Haberler

Kayseri'de 'Kedi Bacağı' Festivali Başladı

Kayseri'nin Erkilet Mahallesine özgü olan, 'kedi bacağı' denilen ceviz sucuğu festivali yapıldı. Kocasinan ilçesine bağlı Erkilet Mahallesi meydanında gerçekleştirilen festivale, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Miletvekili İsmail Tamer, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının konseri ile başlayan festivalin açılış konuşmasını Vali Süleyman Kamçı yaptı. Söz konusu festivalin, Kayseri'nin kendine özgü kültürel değerlerinin doğal güzelliklerinin, tarihten gelen soyut ve somut miraslarının tanıtılması ve yaşatılması adına anlamlı olduğunu dile getiren Vali Süleyman Kamçı, "Gelişen ve küreselleşen dünyada yerele özgü değerlerin markalaştırılması ve ekonomik değer olarak kazandırılması oldukça önem kazanmıştır. Bu kapsamda, geleneksel bir ürünümüzün, bir festival ile tanıtılması için yaptığı çalışmalardan dolayı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Kedi bacağı ürününün insanların kendi tüketimi için yapılmaktan çıkarılması ekonomiye kazandırılması önemlidir. Bundan sonraki süreçte bu konuda başta Kocasinan Belediyesi olmak üzere Erkilet Dayanışma ve Kültür Vakfı'na da önemli görevler düşmektedir" diye konuştu.

Kedi bacağının, ekonomik bir değer haline getirilmesi ve marka değeri kazanmasının önemine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, "Bu işlerin gelecek nesilleri iletilmesi açısından bu festivaller çok önemli. bu değerlerimizin artık ekonomik birer değer haline gelmesi de lazım. Bir müteşebbisimiz çıkıp demeli ki, ben bunu marka haline getireceğim ve Türkiye'de bütün marketlerde, kuruyemişçilerde Erkilet'in kedi bacağını raflara yerleştireceğim" dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da mantısı, sucuğu ve pastırması ile bilinen Kayseri'de, ceviz sucuğu olarak bilinen 'kedi bacağı'nın da ekonomik değer haline getirilmesi için festivallerin ve tanıtım kampanyalarının önemli olduğuna işaret etti. Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her yıl düzenli olarak yaptığımız bu festivalle bereketli topraklarda yetişen üzüm ve cevizin, bin bir zahmetle, el emeğiyle yapılan doğal ve şifa kaynağı 'kedi bacağı' adıyla bilinen yöresel ürünümüzün unutulmaması ve bizden sonraki kuşaklara da kültürel bir miras olarak aktarılması için çalışıyoruz. Şüphesiz, Kayseri mantısı, sucuğu ve eşsiz tatları herkes tarafından bilinen lezzetlerimiz. Meşakkatli bir yapım süreci isteyen kedi bacağının aynı şekilde mantı ve pastırmamız gibi Kayseri ile özdeşleşmiş olarak yerini bulmasını arzu ediyoruz. Kadim Erkilet Mahallemizde yıllardır yapılmakta olan kedi bacağı, başka şehirlerde ceviz ya da pekmez sucuğu adıyla bilinmektedir. Yapmış olduğumuz bu organizasyonlarla gerek Erkiletli hemşehrilerimizin gerekse Kayseri'mizin diğer yerlerinden gelen hemşehrilerimizle bir araya gelerek, bir araya gelerek, birlik ve beraberlik içerisinde dostluklarımızı pekiştiriyoruz ve bir olduğumuz zaman ne kadar güçlü olduğumuzu yedi düvele gösteriyoruz."

Protokol konuşmalarının ardından Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Miletvekili İsmail Tamer, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz kazanların başına geçerek, kedi bacağı yapımına katıldı.

(Selma Kara/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Kamçı Mustafa Çelik Erkilet Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title