Haberler

Kalamar Çalıştayında 18 Sanatçı 'Barış' Temalı Tablo Yaptı

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde düzenlenen 'Kalamar Sanat Çalıştayı'na Türkiye'den ve diğer ülkelerden katılan 18 sanatçı, dev tuval üzerine Ankara'daki bombalı saldırıyı protesto için 'barış' temalı tablo yaptı.

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde düzenlenen 'Kalamar Sanat Çalıştayı'na Türkiye'den ve diğer ülkelerden katılan 18 sanatçı, dev tuval üzerine Ankara'daki bombalı saldırıyı protesto için 'barış' temalı tablo yaptı.

Kalamar Koyu'ndaki Kalamar Otel'de düzenlenen çalıştay, Türkiye ve değişik ülkelerden 18 sanatçının katılımıyla başladı. Çalıştaya cam vitray sanatçısı İstanbul Üniversitesi'nden Sürayya Oskay, Anadolu Üniversitesi'nden heykeltraş Nebiye Uz, ressamlar Ahmet Özol, Alev Akbaş Sudan, Ayfer Uz, Candeğer Aydın, Devabil Kara, Ezgi Kınalı, Hüseyin Macar, Leyla Buhara, Sena Sengir, Serap Gürcan, Yıldız Arun, Zehra Sengir, Aslı Köstepen, Azerbaycan'dan Teymur Ağaoğlu, Özbekistan'dan Farida Karanfil ve Filipinler'den Jonal Buanefa katıldı. Çalıştay boyunca Kalkan'da yaşayan yerli ve yabancı sanatseverlerin yanı sıra, tatilciler de çalışmaları izleyebilecek. Bu yılki festivale katılan 18 sanatçı Ankara'daki bombalı saldırıyı kınamak için aynı tuval üzerine 'barış' temalı tablo yaptı. Tablo, çalıştay boyunca farklı tekniklerde yapılacak diğer eserlerle birlikte 22 Ekim'de kapanış sergisinde sergilenecek.

ESERLER OTELDE SERGİLENECEK

Çalıştaya ev sahipliği yapan Kalamar Otel Koordinatörü Umut Dülger, sanata gönül vermiş sanatçı ve akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen çalıştay sonrasında ortaya çıkacak eserlerin otelde sergileneceğini kaydetti. Bu eserlerin otelin sanatsal değerini yükselteceğini vurgulayan Dülger, "Bu tür etkinliklerin ülke çapında yaygınlaşmasının, turizm sektörüne, Türkiye'nin imajına, sanata büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Çalıştayın küratörlüğünü yapan Özer Ulukaya ve Serra Gürler ise "Sanatçılar akademik, sanatsal deneyimlerini paylaşacak. Sanat ve sanatçıya verilen değer gelişecek. Türk ve yabancı sanatçıları bir araya getirerek, ülkeler arasındaki barış ve dostluğa katkı sağlayacak. Gelecek için nitelikli sanat yapıtları oluşturarak, gelecekte sanat otelleri oluşmasını sağlayacaktır" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title