Haberler

Karadeniz, Kruvaziyer Turizminde Akdeniz ve Ege'yi Geride Bıraktı

Kruvaziyer gemilerinin, Kuzey Karadeniz'de yaşanan gelişmeler ve güvenlik nedeniyle Türkiye'ye yöneldiği, böylece yüzde 50'lik artışın yaşandığı Karadeniz'in, Akdeniz ve Egeyi geride bıraktığı bildirildi Sinop Kültür ve Turizm Müdürü Tosun: "Özellikle Kuzey Karadeniz'deki olaylar sebebiyle kruvaziyer gemilerle yolculuk yapan turistlerin Kuzey limanlarını çok güvenli bulmadığı tespit edildi.

KENAN TÜRKSEVEN - Kruvaziyer seferlerinin Kuzey Karadeniz'deki olaylar nedeniyle güvenilir olan Güney Karadeniz'e kaydığı bildirildi.

Sinop Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdeniz Otelciler Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, kruvaziyer gemi seferlerinde Akdeniz ve Ege limanlarında yüzde 37'lik bir düşüş, buna karşın Karadeniz limanlarında yüzde 50'lik artış yaşandığını söyledi.

Bunda Kuzey Karadeniz'de yaşanan gelişmelerin etkili olduğunu dile getiren Tosun, "Özellikle Kuzey Karadeniz'deki olaylar sebebiyle kruvaziyer gemilerle yolculuk yapan turistlerin Kuzey limanlarını çok güvenli bulmadığı tespit edildi. Turist gemileri Güney Karadeniz'de Batum'a kadar gidip geri dönüyor" dedi.

Kruvaziyer turizmi kapsamında seyehat eden turistlerin sakin şehirleri tercih ettiğini ifade eden Tosun, bu özelliği barındıran Sinop'un çok sayıda turist ağırladığını dile getirdi.

Gemilerle gelen turistlerin bazılarının Türkiye'de sadece Sinop'u görerek ülkelerine döndüğünü belirten Tosun, "Bu nedenle biz Sinop'tan Türkiye imajı veriyoruz" diye konuştu.

Geçen yıl Sinop'a 20 kruvizer geldiğini, sayının bu yıl 50'leri bulabileceğini dile getiren Tosun, şunları kaydetti:

"Bu sezon gelecek gemiler daha önceki yıllarda gelen gemilerden hem kapasite olarak büyük hem de yolcu sayısında fazlalık söz konusu. Dünyada şu anda 250 civarında seyir gemisi var. Kruvaziyer gemiler dünya turizminin yüzde 9-10'luk bölümünü kapsıyor. 250 gemi sürekli hareket halinde. Dolayısıyla bu yolla Sinop'a gelen turistler hem ilin kalitesini yükseltiyor hem de marka şehir haline getiriyor. Gemiden bir anda inen yüzlerce, binlerce turist kente renk katıyor, ilin ekonomisine önemli katkı sağlıyor."

Sinop'un turistik çarşısının bulunmamasının en önemli eksik olduğunu öne süren Tosun, şöyle devam etti:

"Otantik ve yöresel ürünlerimizi paketleyerek sunamıyoruz. Turistler zengin insanlar, kültür varlıklarını dağınık olarak gezmek istemiyorlar. Birbiriyle bağlantılı yerler istiyorlar. Kent içerisinde turistleri ilgilendiren tabelalara da sahip değiliz. Artık Sinop, turistlerin ziyaret ettiği bir kent konumunda. Gemilerle gelen turistlerin bazıları Türkiye'de tek Sinop'u görerek ülkelerine dönüyor. Turist, memleketine gittiğinde 'Türkiye'yi gördüm' diyor. Yani biz burada Türkiye imajı veriyoruz. Dolayısıyla bu tür eksikleri telafi etmenin yoluna da bir an önce gitmeliyiz." - Sinop

Kaynak: AA / Güncel

Hikmet Tosun Karadeniz Akdeniz Sinop Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Erol Bilecik kimdir? Erol Bilecik hangi takımlı?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title