Haberler

İki Oğlan Bir Blog Büyütüyorum!

İki erkek çocuk annesi olan Elif Doğan, oğullarını büyütürken yaşadığı her şeyi açtığı blog'unda anlatıyor.

Elif Doğan, 23 yaşında Amerika'ya iş yönetimi mastırı yapmak için gitti ve 10 yıl sonra kucağında bir bebekle İstanbul'a döndü... Bebeğini bakıcı yardımı almadan büyüten Doğan, bu sırada yaşadıklarını diğer annelerle paylaşmak için 'blogcuanne' adıyla bir blog açtı. İki yıldır blog yazan Doğan, hikayesini anlattı...

Blog yazmaya nasıl karar verdiniz?

Anne olduktan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmuyor. Benim hayatım da her anne gibi bebeğimi yedirip, içirip uyutmaktan ibaretti. Gün sonunda, kendim için ne yapıyorum demeye başladım ve cevap bir 'hiç'ti. Bunun üzerine kendim için bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm. Büyük oğlum Deniz'i büyütürken yaşadıklarımı yazıyordum. Yine de sadece yazmak yetmiyordu. 'Çalışmayan anne sendromu' diye adlandırdığım durum bende de baş göstermeye başlamıştı anlayacağınız. Bir arkadaşım blog kurmamı önerdi ve kısa süre sonra da bir blogum oldu.

ÜÇÜNCÜ ÇOCUĞUM GİBİ

Blog sahibi olmak neredeyse çocuk yetiştirmek kadar özen ister, zorlanmadınız mı yazarken?

Zaten yeni tanıştığım insanlara "İki oğlan, bir blog büyütüyorum" diyorum. Adeta üçüncü çocuğum gibi blog'um... Çocuk gibi zaman ve özen isteyen bir iş.

Hobi olarak başladığınız yazarlık, profesyonelce devam ediyor... "Çocuk da yaparım, kariyer de" sözüne uyuyor gibisiniz; ne dersiniz?

Evet, haklısınız. Kendi kariyerimi kendim yaptım diyebilirim. Çocuklarımı kendim büyütmek, bir yandan da insan odaklı bir iş yapmak istiyordum. Blog'um sayesinde amacıma ulaştım.

Blog'unuzu en çok kimler takip ediyor?

Blog günde 3 bin civarında, 25-45 yaş arası anne ve anne adayına ulaşıyor. Aylık 250 binin üzerinde sayfa görüntülenmesine sahip. Okur profili ise; interneti etkin kullanan, bilinçli, araştıran, sorgulayan anne-babalar ve annebaba adaylarından oluşuyor.

CİNSELLİĞİ OKUYORLAR

En çok hangi konular takip ediliyor peki?

Takipçilerimin en çok okuyup en çok da sessiz kaldıkları konu; çocuk doğduktan sonra yaşanan cinsellik... Kapalı kapılar ardında konuşulan bu konuyu annelerimiz ile paylaşıyoruz. Yeri gelince uzmana danışıyoruz. Sorunların paylaşıldıkça çözüme kavuştuğu bir gerçek.

Takipçilerinizle internet ortamı dışında da görüşüyor musunuz?

Evet, görüşüyoruz. Hatta bazılarıyla yakın arkadaş olduk. Örneğin geçtiğimiz hafta oğlumun doğum gününü kutladık. Partiye, internetten duyan takipçilerimden katılanlar da oldu. İkinci çocuğuma hamileyken canım lahana turşusu çekmişti, bir okurum lahana turşusu gönderdi.

ELİF DOĞAN'IN 'ANASÖZLERİ'

Tırnaklarının arasında oyun hamuru olan kişiye, 'anne' denir.

Evde bakıcısıyla bıraktığı çocuğu arkasından ağlamıyor diye sevinmesi gerekirken, bakıcıyı kıskanıp duruma sinir olan dengesiz kişiye 'anne' denir.

Makyaj çantasından lego parçası çıkan kadına 'anne' denir.

Çocuğun burnunu sümkürebilmesi, insanlık için küçük ama anne için büyük bir adımdır.

ANNE DOSTU ŞİRKETLER ARTMALI

Elif Doğan, Türkiye'de emzirmenin ve bebeklere anne sütü vermenin önemi konusundaki farkındalığı yükseltmeyi amaçlayan Emzirme Reformu adlı sivil toplum hareketinin de fikir annesi... Bu hareket; toplu izin kullanımı, doğum yardımları, yuva parası, babalara destek, süt sağma odaları, kreş, esnek çalışma saatleri, part time evden çalışma imkanı gibi fırsatlar sunarak anneleri doğum sonrasında destekleyen şirketleri ön plana çıkarmayı amaçlıyor.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Kadın

Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Aşk İlişkiler Kadın Haberler

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Araç sahipleri dikkat! LPG'ye indirim, motorine zam geliyor

Araç sahipleri dikkat! LPG'ye indirim, motorine zam geliyor

Bakmadan Geçme

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title