Haberler

Karaca, Yapılandırma Konusunda Bilgilendirdi

Erzurumlu esnaf ve sanatkarların beklediği, 7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda ve bir kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun, 27 Mayıs 2017 tarihli ve 30078 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Erzurumlu esnaf ve sanatkarların beklediği, 7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda ve bir kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun, 27 Mayıs 2017 tarihli ve 30078 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Erzurum'da işleri bozulan ve kamuya olan borçlarını ödemekte zorlanan esnaf ve sanatkarların bekledikleri kanunun resmi gazetede yayımladığını belirten Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, "İşleri bozulan ve kamuya olan borçlarını ödeme zorluğu çeken Esnaf ve Sanatkarlarımızın söz konusu borçlarını yeniden yapılandırmasına imkan sağlayan 7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda ve bir kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair torba kanun 27.05.2017 tarih ve 30078 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir" dedi.

Karaca, yapılandırma kapsamına giren maddeler konusunda şunları söyledi;

"Kamuya olan borçların yeniden yapılandırılmasında, esnaf ve sanatkarlarımızın borçlu olduğu kamu kurumları açısından, Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İl Özel İdareleri ve Belediyeleri kapsamaktadır.

Alacak türü açısından; Vergi Resim ve Harçlar ile vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları, Gümrük vergileri ile bu vergilerden doğan idari para cezaları, faiz, gecikme faizi ve gecikme zamları, Trafik cezaları, karayolu geçiş ücretleri ve HGS ücretleri ile bunlara bağlı cezalar, gecikme faizler ve gecikme zamları, öğrenim katkı kredisi ve öğrenim borçları, Belediyelere ve büyükşehir belediyelere olan su, atık, yol katılım payları, muhtelif ücretlerden kaynaklı alacaklar ile bunların gecikme zamları ve faizleri,

Süre açısından; 31.03.2017 tarihinden önce verilmesi gereken beyannameler, 31.03.2017 tarihinden önce tahakkuk eden vergi, resim ve harçlar Vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme cezaları, gecikme zamları, 31.03.2017 tarihinden önce kesilen trafik cezaları, karayolu geçiş ücretleri ile HGS ücretleri ve bunlardan doğan idari para cezaları, 6736 sayılı kanuna başvuruda bulunanlar, bu kanundan faydalanamayacaklardır. 6736 sayılı kanuna başvurmuş olanlar, yapılandırılan borçlarının ilk iki taksitini 31.05.2017 tarihine kadar ödemeleri için süre tanınmış idi. Bu yapılandırmayı bozduranlar da bu kanundan faydalanamayacaklardır.

Yapılandırma kapsamına giren borç asıllarında bir indirim yapılmamakta olup, gecikme cezası, gecikme faizi ve gecikme cezaları ile vergi cezalarının tamamı silinecektir.

İki ayda bir olmak üzere 18 eşit taksitte, toplam 36 aya varan vade ile ödene bilinecektir

Yapılandırılan borcun tamamının, kanunda belirtilen süre ve şartlarda peşin ödemesi halinde, hesaplanan güncelleme faizinin yarısı silinecektir.

Bir vergi alacağına bağlı olarak kesilen vergi cezalarının tamamı, bir alacağa bağlı olmaksızın kesilen vergi cezalarının ise yarısı silinecektir.

Kanundan yararlana bilinmesi için 30.06.2017 tarihine kadar ilgili kuruma müracaat edilmesi ve ilk ödemesini 31.07.2017 tarihine kadar ödemesi gerekmektedir.

İlk iki taksitinin tamamen ödenmesi şartıyla, bir takvim yılında en fazla iki taksitin ödenmemesi mümkün olacak, ikiden fazla taksit süresinde ödenmezse yapılandırma iptal edilecektir.

5362 sayılı esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşu kanunu kapsamında üyesi olunan, Esnaf ve Sanatkarların odasına ödenmesi gereken Oda aidatları, Odaların üyesi oldukları Birlik ve federasyonlara olan katılım ve eğitim payı borçlarının ödenmemiş birinci taksitini, kanunun yürürlüğe girdiği tarihi takip eden üçüncü ayın sonuna kadar, kalanı aylık dönemler halinde ve azami altı eşit taksitle ödenmesi halinde, bu alacaklara uygulanacak olan gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçilecektir."

Karaca, öte yandan Sosyal Güvenlik Kurumuna ödenmesi gereken 2017 yılı Mart ayı ve öncesine ait, işsizlik sigorta primleri, sigorta primleri, sosyal güvenlik destekleme primleri, isteğe bağlı sigorta primleri de yeniden yapılandırıldığını, yapılandırmaya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüklerine müracaat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Maliye Bakanlığı Hikmet Karaca Gazeteler Erzurum Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title