Haberler

Kardeş Şehirler Projesi

İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Kardeş Şehirler Projesi" kapsamında Bitlis'te bulunan Artvin heyeti, ilçelerdeki tarihi mekanları ziyaret etti.

İlk önce Ahlat ilçesine giden heyeti, Selçuklu Mezarlığı'nda, İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban karşıladı.

Mezarlığın gezilmesiyle tarihi camileri de ziyaret eden heyet, ilçe meydanında horon oynadı, Kaymakam Tekbıyıkoğlu'na Türk bayrağı teslim etti.

Buradan Adilcevaz ilçesine geçerek Sukay Parkı'nı inceleyen heyeti, Belediye Başkanı Necati Gürsoy karşılayarak ilçe hakkında bilgi verdi.

İlçe meydanında halkla çay içerek sohbet eden heyet, burada da horon oynamanın keyfini yaşadı.

Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun himayesinde yürütülen "Kardeş Şehirler Projesi"nin 2'nci ayağının tamamlandığını söyledi.

Trabzon-Mardin kardeş şehir projesinden sonra, Bitlis ile Artvin arasında gönül köprüsü oluşturduklarını ifade eden Külekçi, şöyle konuştu:

"Son derece olumlu ve güzel duygular yaşıyoruz. İnsanların mutlu kaldığı bir projeye imza attık. Kardeşliğimizin pekişmesi noktasında başlatılan proje bize çok şeyler katıyor. Artvin'den Bitlis'e gelenler, buranın o muhteşem tarihini, güzelliğini ve doğasını bizzat gördü. Artvin'e dönecekler, eşlerine ve dostlarına Bitlis'i anlatacaklar. Dolayısıyla Artvin'den, Bitlis'e daha farklı bir bakış açısı çizilecek. Bu projelerin devamı noktasında ciddi bir gayret var. Hepimizin bu tür projeye destek vermesi ve sahiplenmesi gerekiyor. Bu proje burada tamamlandı. Sırada Bingöl-Gümüşhane, Muş-Giresun ve Siirt-Rize var. Güneydoğu ile Karadeniz'deki bütün illerimizde bu projeyi uygulayacağız. Burada amaç şu sıcak gündemde ülkenin birlik ve beraberliğini dosta düşmana göstermektir."

Artvin Kültür ve Turizm Şube Müdürü İhsan Aslan ise 3 gün kendilerini ağırlayan Bitlislilere teşekkür ederek, bundan sonraki süreçte bu gönül birliğinin ve köprüsünün devam edeceğine inandığını dile getirdi.

Bitlis Kültür ve Turizm Şube Müdürü Metin Çoban da Artvin'den gelen yaklaşık 50 kişilik heyetle kentin tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde gördüklerini kaydederek, "Artvin'den gelen arkadaşlarımızın buraları keşfetmelerini sağlıyoruz. Bundan büyük keyif aldım. Bu projeler bizim için değerlidir. Onların da mutluluğunu gördük. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Metin Çoban Bitlis Artvin Ahlat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title