Haberler

İzmirli Kadınlara "Festival Gibi" Kutlama

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü 6 gün süren etkinliklerle kutlayacak.

5 Mart'ta başlayacak kutlama programında konserden defileye, söyleşiden tiyatroya kadar pek çok aktivite yer alacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü yine çok zengin bir programla kutlamaya hazırlanıyor. 5 Mart 2002 Pazartesi günü başlayacak olan kutlama etkinlikleri konser, defile, tiyatro ve söyleşilerle renklenecek.

İzmir'deki Kadınlar Günü etkinlikleri tam 6 gün sürecek. Kültürpark 4 Nolu Hol'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun açılış konuşmasıyla start alacak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları, 100.Yıl Olgunlaşma Enstitüsü'nün hazırlayacağı 'Geçmişten Günümüze Kadın' temalı bir defileyle devam edecek. Defilenin ardından 3 No'lu Hol, kadınların el emeği göz nuru dökerek hazırladığı ürünlerin yer aldığı stantlar açılacak.

Kutlama programının ikinci gününde, 6 Mart Salı günü, kadın sağlığına dikkat çekmek üzere osteoporoz, menapoz ve bilinçli aile planlaması konularının ele alınacağı 'Kadın ve Sağlık' başlıklı söyleşilerin ilki düzenlenecek. 4 No'lu Holde saat 14.00'de düzenlenecek olan söyleşide, Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi'nden Dr.Hüseyin Çetinel, kadınlara sağlıklı yaşamın püf noktalarını anlatacak. Etkinlikler, Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi'ndeki Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu'nun konseriyle devam edecek. Aynı günün akşamında saat 20.00'de ise Tiyatron Sanat Topluluğu, 'Sığınamayanlar' adlı tiyatro oyununu kadınlar için sahneleyecek.

Etkinlikler, 7 Mart Çarşamba günü 4 No'lu Holdeki söyleşiyle devam edecek. Saat 14.00'teki söyleşide İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Sağlık Çalışma Grubu'ndan Dr. Bilge Küçükeren, bel fıtığı ve boyun fıtığı konularında bilgiler paylaşacak. İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu Trio Grubu, söyleşinin ardından küçük bir konser verecek.

Tören, yürüyüş, söyleşi, konser…

'8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ise Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören düzenlenecek. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanısıra eşi Dr.Türkegül Kocaoğlu, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Pelin Erda, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Emel Denizaslanı da katılacak. Konuşmaların ardından kadınlar, meydandan Kültürpark 4 No'lu Hol'e doğru yürüyüşe geçecek. Burada saat 14.00'teki söyleşinin konuğu Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Başkanı Nazan Moroğlu olacak. Moroğlu, 'Kadının İnsan Hakları' konulu bir sunum yapacak. Etkinlik programı, sevilen sanatçı Niran Ünsal konseriyle daha da renklenecek.

Etkinliklerin beşinci günü olan 9 Mart Cuma günü, Kültürpark 4 No'lu Hol'de saat 14.00'te sağlık söyleşileri devam edecek. Eşrefpaşa Hastanesi diyetisyeni Güneş Akyıl, 'Sağlıklı Beslenme ve Obezite' başlıklı konuşmasında beslenme sorunlarına dikkat çekecek. Saat 14.30'daki Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu konserinden sonra, saat 20.00'de Kültürpark Gençlik Tiyatrosu'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi kuruluş yıldönümü etkinliği düzenlenecek.

Kutlama programının son günü olan 10 Mart Cumartesi gününün ilk etkinliği yine sağlık söyleşileri olacak. Kültürpark 4 No'lu Hol'de saat 13.00'teki etkinlikte, bu kez İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr.Kenan Demirkol ile Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Sözcüsü Şenel Anadol konuk olacak. Demirkol, 'Su ve Sağlık', Anadol ise 'Kadının Ruh Sağlığı' başlıklarında birer konuşma yapacak. Program, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Orkestrası konseriyle son bulacak.

Ayrıca, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi ve İzmir Sanat da, Kadınlar Günü dolayısıyla birer etkinliğe ev sahipliği yapacaklar. 9 Mart 2012 Cuma günü saat 20.30'da AASSM Büyük Salon'da İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Dünya Kadınlar Günü Özel Konseri'yle sanatseverlerle buluşacak. Piyanist Gülsin Onay'ın sahne alacağı konseri şef Tulio Gagliardo Varas yönetecek. İzmir Sanat'ta ise Buket Başaran Akkaya Uğur Şakre ve Cavidan Keçik'in eserlerinden oluşan karma resim sergisi 8 Mart'ta açılacak. Sergi, 23 Mart'a kadar gezilebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kültürpark Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title