisinin de memleketini çok iyi bildiğini, bunun yerine yapılacak işleri konuşup planlayacaklarını kaydetti. Özhaseki, "Güneydoğu ile Kayseri ve Ankara arasında mekik dokuyoruz. Bu iş yoğunluğunun böyle devam edeceğini düşünüyorum. Bütün hemşehrilerimden bir tek istirhamım var; dualarını esirgemesinler" dedi.

"BEN O DEFTERLERİ KAPATTIM"

Özhaseki, CHP Kayseri eski Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nun kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada hapis cezası aldığının anımsatılması üzerine ise, "Arkadaşlar, ben o defteri kapattım. Seçim döneminde, o zamanlar, başta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu olmak üzere, seçim propagandalarını benim ve Kayseri üzerine oluşturmuşlardı. Çok değişik iftira ve karalamalar yaptılar. Bunların sonucunda açılan davaların bazılarından maddi, bazılarından manevi, bazılarından da gün cezaları aldılar. Birkaç hukukun ceza kapsamına girmeyen iftiralarından dolayı ceza almadıklarında ise sevindiler. Keşke böyle olmasaydı. O dönemler çok üzüldüm. İşini yapan bir insana iftira atılması çok kötü birşey. Ancak artık ben o defterleri kapattım, hukukçu arkadaşlar ilgileniyorlar" diye konuştu.

Vali Orhan Düzgün de, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'yi Kayseri'de görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Düzgün, "Sayın Özhaseki, Kayseri'ye uzun yıllar Belediye Başkanı olarak hizmet etti. Şimdi de Bakan olarak inşallah tüm Türkiye'ye bu birikimini yansıtacaktır" diye konuştu. Vali Orhan Düzgün, ziyaret anısına Özhaseki'ye, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Saat Kulesi'nin bir maketini takdim etti.

1453 BELEDİYE PERSONELİ, KARANFİL VE GÜLLERLE KARŞILADI

Bakan Mehmet Özhaseki, 17 yıl Başkanlığını yaptığı Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne gelişinde ise 100 metrelik turkuaz halı, karanfil ve gül yaprakları ile Belediye Bandosu'nun çaldığı 'Samanyolu' şarkısı ile karşılandı.

Turkuaz halının iki yanında sıraya giren 1453 belediye personeli, Özhaseki'nin geçtiği yerlere gül yaprağı dökerken, konfetiler de patlatıldı. Belediye Binası'nın üzerine ise "Sayın Bakanımız, evinize hoş geldiniz" yazılı pankart asıldı.

Özhaseki'yi belediyeye gelişinde Başkan Mustafa Çelik çiçekle karşıladı. Belediye personelinin kendisi için hazırladığı kokteylde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Kıymetli mesai arkadaşlarım, bu güzel karşılama için teşekkür ederim. Dört yıl Melikgazi, 17 yıl da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptım, halkıma hizmet ettim. Belediye Başkanlığı görevimden ayrılırken, hiç pişmanlık duymadım. Bir lokma ne haram yedim ne de yedirdim" ifadelerini kullandı.

"GÜNEYDOĞU'DA ALGI YÖNETİMİ BOYUTU DA VAR"

Özhaseki, 35-40 yıldır ülkenin Güneydoğusu'nda kanayan bir yara olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Devlet olarak orada bazen biraz sert, bazen yumuşak tavırlar içerisinde olmuşuz. Belki de Cumhuriyet'in kurulduğu yıllardan itibaren süregelen onlarca yıllar içerisinde yapılagelen hataların birikmesi, o hatalar neticesinde başlayan bir kıvılcımın söndürülmesi noktasında doğru adımların atılamaması, sonra da devreye birçok güçlü devletin, gizli servislerin ortaya çıkarak üst akıl oluşturup oradaki militanları, PKK'lıları besleyerek, güderek, destekleyerek bugüne getirmesi gibi görmek lazım olayı. Şimdi devlet olarak yeni bir tavır içerisindeyiz. Teröristlere karşı sert, onları yok eden, imha eden bir yapı, ama daha sonra ortaya çıkmış olan zararın tazmin noktasında da devletin o yumuşak, şefkatli kollarını açtığı, vatandaşa sahip çıktığıbir durumla karşı karşıyayız. Olayı sadece terör olayı olarak görmek doğru olmaz. Olayı sadece şehirlerin yeniden yapılması, yıkılan yerlerin yeniden inşası olarak görmek de doğru olmaz. Orada işin sosyal boyutu var, kültürel boyutu, eğitim boyutu, hatta ve hatta devletin bunca emek vermesine rağmen, paraları dökmesine rağmen, algıyı idare edememesi neticesinde o PKK denilen vahşi örgütün kara propagandaları neticesinde yaptıklarının hepsinin boşa çıkması da var. İşin algı yönetimi de var orada. Bundan sonra orada bir alan var, o alanda çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin karşı karşıya olduğu ciddi sorunlar var, bu sorunlarla uğraşmaya da devam edeceğiz. Rabbim utandırmasın, mahçup etmesin."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vali Orhan Düzgün Mehmet Özhaseki Diyarbakır Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title