Haberler

Karadeniz FM Dinleyicileri Korgan Yaylası'na Çıktı

Güncelleme:

Karadeniz FM programcısı Adem Metan bir otobüs dolusu dinleyicisi ile birlikte Ordu'nun yeşil incisi Korgan'ın yaylalarına çıktı.

Bir çok projeye adını yazdıran Radyocu Adem Metan başarılı projeye daha imza attı. Metan, Karadeniz Bölgesi'nin el değmemiş kentlerinden biri olan Ordu'nun Korgan ilçesini ilk kez yerli turistle tanıştırdı.

Düzenlenen bir yarışma ile belirlenen 40 kadar radyo dinleyicisi Cuma akşamı Beykoz Belediyesi'ne ait bir otobüsle yola çıktı. Otobüsü dolduran radyo dinleyicilerinin dikkat çeken farkı Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizden seçilmiş olması. Bu seçimdeki amaç Korgan Yaylası'nı turistle tanıştırmak olduğu kadar Karadeniz Bölgesi halkı ile Doğu bölgelerimizin insanını kaynaştırmak.

KORGAN'A İLK YERLİ TURİST

Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz'ın ev sahipliğinde gerçekleşen gezi Korgan'a gerçekleştirilen ilk turistik faaliyet olması açısından ayrı bir önem taşıyor.

Korgan merkezde Başkan Tuncay Kiraz tarafından çiçeklerle karşılanan radyo dinleyicileri Korgan'ın ilk yerli turisti olduklarını öğrendiklerinde ayrı bir mutluluk yaşadılar.

Korgan merkezde yapılan kahvaltı sonrası Korgan Yaylası'na çıkan gençler muhteşem yayla manzarası, çarpan temiz havası karşısında yaşadıkları heyecanı gizleyemediler. Yıllardır oynamadıkları, hatta yeni neslin unuttuğu Uzun Eşşek oyununu oynayan gençler hem eğlendiler hem de unuttukları bir oyunu yeniden hatırlamış oldular.

KIZLAR KAYASI İLK TURİSTİNİ AĞIRLADI

4 kızkardeşin kurtlara yem olduğu daha sonrasında da 20 kadar kızın kendini hançerlediği iddia edilen Kızlar Kayası'nı da ziyaret eden gençler Kırklar Kayası da denilen Kızlar Kayası'nın hikayesini öğrendiklerinde çok şaşırdılar.

Korgan Yaylası'nın meşhur mekanlarından biri olan Kızlar Kayası bu ziyaretle ilk turistini ağırlamış oldu.

Yaylanın temiz havası ile acıkan gençler Korgan'ın yerel gazetecisi Yılmaz Bibi'nin yayla evinde gerçekleşen yerel yemek ziyafetine katıldı. Burada Muacir Yemeği yiyen gençler Karadeniz Bölgesi'ne ait lezzetlerle de ilk kez tanışmış oldular.

ORDU BOZTEPE ZİRVESİNDE SON

Adem Metan ve Karadeniz FM dinleyicileri Korgan'dan ayrıldıktan sonra Ordu merkezdeki Boztepe'ye çıktı. Ordu'nun denizle buluşan muhteşem manzarasına hayran kalan gençler bol bol hatıra fotoğrafları çekti.


Kaynak: Bültenler / Medya

Karadeniz Bölgesi Adem Metan Korgan Ordu Medya Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title