Haberler

Jandarma Teşkilatı'nın 177. Kuruluş Yıldönümü

Muş'ta, Jandarma Teşkilatı'nın 177. kuruluş yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

İl Jandarma Komutanlığı Askeri Gazino'da yapılan törene Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay İsmail Işık ve eşi, Belediye Başkan Vekili Aydın Özaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez ve eşi, Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Şengönül ve eşi, Vali Yardımcısı Ercan Öter, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan ve eşi ile davetliler ve askeri personel katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Jandarma Genel Komutanlığı'nın tarihçesi okundu. İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay Osman Nuri Çevik, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Törende bir konuşma yapan Vali Seddar Seddar Yavuz, "177 yıldır aziz milletimizin güvenine ve engin sevgisine mazhar olan, fedakarca çalışan teşkilat mensuplarımızı bir kez daha kutluyorum. Özellikle Ramazan ayı gibi huzur ve rahmet ayında ülkemizde, ilimizde daha fazla huzur olur. Ülkemize kast eden hainlerin inşallah kökü kazınır. Bu ülkede vatanına, milletine sevgi ile bağlı sizler gibi insanlar olduğu sürece bu ülkeye kimse zarar veremez" dedi.

"Çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz ve bu coğrafyada hür ve bağımsız olmanın ciddi bir bedeli var" diyen Vali Yavuz, "Biz bin yıldır bu bedeli ödüyoruz ve ödemeye de devam edeceğiz. Bayrağımızın vatanımız üzerinde halen özgürce dalgalanması; şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, silah arkadaşlarına ve bu vatan için şüheda olmuş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşma sonrası anasınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan gösteri ile devam eden programda en çok ilgiyi Muş İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli köpek timlerinin gösterisi gördü.

Gösteri sonrası jandarmayı tanıtıcı sergi ve stantların gezilmesinin ardından tören sona erdi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Işık Selda Yavuz Aydın Muş Yerel Haberler

title