Haberler

ABD'li sağlık yetkililerinden çok sayıda kişinin alerjik reaksiyon gösterdiği Moderna aşısı için "dağıtımı durdurun" çağrısı

Güncelleme:

Kaliforniya sağlık yetkilileri, çok sayıda kişinin alerjik reaksiyonlar göstermesi nedeniyle Moderna'nın koronavirüs aşısının dağıtımının geçici olarak durdurulmasını tavsiye etti.

Koronavirüse karşı ilk onay alan Pfizer-BioNTech aşısını olduktan sonra dünya genelinde 24 kişinin hayatını kaybetmesi endişelere yol açtı. ABD'nin Kaliforniya eyaletinden de aşı endişesi haberi geldi. Amerikan basını, Kaliforniya sağlık yetkilileri, alerjik reaksiyonlar nedeniyle Moderna'nın koronavirüs aşısının dağıtımının geçici olarak durdurulmasını tavsiye ettiğini duyurdu.

100 BİNDE BİR İHTİMAL

Kaliforniya eyaletinde Moderna koronavirüs aşısının uygulandığı bir klinikte, 10 kişinin alerjik reaksiyon göstermesi üzerine eyalet sağlık yetkilileri, aşının dağıtımının durulmasını tavsiye etti. Sağlık görevlileri, durumu araştırdıklarını belirtirken, uzmanlar, aşıya karşı gelişen alerjik durumun 100 binde bir olduğunu açıklamıştı.

ABD'li uzmanlardan çok sayıda kişinin alerjik reaksiyon gösterdiği Moderna aşısı için 'dağıtımı durdurun' çağrısı

BOLTON'DA BİR DOKTOR HASTANELİK OLMUŞTU

Amerika Birleşik Devletleri'nin(ABD) Bolton eyaletinde geçtiğimiz Aralık ayında kabuklu deniz ürünleri alerjisi bulunan bir doktor, ilaç şirketi Moderna'nın ürettiği Covid-19 aşısını olduktan hemen sonra bünyesinin tepki vermesi üzerine acilen hastaneye kaldırılmıştı. Boston Tıp Merkezi'nde onkolog olarak görev yapan Dr. Hossein Sadrzadeh, aşı vurulduktan hemen sonra baş dönmesi ve ciddi kalp çarpıntısı yaşamıştı.

ABD'DE DAĞITIMINA BAŞLANDI

Kabuklu deniz ürünleri alerjisi bulunan doktor, hastaneden hemen kontrol altına alınmıştı. Öte yandan, ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin 20 Aralık'ta onayladığı ikinci aşı Moderna'nın koronavirüs aşısının ülkede dağıtımına başlandı. 5,9 milyon aşı dozu kutuları kargoyla gönderilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Koronavirüs Pfizer Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (36)

SAFSINIZ:

BU HABERİ OKUYUP DA ''''AAA EN İYİSİ ÇİN AŞISI'''' DİYENLER NE KADAR SAF. BUNLARIN HEPSİ ALGI OPERASYONU. SANKİ ÇİN AŞISI EN İYİSİYMİŞ GİBİ DÜŞÜNMENİZ İÇİN BU HABERLER ÇIKIYOR. ABD AVRUPA SALAK MI GİTSİN KENDİSİNE KÖTÜ AŞI SATIN ALSIN? DÜNYADA EN AKILLI BİZ BREZİLYA BİR DE ENDONEZYA MI?? ENDONEZYA YA. . . . . APTAL YERİNE KOYMAYIN İNSANLARI. ALAMADIK İŞTE GURURLANDIĞIMIZ İKİ TÜRKÜN ÜRETTİĞİ ALMAN AŞISINI. TÜRKİYE DIŞINDA TÜM GELİŞMİŞ ÜLKELER ALABİLDİ. BİZ ALAMADIK. ÇOK ÜZÜCÜ.

17
17
yanıtYanıtla
BALAMİR 44:

Algı yapıldığına katılıyorum ama Çin aşısı ve batıdaki aşıların hepsi kısa sürede ve farklı yöntemle hazırlandığı için hepsi aynı daha çok farklı yan etkileri olacak gibi.

yanıt4
yanıt1
saenes:

1. alamadık değil . vermediler. çünkü biz türküz. ve müslümanız bu kadar basit. 2. si en iyisi çin aşısı mı bilmem ama ilaç ölenleri ve iddiaları araştırda ona göre konuş derim. 3. ha cin ha alman ha türk kimin ürettiği değil sağlığı koruyan ve en az yan etkili hangisi ise ondan yanalım. önce sağlık. ve kuru kuru fitne yaymak değil.

yanıt5
yanıt6
HAKLISIN:

FUTBOL TAKIMI TUTAR GIBI PARTI TUTAN TOPCU POPCU TUTAR GIBI LIDER TUTAN YANLI TEK TARAFLI DÜSÜNEN VE OKUMAYAN ARASTIRMAYAN SADECE DUYDUGUNA INANAN INSANLARA BIR SEY ANLATAMAZSINIZ ÜLKEMIZDE NERDEYSE HERKEZIN ELINDE AKILLI TELEFON EVINDE BILGISAYARI VAR AMA BIZIM ÜLKEMIZDE INTERNET COGUNLUKLA BIR SEY ARASTIRMAKTAN ÖGRENMEKTEN COK MALUM SITELER SOSYAL MEDYA ARKADASLIK SITELERI ICIN KULLANIYOR

yanıt4
yanıt1
safolmayan abiye cevap:

gelecek olan 2, 5 milyon doz biontech aşısına ilk sırada girmeyi unutma

yanıt4
yanıt3
Mert Ören:

Bir aşının Onay alma süresi dört yıldır. Korona salgını başlayalı bir yıl oldu. Mecburen salgını hafifletmek adına aşıya onay verildi. Her gün beş yüz insanın vefatına mı şahit olmak istersiniz. Yoksa Yüz bin aşıladığınız insanın yüz tanesinin çeşitli reaksiyonla rahatsızlanmalarını mı kabul edersiniz. Bu salgın beş yıl daha sürsün böyle mutluyuz bizler aşıya itiraz ederiz gelmesin aşı diyorsanız o zaman başka.

12
11
yanıtYanıtla
Medine:

Kardesim bu yüz binde bir ölen senin annen, cocugun olacak olsa, yine de böyle risk alalim diyebilir miydin?

yanıt1
yanıt0
gkhn:

aşının koronayı yeneceğini kim söyledi

yanıt3
yanıt2
osman:

daha hala çin aşısının yok faz bilmem kaçı denenmemiş diyen akıllılar var mı. varsa baksın avrupanın kullandığı aşılardan kaç kişi ölmüş

11
9
yanıtYanıtla
Mehmet:

Aynen katılıyorum ben 14 Ocak ta Çin aşısını yaptırdım ilk gün hafif baş dönmesi ve hafif halsizlik oldu başkada bir şey olmadı.

yanıt2
yanıt11
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title