Haberler

Kahramanmaraş Istiklalden Istikbale Filminin Galası Yapıldı

Istiklalden İstikbale filminin galası yapıldıVIDEO YOKKAHRAMANMARAŞ'ın kahramanlığını anlatan 'İstiklalden İstikbale Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı' filminin galası yapıldı.

Istiklalden İstikbale filminin galası yapıldı

VIDEO YOK

KAHRAMANMARAŞ'ın kahramanlığını anlatan 'İstiklalden İstikbale Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı' filminin galası yapıldı. Galaya, filmde 'Üstat' karakterini canlandıran ünlü oyuncu Serdar Gökhan da katıldı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen galaya Kahramanmaraşlıların ilgisi büyük oldu. 24 dakikalık kısa metrajlı filmi izlemeye gelenlere Türk bayrağı, filmin CD'si ile kentin Kahramanlığını anlatan kitap hediye edildi. Onikişubat İlçe Belediyesi'nin öğrencilere milli mücadelenin anlatılması amacıyla kültür hizmeti olarak hayata geçirdiği ve çekimleri kasım ayında tamamlanan filmin gösterimi öncesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okundu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, kentin önce İngilizler ardından da, Fransızlar tarafından işgal edildiğini ancak her Maraşlının bir asker gibi kentini savunarak düşman topraklarından kovduğunu söyledi. Mahçiçek, "Güzel bir şey yapmaya gayret ettik gerçekten. Bu kahramanları, özellikle bu memleket için, bu ülke için kanlarını, canlarını veren şehitlerimizi unutturmamamız gerekir diye düşündük. Oradan yola çıkarak kısa metrajlı da olsa bir film yaptık. Amacımız, bu ülke için kanını, canını veren o şehitlerimizi, kahramanlarımızı unutturmamaktı. Bu ülke için canını, kanını veren insanları inşallah unutturmayacağız" diye konuştu.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'ın da konuştuğu programda daha sonra filmin gösterimi yapıldı. Kahramanmaraş uçağını kaçırdığı için uçakla Adana'ya, oradan da karayoluyla Kahramanmaraş'a gelmek zorunda kalan filmin başrol oyuncusu Serdar Gökhan galaya filmin ortasında yetişebildi. Gökhan, filmin sonunda protokolle tek tek tokalaştı. Daha sonra Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Vali Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Meclis Başkanı Hanifi Öksüz ile Serdar Gökhan, filmin senaristi Hüseyin Kurtça'ya çeşitli hediyeler verdi.

Bu sırada bir konuşma yapan Serdar Gökhan, Kahramanmaraş'ın kahramanlığının çok iyi anlatılması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

"İstiklal marşı ne kadar gündeme getirildi, filmler, etkinlikler yapıldıysa biz de gönülden arzu ediyoruz ki Kahramanmaraş'ımızda en az bir İstiklal Savaşı kadar kahramanlık göstermiş ve üzerine düşen görevi hiçbir yardım almadan yerine getirmiş ve düşmanı memleketinden kovmuştur. O bakımdan inşallah bu ön çalışmanın ardından imkan ve nasip olur da Sayın Belediye Başkanımız, Sayın Valimiz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın katkılarıyla uzun metrajlı bir film haline getirmek ve 3 yıl sonra kurtuluşunun 100'üncü yıldönümünde bütün kahramanları, bütün hikayeleri kullanıp irdeleyerek bir televizyon dizisi hazırlamak istiyoruz."

FOTOĞRAF YARIŞI

Serdar Gökhan'ın sahneden inmesinin ardından Kahramanmaraşlılar, ünlü sanatçıyla fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarıştı. Salondakilerle fotoğraf çektiren Gökhan, dışarı çıktığında da aynı ilgiyle karşılaştı. Ünlü oyuncu, birçok hayranıyla fotoğraf çektirdikten sonra kültür merkezinden ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Hanefi Mahçiçek Serdar Gökhan Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
title