Haberler

Karaman Şehidini Uğurladı

Hakkari'nin Oğul Köyü yakınlarında çıkan çatışmada PKK'lı teröristlerce şehit edilen 25 yaşındaki Özel Harekat Polisi Muhammed Ali Mevlüt Dündar'ın cenazesi memleketi Karaman'da yaklaşık 15 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari'nin Oğul Köyü yakınlarında çıkan çatışmada PKK'lı teröristlerce şehit edilen 25 yaşındaki Özel Harekat Polisi Muhammed Ali Mevlüt Dündar'ın cenazesi memleketi Karaman'da yaklaşık 15 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Rahatsızlanan felçli babası İdris Dündar'ı, bugün ziyarete gelmeye hazırlanan şehit Dündar'ın, bugün cenazesi memleketi Karaman'a getirilmesi ise yürekleri dağladı. Bekar olan şehit Muhammed Ali Mevlüt Dündar'ın, cenazesi dün akşam saatlerinde memleketi Karaman'a getirildi. Baba evinde helallik alınan şehit Dündar'ın cenazesi morga konuldu. Şehit Dündar'ın, cenazesi bugün morgdan alınıp, törenin yapılacağı 15 Temmuz Aktekke Meydanı'na getirildi.

FELÇLİ BABASI AMBULANSLA GETİRİLDİ

Oğlu şehit düşmeden saatler önce idrar yollarındaki enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırılan baba İdris Dündar ise ambulansla tören alına getirilerek, tabutun yaklaşık 10 metre ilerisinde ambulans içinde bekletildi. Şehit babası Dündar'a, oğlunun şahadet haberini ise ambulansa bindirildiği sırada verildiği öğrenildi. Şehidin dedeleri Mevlüt Dündar ve Osman Gürbüz, yaşlılık nedeniyle yürüyemediği için tekerlekli sandalye ile tören alına getirildi.

BABASINI ZİYARETE GELECEKTİ CENAZESİ GELDİ

Özel Harekat Polis memuru Dündar'ın, şehit düşmeden önce babasının aniden rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığını öğrenince bugün izin alıp, babasını ziyarete gelmeye hazırlandığı belirtildi. Ancak şehit Dündar'ın bugün memleketi Karaman'a naşının getirilmesi yürekleri dağladı.

KARAMAN SON 2 GÜNDE 2'İNCİ ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Törene Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Valisi Fahri Meral, Ak Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk, Recep Şeker, ailesi, yakınları, emniyet mensupları ve yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Vali Fahri Meral, dün şehidin cenazesi Karaman'a getirildiğinde morg önünde cenaze törenine katılmak isteyen kamu kurumları çalışanlarının, tören saatinde idari izinli sayılacağını açıklamıştı.

Karaman son 2 günde 2'inci şehidini uğurlarken törene, 2 gün önce son yolculuğuna uğurlanan Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Tekeli üs bölgesine PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen sözleşmeli er 22 yaşındaki Oğuzhan Küçük'ün babası Alaaddin Küçük de katıldı.

Küçük, şehit Dündar'ın yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Şehitliğiniz mübarek olsun. Vatan, millet sağ olsun."dedi.

ŞEHİT ANNESİ: AYNISINI BİZDE YAŞADIK

Alaaddin Küçük daha sonra şehit annesi Şerife Dündar'a, başsağlığı dileyip, "Artık çocuklarımız komşu oldu."dedi. Şehit annesi Şerife Dündar da, "Biz sizi televizyondan izlemiştik ve çok üzülmüştük. Aynısını bizde yaşadık."dedi.

Şehit Dündar'ın amcası Sami Dündar da, tabutun başında bulunan şehidin kardeşleri ve diğer yakınlarına, "Bakın sakın ağlamayın. Dün ki şehidimizin babası burada. O nasıl dimdik ayakta durduysa bizde öyle duracağız. Dışarıya görüntü veremeyeceğiz."dedi.

Şehidin ağabeyi Muhammed Musa Dündar ise tabuta sarılıp, "Aslanım, koçum, yiğidim. Ne zaman istersen bizde hazırız, senin yanına geleceğiz."dedi. Şehidin kız kardeşi Amine Betül Dündar ise ağabeyinin fotoğrafını elinden hiç bırakmadı.

Şehidin diğer kardeşi Muhammed Masum Dündar da, ağabeyinin başında nöbet tutan özel harekat polislerinin terini sildi. Şehidin beresi ise tabutun üzerine kondu.

CENAZEDE İZDİHAM

Şehit Dündar'ın cenazesi, tören ve kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınıp, şehitlere götürüldü. Bu sırada törene katılanlar tabutu omuzlarında taşımak isteyince izdiham oluştu. Bunun üzerine şehit amcası Sami Dündar, kalabalığı uyarmak zorunda kaldı. Şehit Dündar'ın cenazesi, Karaman Şehitliği'ne defnedildi.

ÜÇ KARDEŞİN İSMİ MUHAMMED İLE BAŞLIYOR

3'ü erkek 5 kardeş olan şehit Muhammed Ali Mevlüt Dündar'ın ecza deposunda çalışan ağabeyi Muhammed Musa Dündar ile ziraat mühendisi kardeşi Muhammed Masum Dündar'ın, isimlerinin Muhammed ile başlaması dikkat çekti. Şehit Dündar'ın, ablası Ayşe Türk'ün hafız, en küçük kardeşi Amine Betül'ün de imam hatip ortaokulu öğrencisi olduğu öğrenildi. Hamile olan ablası Ayşe Türk, fenalaşında ambulansta müdahale edildi.

ŞEHİT, 15 TEMMUZ'DA GAZİ OLMUŞ

Dündar ailesinin yakınları, şehit Dündar'ın, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Şırnak'ta görevli iken geçici görevle Ankara'ya geldiği ve havalimanını ele geçirmeye çalışan askerlerle mücadele ettiği ve askerlerin başındaki generali gözaltına alırken çıkan arbedede düşüp kolunu kırdığı ve koluna platin takıldığını belirtti. Şehit Dündar'ın, tedavisinin ardından yaklaşık 2 ay Karaman'daki evinde istirahat ettiği ve ardından Hakkari'ye gittiği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhammed Ali Sami Dündar Hakkari Karaman Politika Güncel Haberler

title