Haberler

Kampanyayı Başlattı: 'Komşunu Al Gel'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yurt dışındaki vatandaşlarımıza yönelik olarak ‘Komşunu al gel’ kampanyasını başlatıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yurt dışındaki vatandaşlarımıza yönelik olarak 'Komşunu al gel' kampanyasını başlatıyoruz. Türkiye, yurt dışındaki vatandaşlarımızın çevrelerindeki herkese, ' Türkiye, dünyanın en misafirperver ülkesidir, tatil için siz de gelin' demelerini sağlayacak güzelliklere ziyadesiyle sahiptir" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, turizm sektör temsilcileri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Türkiye'yi tercih eden turist sayısının ciddi miktarda arttığını söyledi. Hizmet kalitesinin de arttığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hizmet kalitemizi, ürün çeşitliliğimizi, kültürel ve tarihi birikimimizi, insan kaynağımızı en etkin şekilde kullanarak kısa vadede 50 milyar dolarlık, ardından da 2023 hedefimiz olan 86 milyar dolarlık turizm gelirine ulaşacağımıza ben inanıyorum. Ülkemiz içinde de turizm kültürünün giderek yaygınlaştığını görüyoruz. Ara tatillerde vesaire gerçekten vatandaşlarımızın turizm noktasında nasıl bir hareketlilik içinde olduğunu görüyoruz ve bu da bizi sevindiriyor. Tüm bunlar sektörün geleceği için umutlu olmamızı sağlayan hususlardır. Bu imkanları değerlendirmenin yolu yeni stratejiler geliştirmekten, yeni yollar, yöntemler, araçlar bulmaktan, kampanyalar düzenlemekten geçiyor. İlk etapta turist sayısını 8 milyon arttırarak işe başlama niyetindeyiz. Bunun için de bakanlığımız, bizzat benim himayemde sektör ile iş birliği içinde bir kampanya başlatıyor. Buradan turizmcilere ister yerli ister yabancı olsun tüm turistlere seslenmek istiyorum: ' Türkiye en güzel denizlerin, dağların, ırmakların, toprakların, ağaçların, güneşin, yemeklerin, meyvelerin, en sıcak en içten gülümsemelerin, yeryüzünde yaşanacak en güzel zamanların ülkesidir" diye konuştu.

"TÜRKİYE DÜNYANIN EN BÜYÜK AÇIK HAVA MÜZESİDİR"

Türkiye'nin; tarihi, coğrafyası ve insanı ile özel bir ülke olduğunu ifade eden Erdoğan, şu ifadeleri kaydetti:

"Bizim insanımızın, topraklarımızın, genlerimizin böyle bir özelliği var. Ülkemiz Efes'den Kapadokya'ya, Sümela'dan Ani'ye, Ayasofya'dan Nemrut'tan Mevlana'ya, Selimiye'den İshakpaşa'ya dünyanın en büyük açık hava müzesidir. Edirne'den Karsa, Sinop'tan Antalya'ya, Diyarbakır'dan İzmir'e, Türkiye'nin her bir şehri ayrı güzelliklere sahiptir. Hangi milletten, hangi inançtan, hangi dilden olursa olsun herkese hitap edecek olağanüstü zenginliklerin ülkesidir ülkem. Böyle bir ülkeye sahibiz. Doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi, otantik ile moderni, geçmiş ile geleceği, deniz ile dağı, mozaik ile çiniyi, ney ile kemençeyi, kaplıca ile kayağı ve daha nicelerini sadece Türkiye'de bir arada bulabilirsiniz. Sizleri tüm bu güzellikleri ülkemizde yaşamaya davet ediyoruz."

"'KOMŞUNU AL GEL' KAMPANYASINI BAŞLATIYORUZ"

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına, 'Komşunuzu, dostunuzu alın gelin' çağrısında bulunan Erdoğan, "Halen yurt dışında yaşayan 5 milyon vatandaşımız var. Bir süre yurt dışında yaşadıktan sonra Türkiye'ye dönerek hayatını burada sürdüren ancak yurt dışı ile bağlantıları halen devam eden 3.5 milyon vatandaşımız bulunuyor. Her yıl ülkelerine sıla-i rahim için gelen vatandaşlarımızın bu güzel geleneği fevkalede değerlidir ve mutlaka devam etmelidir. Şairin dediği gibi: 'Memleket isterim gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların, çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim, ne başta dert ne gönülde hasret olsun. Memleket isterim, yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun.' Türkiye işte böyle bir memlekettir. Dünyanın neresine giderse gitsin hiçbir vatandaşımız ülkesi ile bağını kopartmaz. Biz yurt dışındaki vatandaşlarımızın tamamını aynı zamanda ülkemizin fahri turizm elçileri olarak da görüyoruz. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı, sıla-i rahim ziyaretine ilave olarak aileleri ile birlikte ülkemizde tatil yapmaya davet ediyorum. Akrabalarını ziyaret eden vatandaşlarımız, izinlerinden en azından bir haftasını da Türkiye evimiz, vatanımızı tanıyalım anlayışı ile turizme ayırmalıdır. Vatandaşlarımızdan sadece kendileri gelmekle kalmayıp, yaşadıkları ülkelerdeki komşularını, dostlarını, arkadaşlarını da ülkemize davet etmelerini istiyorum. Yurt dışındaki vatandaşlarımıza yönelik olarak 'Komşunu al gel' kampanyasını başlatıyoruz. Türkiye, yurt dışındaki vatandaşlarımızın çevrelerindeki herkese, 'Türkiye dünyanın en misafirperver ülkesidir, tatil için sizde gelin' demelerini sağlayacak güzelliklere ziyadesiyle sahiptir" dedi.

"BİZİM MEMLEKETİMİZ AYRI BİR GÜZELDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, vatandaşların tatil için Türkiye'ye getirdiği komşusuna, dostuna, arkadaşına mahcup olmayacağına inandığını vurgulayarak, "Başlattığımız bu seferberliği, turizmcilerimizle, medyamızla, esnafımızla, vatandaşlarımızla el birliği içinde dalga dalga büyütmeli ve hedefine ulaştırmalıyız. Ülkemizi keşfetmek için yola çıkan, yanında komşusunu, eşini, dostunu getiren vatandaşlarımızdan benim bir ricam daha var; yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızdan 'düğün dernek vatanda olur' anlayışıyla düğün, nişan, sünnet gibi özel törenlerini yani cemiyetlerini ülkemizde yapmalarını bekliyorum. Elbette doğduğun yer kadar doyduğun yer de değerlidir, önemlidir ama bizim memleketimiz ayrı bir güzeldir" ifadelerini kullandı.

"DÜĞÜN DERNEKLERİNİZİ ÜLKEMİZDE YAPIN"

Turgut Uyar'ın, 'Seni boydan boya sevmişim, ta Kars'a kadar Edirne'den, sen vatanımsın, ekmeğimsin, duyduğum, bildiğim zafersin yıllarca' dizelerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cahit Külebi'de şöyle sesleniyor yurduna, Türkiyemize: 'Ağladığım senin içindir, güldüğüm senin için öpüp başıma koyduğum ekmek gibisin'. Doyduğumuz yerler, vatanımız nerede olursak olalım bizim için işte bunları ifade ediyor. Bugün yurt dışında bizim vatandaşlarımız tarafından yılda 50 binden fazla düğün yapılıyor. Rakam çok ciddi. Bu yıldan başlayarak birkaç yıl boyunca bu düğünleri mümkün olduğu kadar ülkemizde yapmalıyız. Almanya'daki, Fransa'daki, Hollanda'daki, Belçika'daki, Avusturya'daki, İngiltere'deki kardeşlerime sesleniyorum: Bu hassasiyeti gösterin, gelin bütün düğün dernek neyse burada yapın. Böyle vesilelerle ülkemize gelecek yabancı misafirlerimizin Türkiye'nin güzelliklerini bizzat görme, tanıma, yaşama imkanı bulduklarında, ziyaretlerini her yıl tekrarlayacaklarına inanıyorum" şeklinde konuştu.

"İŞİN DE TATİLİN DE BURADA"

Bir çağrı da Türkiye'de çalışan yabancılara yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onlara da 'işin de burada, tatilin de burada' diyorum. Kimi felaket tellallarının aksine ülkemizde iş yapan ve ikamet eden yabancılar, gerçek Türkiye'yi görme, tanıma, yaşama imkanına sahiptir. Bakanlığımız sektörler işbirliği yaparak ülkemizdeki 50 bin yabancı sermayeli şirkette çalışanlar için yeni ve çok cazip imkanlar sunuyor. Yabancı sermayeli şirketlerde çalışanları sadece kendilerini değil, yurt dışındaki merkezlerindeki çalışanları da bu imkandan faydalanarak tatillerinin en azından bir haftasını ülkemizde geçirmeye davet ediyoruz. Böylece yurt dışındaki vatandaşlarımıza, onların komşularına, dostlarına ve ülkemizdeki yabancı misafirlerimize yönelik kampanyalarla turizmde yeni bir atılım dönemi başlatmayı hedefliyoruz. Bakanlığımızın ve sektörümüzün elbirliği ile yürütülecek bu kampanyanın hayırlı neticelere vesile olmasını diliyorum. Türkiye'nin içinden geçtiği bu kritik dönemde her alanda olduğu gibi turizmde de yanımızda yer alan ve yer alacak herkese olan şükranlarını şahsım, milletim adına özellikle ifade ediyorum. Sizlerle birlikte yurt dışında yaşayan bütün kardeşlerime sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum" açıklamalarında bulundu.

(Derya Yetim - Goncagül Özcan - İlker Turak / İHA) - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title