Haberler

Kara Harp Okulu'nda Sancak Devir-Teslim Töreni

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kara Harp Okulu'nu birincilikle bitiren Piyade Teğmen Durmuş Ali Yüksek'in diplomasını verdi. Orgeneral Büyükanıt, dönem dördüncüsüne diplomasını vermeden önce Cumhurbaşkanı Gül'ü selamladı. Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Özkılıç, "Subay ne dediğini bilen, bilmediğini demeyendir. Duyuyu sağduyuya çevirendir. Gözleri yıldızlarda, ayakları yerde olandır" dedi.

Kara Harp Okulu 158. Dönem Diploma ve Öğrenci Alayı Sancak Devir Teslim Töreni, bugün Kara Harp Okulu Komutanlığı'nda gerçekleştirildi. Törene Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kuvvet komutanları, emekli komutanlar ve mezun olan teğmenlerin aileleri

katıldı. Başbakan Erdoğan, tören alanına gelişinde Milli Savunma Bakanı Gönül ve Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Haşim Kılıç'ın elini sıkarak yerine oturdu. Erdoğan, protokolün diğer tarafında oturan Meclis Başkanı Toptan ve Orgeneral Büyükanıt'ı görünce tekrar yerinden kalkarak Toptan ve Büyükanıt'la da tokalaştı.

Cumhurbaşkanı Gül, Kara Harp Okulu'na gelişinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Tevfik Özkılıç tarafından karşılandı. Gül, protokole girişinde davetliler tarafından alkışlanmadı. Cumhurbaşkanı Gül, 158. dönem mezunlarını, 'Harbiyeli, yeni rütbeniz hayırlı olsun' diyerek selamladıktan sonra yerine oturdu.

Törende bir konuşma yapan Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Özkılıç, sözlerine, 'Sayın Cumhurbaşkanım' diyerek başladı. Tümgeneral Özkılıç, Türkiye'nin jeostratejik ve jeopolitik konumu ve bölgesindeki uluslararası gelişmelere bağlı olarak ortaya çıkan belirsizlik ve buna bağlı risklerin, gelecek için daha da hazırlıklı olmalarının ve daha nitelikli subaylar yetiştirmelerinin gereğini ortaya koyduğunu söyledi. Yeni güvenlik sorunlarına, krizlere, belirsizliklere ve her türlü iç ve dış tehdide karşı

gerekli önlemleri almak amacıyla Türkiye'nin caydırıcı bir orduyu bulundurma ve idameyle, bundan da önemlisi bu orduya emir ve komuta edecek subay kadrosunu yetiştirme ihtiyacının bugün her zamankinden fazla önem taşıdığını vurgulayan Tümgeneral Özkılıç, Kara Harp Okulu'nun bu bilinçle en iyi muvazzaf subayı yetiştirme azim ve gayretiyle başta her yönüyle dürüstlük ve disiplin olmak üzere harbiyelilere bir subayda bulunması gereken nitelikleri kazandırmanın yanı sıra sistem mühendisliğinde lisans düzeyinde

akademik eğitim ve öğretim verdiğini anlattı. Tümgeneral Özkılıç, "Bayraklaşan vatan topraklarının bütünlük ve güvenliğinin teminatı olan Silahlı Kuvvetler'in saflarına katılacak olan genç teğmenlerimiz, muhtaç oldukları kudretin damarlarındaki asil kanda mevcut olduğunun bilinciyle Türk istiklalini ve Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdafaa görevine başlayacaklardır. Cumhuriyet'e ve ulusuna doğruluk ve muhabbetle hizmet etmeye and içen 786 teğmen, gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife

uğrunda hayatlarını seve seve feda etmeye hazırdır" diye konuştu. Konuşmasında genç teğmenlere de seslenen Tümgeneral Özkılıç, şunları söyledi:

"Şu andan itibaren çıktığınız hizmet yolu, gazilik ve şehitlik de dahil olmak üzere büyük Atatürk'ün ifadesiyle çok yüksek şahsi feragat ve fedakarlık gerektirmektedir. Ortak paydamız, tartışılmaz yapımız bir ve bölünmez, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'dir. Cumhuriyet'in sönmez birer meşalesi olan siz harbiyelilerden aziz ulusumuzun beklentileri büyüktür. Ordu, kıta ve komutan demektir. Kıta ve komutan bir bütündür ve ikisi birleşince güçtür. Subaylık ulvi esaslara

dayalı serbest ve yaratıcı bir sanattır. İlim doğruyu, sanat güzeli bulmaktır. Subay, ikisini beraberce bulandır. Subay, teoriyi tatbikata çevirendir. Tatbikata tavrını ve üslubunu koyandır. Subay ne dediğini bilen, bilmediğini demeyendir. Duyuyu sağduyuya çevirendir. Subayın en önemli şahsi özelliği dürüst ve adil olmasıdır. Hiçbir nitelik, ahlaklı olmaktan önemli olamaz. Subay, geceden gündüzü, gündüzden geceyi gören, kendisinden kaçan, kendisine koşan, gözleri yıldızlarda, ayakları yerde olandır.

Subaylık mesleğinde asli motivasyon kaynağının vatan sevgisi ve vazife aşkı olduğunu asla unutmayın. Tavizsiz savunucusu olduğumuz ve temelleri bu okulda atılan Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında ettiğiniz kutsal askerlik yeminine ve yüksek harbiyelilik değerlerine bağlı kalacağınızdan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve onun çağdaş kazanımlarını hedef alan her türlü tehdidi gördüğünüz yerde tereddütsüz bertaraf edeceğinizden, ulusumuzun gücünü temsil eden, barış ve huzurun teminatı Türk Silahlı

Kuvvetleri'ne olan gönül bağınızın sadece meslek hayatınız boyunca değil, ömrünüz boyunca devam edeceğinden asla şüphem yoktur. Türkiye'yi çağdaş dünyanın şerefli bir üyesi yapmayı amaçlayan Atatürkçü düşünce sisteminin aydınlattığı yolda bahtınız açık, yüce Türk ulusunun emaneti olan kılıcınız daima keskin olsun."

Tümgeneral Özkılıç, konuşmasının laiklik ve Atatürkçülük vurgusu yaptığı bölümlerinde tören alanını dolduran kalabalık tarafından uzun süre alkışlandı. Tümgeneral Özkılıç'ın konuşmasının ardından 158. Dönem Birincisi Piyade Teğmen Durmuş Ali Yüksek mezunlar adına konuşma yaptı ve genç teğmenlere mezuniyet yemini ettirdi. Yüksek, daha sonra yaş kütüğüne 158. dönem yıldız ve plaketini çaktı.

Törende daha sonra dereceye giren 158. dönem mezunlarına diplomalarının verilmesine geçildi. Dönem birincisi Yüksek'in diplomasını Cumhurbaşkanı Gül verdi. Dönem ikincisi Teğmen Osman Ertuğal diplomasını TBMM Başkanı Köksal'ın, dönem üçüncüsü Teğmen Mustafa Çeven ise Başbakan Erdoğan'ın elinden aldı. Dönem dördüncüsü Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin diplomasını vermek üzere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın ismi anons edildiğinde tören alanında büyük alkış koptu. Orgeneral Büyükanıt, Cumhurbaşkanı

Gül'e dönerek eliyle selam verdikten sonra genç teğmenin diplomasını verdi. Büyükanıt, yerine oturmadan önce de Gül'e selam verdi. Kuvvet komutanları da diploma vermek üzere protokolden inerken Cumhurbaşkanı Gül'ü selamladı.

Dereceye giren misafir teğmenlere ise diplomaları, temsil ettikleri ülkelerin büyükelçileri tarafından verildi. Emekli general ve subaylar da dereceye giren mezunlara diplomalarını verdi. Emekli subaylar arasında Kara Harp Okulu tarihinde mezun olan ilk bayan subay olan İnci Uysal'ın da bulunması dikkat çekti.

Törenin sonunda sancak devir-teslim töreni gerçekleştirildi. Öğrenci alay sancağı, 158. dönem mezunları tarafından, önümüzdeki yıl mezun olacak Kara Harp Okulu 4. sınıf öğrencilerine teslim edildi. Törenin sonunda Kara Harp Okulu mezunları ve dördüncü sınıf öğrencileri Harbiye Marşı'nı okudu. Cumhurbaşkanı Gül ve TBMM Başkanı Toptan'ın Harbiye Marşı'na eşlik ettikleri gözlendi. Tören, 158. dönem mezunların geçişi ile sona erdi.

Kara Harp Okulu'ndan mezun olan 25'i yabancı ülkelerden 786 teğmenin diplomalarına kavuştuğu törene, mezunların aileleri de büyük ilgi gösterdi. Genç teğmenlerin aileleri, tören geçişini ayakta izleyerek uzun süre mezunları alkışladı. Tören sırasında bazı aileler gözyaşlarına hakim olamadı.

(ZÇ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title