Haberler

Kaymakamlık Hizmet Binasının Sıvaları Döküldü

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi Kaymakamlığı hizmet binasının ikinci kat balkonun altından kaldırıma sıva parçaları döküldü.

Şans ESERİ KİMSE YARALANMADI

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi Kaymakamlığı hizmet binasının ikinci kat balkonun altından kaldırıma sıva parçaları döküldü. Onlarca turistin kullandığı kaldırımdan o sırada kimsenin geçmemesi olası yaralanmayı engelledi. Kaymakamlıkta görevli polisler, turistleri balkonun altından geçmemeleri konusunda uyarırken, vatandaşlar yıllardır restore edilmeyen binanın biran önce yenilenmesini istedi. Marmaris Kaymakamlığı'ndan Kırşehir Vali Yardımcılığı'na atanan Serdar Polat, 'Dünyanın incisi olarak kabul edilen ve birçok büyükelçiyle bürokratı ağırladığımız Marmaris'e böyle bir hizmet binası yakışmıyordu. Projesi hazırdı, dilerim meslektaşım hayata geçirirö dedi.

Kordon Caddesi'nde bulunan iki katlı kaymakamlık hizmet binası, 1998-2003 yılları arasında Marmaris Kaymakamı olarak görev yapan İsa Küçük tarafından, 'Erken dönem Cumhuriyet tarihi binalarıö arasında gösterilerek koruma altına alındı. Küçük'ün yerine atanan Abdurrahman Koçoğlu iki yıllık hizmet süresinde binayı restore ettiremedi. Koçoğlu'nun ardından Marmaris Kaymakamlığı'na atanan Cemalettin Özdemir de 2005-2008 yılları arasındaki görev süresi boyunca girişimlerde bulunmasına rağmen, restore ile ilgili bir sonuç elde edemedi.

PROJE HAZIRLANDI TAYİNİ ÇIKTI

Marmaris Kaymakamı olarak 5 Ağustos 2008 tarihinde atanan Serdar Polat, yaşanan depremlerden zarar gören ve çatısı akan hizmet binasının restorasyonunun yapılması için Anıtlar Kurulu, Muğla Mimarlar Odası ve çeşitli kurumlarla irtibat kurdu. Kurumlar tarafından incelenen binanın restore edilmesi yönünde rapor hazırlandı. Dönemin Kaymakamı Serdar Polat da raporun ardından hemen proje hazırlatarak binanın restore edilmesi talebinde bulundu. İki yıl süren resmi yazışmalar sonunda, hizmet binasının restorasyonunun yapılması için Özel İdare Müdürlüğü'nden bütçe ayrılarak ihale kararı alındı. Geçen yıl ağustos ayında Kırşehir Vali Yardımcısı olarak atanan Serdar Polat'ın ayrılmasıyla yerine Ali Galip Saral atandı. Göreve başlayan Kaymakam Saral, konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

DÜNYANIN İNCİSİNE YAKIŞMIYOR

Yeni hizmet binası projesini hayata geçirmeye çalıştığı sırada Kırşehir Vali Yardımcısı olarak tayini çıkan eski Marmaris Kaymakamı Serdar Polat, 'Dünyanın incisi olarak kabul edilen ve birçok büyükelçiyle bürokratı ağırladığımız Marmaris'e böyle bir hizmet binası yakışmıyordu. Bina, kış aylarında çatının her yerinden yağmur suyu alıyordu, hizmet edemez hale gelmiştik. İki yıl süren resmi yazışmalar sonunda projesi hazırlanmıştı. Tayinim çıkınca iki katlı modern ve bahçesi olan proje yarım kaldı. Umarım yeni meslektaşım kısa sürede projeyi hayata geçirir. Bu binanın depremde yıkılma riski mevcutö dedi.

ŞANS ESERİ KİMSE YARALANMADI

Bu arada, dün (Çarşamba) akşam saatlerinde, hizmet binasının Kordon Caddesi'ne bakan ve girişinin de olduğu tarafında bulunan ikinci kat balkonundan kopan sıva parçaları büyük bir gürültüyle kaldırıma düştü. Onlarca turistin geçtiği kaldırıma düşen sıva parçaları şans eseri kimseyi yaralamadı. Durumu gören polisler, ilk olarak önlem almadı. Ancak, sıva parçalarının dökülmeye devam etmesi ve vatandaşların tepkisi üzerine, turistler uyarıldı ve kaldırım emniyet şeridiyle kapatıldı. Sıva parçaları da kaymakamlık personeli tarafından temizlendi. Marmarisliler, binanın biran önce restore edilmesini istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Serdar Polat Kırşehir Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title