Haberler

Kardak Krizi Sonrası Yunanistan'dan Türkiye'ye Zeytin Dalı

Güncelleme:

KEİ 25. Kuruluş Yıl Dönümü Zirvesi'nde konuşan Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, "Bu zirve yaşanan sorunların yumuşatılmasında katkıda bulunacak." dedi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu KEİ 25. Kuruluş Yıl Dönümü Zirvesi'nde konuşan Pavlopulos, Türk halkının istikrarını, refahını ve her alanda kalkınmasını sürdürmesi temennilerini iletti.

KEİ'nin temel ilkelerinin hayata geçirilmesinin önemini vurgulayan Pavlopulos, Karadeniz bölgesinin dünya ekonomisine uyumunun ve başarıyla katılımının, aynı zamanda bölgede barış ve istikrarın sağlanması gerektiğini, aksi durumda ilk hedefe ulaşılamayacağını dile getirdi.

BM ANTLAŞMASI VE AGİT İLKELERİYLE UYUMLU OLARAK GELİŞECEK

Pavlopulos, demokrasi, temel insan haklarının korunması, herkese yönelik refah, özgür ekonomi, sosyal adalet, sosyal güvenlik değerlerine dayanan KEİ'nin, BM Antlaşması ve AGİT ilkeleriyle uyumlu olarak gelişeceğini kaydetti.

KEİ'nin temel hedeflerini hayata geçirerek üye ülkelerin kalkınma, refah ve güvenliğini sağlayacağını belirten Pavlopulos, böylece dünya ekonomisi, barış ve güvenliğe de katkıda bulunmuş olacağını söyledi.

BÖLGEMİZ, EKONOMİK OLARAK TEKRAR MERKEZİ BİR KAVŞAK KONUMUNDA

Yunanistan'ın KEİ'nin hedeflerine ulaşabilmesi, verimli ve sonuç verici faaliyetlerde bulunabilmesi için kurumsal ve siyasi reformları desteklediğini kaydeden Pavlopulos, KEİ'nin AB ile her alanda yakın iş birliği geliştirmesinin son derece olumlu olduğuna inandıklarını aktardı.

Pavlopulos, "Bölgemiz sürekli gelişen küresel ekonomik ilişkiler ve Avrupa ile Asya ekonomik işbirliği ağı bağlamında tekrar merkezi bir kavşak konumuna geçmektedir." dedi.

Pavlopulos, "Şu hususu vurgulamak isterim ki, Yunanistan, KEİ'nin güçlendirilmesinin, Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan sorunların da yumuşatılmasına katkıda bulunabileceğine kesinlikle inanmaktadır." diyerek, KEİ çerçevesinde ortak hedef ve çıkarların hayata geçirilmesi için çaba sarf edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Pavlopulos, Türkiye'ye kuruluşundan bu yana KEİ'ye sağladığı cömert yardım ve destek için minnettarlık duyduklarını ifade etti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Anadolu Ajansı Yunanistan Türkiye Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title