Haberler

    Karanlık Mod Desteğine Sahip iOS 13 Tanıtıldı: İşte Tüm Detaylar

    Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, her yıl San Jose şehrinde düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı WWDC'nin bu yılki etkinliğini bu akşam Türkiye saati ile 20.00'daki canlı yayınla resmi olarak başlattı. Büyük oranda Apple geliştiricilerinin ve basın mensuplarının yer aldığı etkinlikte tanıtılan iOS 13'ün de detayları belli oldu.

    San Jose Convention Center'da Türkiye saatiyle 20.00'da başlayan etkinliğe Apple etkinliklerinde artık klasikleşen girişi yapan ve katılımcılara hoş geldiniz diyen CEO Tim Cook, resmi olarak WWDC19'u başlattı. Etkinlikte tüm dünyanın merakla beklediği iOS'un yeni sürümü de tanıtıldı. Apple kullanıcılarını şaşırtacak yeniliklerin yer aldığı iOS 13'ten beklenen özelliklere ve açıklanan tüm detaylara gelin birlikte göz atalım.

    iOS 13'te hangi özelliklerin olması bekleniyordu?

    Sistem genelinde karanlık mod

    İyileştirilmiş Siri

    Arama yapılabilir emoji klavyesi

    Ses arayüzü

    Gece çekim modu

    Resim içinde resim

    Yok olan mesajlar

    iPad çoklu görev geliştirmeleri

    iPad Pro için fare desteği

    Daha önceki sızıntılara göre iOS 13 ile gelmesi beklenen özellikleri listeledikten sonra Apple'ın WWDC19'da tanıttığı yeni iOS sürümünün getirdiği özelliklere göz atabiliriz.

    iOS 13 hakkında verilen tüm bilgiler:

    Sistemde büyük oranda hız artışı, örneğin Face ID hızında %30 hızlanma

    Uygulama paketlerinde yapılan değişiklikle uygulama boyutlarında %50, güncellemelerde ise %60 küçülme, buna bağlı olarak uygulama başlatma hızlarının iki katına çıkması

    Mesajlar, Notlar, Haritalar ve daha birçok uygulamada karanlık mod desteği

    Öncekine göre daha yarı saydam Bildirimler ekranı

    Karanlık moda uygun karanlık klavye desteği

    Quick Path olarak adlandırılan ve klavyede kaydırarak yazma (Swipe) desteği sağlayan özellik

    Apple Music'e eklenen eş zamanlı şarkı sözleri

    Mail uygulmasına eklenen yeni yazı karakterleri

    Hatırlatıcı uygulamasına ekleme yaparken uygulamanın hatırlatma zamanını tahmin edebilme özelliği

    Harita uygulamasına eklenen ve 2019'un sonuna kadar ABD'deki kullanıcılar için, gelecek yıl ise diğer kullanıcılar için aktif edilecek yeni haritalar

    Google Street View ile benzer mantıkta çalışan LookAround özelliği

    Uygulamalarla konum paylaşımı için "sadece bir kez paylaş" seçeneği

    Uygulamalara "Facebook ile giriş yap", "Google ile giriş yap" butonları yerine "Apple ile giriş yap" eklemesi

    E-postanızı isteyen uygulamalar için gizleme seçeneğini aktif ettiğinizde e-postanıza yönlendiren rastgele bir adres oluşturma özelliği

    Mesajlar'a eklenen İsimleri ve fotoğrafları daha kolay paylaşabilme özelliği

    Memoji'ler için makyaj ve aksesuarlar için yeni seçenekler

    Memoji'ler için çıkartma paketleri

    Işığın yoğunluğunu artırabileceğiniz yeni portre ışık efektleri

    Yeni fotoğraf düzenleme arayüzü

    Apple'ın WWDC19 etkinliğinde paylaştığı iOS hakkındaki tüm detayları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Kaçırmamak için takipte kalın : )

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    San Jose Türkiye Apple Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title