Haberler

Kaymakam Kırlı'dan Eda'ya Yardım Eli

MUŞ (İHA) – Muş'un Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, gözünde şaşılık olan 15 yaşındaki Eda Doğan'a ameliyat için gerekli desteği vereceğini söyledi.

Ramazan ayı içerisinde ev ziyaretleri yaptığı sırada 15 yaşındaki kızın gözlerinin şaşılık yüzünden görmediğini öğrenen Kaymakam Kırlı, gerekli nakdi yardımı yapacağının sözünü verdi. Küçük kızın ekonomik durumu iyi olmayan ailesi, yeşil kartlı olmalarına rağmen ek masraflar nedeniyle ameliyat yaptıramadıklarını anlatan Eda'nın annesi, tek dileğinin kızının bir an önce ameliyat olup sağlığına kavuşması olduğunu belirtti.

Zeki bir öğrenci olan fakat iki gözünde de ileri derecede şaşılık olduğu için okulda ve yolda yürümekte zorlanan Eda Doğan, yeniden sağlığına kavuşacağı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

"Tek dileğim ünlü bir şair olmak"

Duygularını anlatmakta zorlanan Eda Doğan, "Ben okumayı çok seviyorum. Tek dileğim ünlü bir şair olmaktı. Fakat gözlerimdeki ileri derecedeki şaşılık yüzünden göremiyorum. Aynı sırada oturduğum arkadaşımı görmekte zorlanıyorum. Öğretmenlerimi göremiyorum. Okula gidip gelemiyorum. Çok istememe rağmen sekizinci sınıfta okula hiç gitmedim. Arkadaşlarım ve öğretmenlerim bana çok yardımcı oluyorlar. Öğretmenlerim bizim eve gelip bana ders vermeye çalışıyorlar. Sadece sınavdan sınava gidiyorum. Bugün kaymakamız buraya geldi. Durumu anlattım. Bana yardım edeceğinin sözünü verdi. Benim büyük ablamın gözleri de aynı benim gibiydi. Ablam İstanbul'da özel bir hastanede ameliyat oldu ve iyileşti. Allah kaymakamımızdan ve eşinden razı olsun. Sayelerinde artık benimde gözlerim görecek. Gözlerim iyileşir iyileşmez ilk şiirimi kaymakamız için yazacağım" dedi.

15 yaşındaki Eda'nın durumunu tesadüfen öğrenen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı ise, ameliyat için gerekli tüm yardımları yapacağını söyleyerek, "Yeter ki kızımız iyileşsin, gözlerine kavuşsun. Bu mübarek Ramazan ayında ev ziyaretleri yaptığımız sırada bu güzel kızımızın durumu kendi ağzından dinledik. Çok üzüldük. Maddi imkansızlıktan dolayı bir türlü gözlerinin iyileşmesi için gerekli parayı bulamamışlar. Bizler devletimizin imkanlarını bu tür vatandaşlarımız için seferber etmek için görev yapıyoruz. Eda kızımızın iyileşmesi için Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Vakfı Müdürümüz Yakup Bozkurt'a gerekli talimatları verdim. Ramazan Bayramı sonrası kızımızı ameliyat olması için İstanbul'da özel bir hastaneye göndereceğiz. Kızımız inşallah bu ameliyat sonrası sağlığına kavuşacak ve tüm arkadaşları gibi rahat rahat okuluna gidip gelecek" ifadelerini kullandı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Soner Kırlı Malazgirt Kırlı Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title