Haberler

İzmir'de Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Dava

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmanın ardından 270 sanık hakkında açılan davada, bazı tanıklar dinlendi.

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmanın ardından 270 sanık hakkında açılan davada, bazı tanıklar dinlendi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki salonda görülen ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu davaya devam edildi.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmada, Ege Ordusu Komutanlığında albay rütbesinde görev yapan Ş.A. tanık olarak verdiği ifadede, tutuklu sanık eski Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Hakan Eser'in emri üzerine nöbetçi amirin kendisini telefonla aramasıyla karargaha geldiğini belirterek, bahçede gördüğü, kapatılan Maltepe Askeri Lisesinde görevli olduğunu sonradan öğrendiği personelin, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'in emriyle geldiğini düşündüğünü ancak durumun öyle olmadığını öğrendiğini söyledi.

Ege Ordusu Komutanlığı Harekat Kurmay Yarbaşkanı Albay M.A.T'nin "Burada garip bir şeyler oluyor, tabanca yanında mı, tabancana ihtiyaç olabilir." demesi üzerine tabancasını aldığını beyan eden Albay Ş.A, bir ara Albay M.A.T'nin odasındayken Hakan Eser'in, tutuklu sanık eski Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından kendisine dönerek, "Hakbilen, istihkam savaş taburunun EMASYA kapsamında hazırlık yapmasını emretti" dediğini iddia etti.

Ş.A, yan odadaki askeri hattan nöbetçi amir Yüzbaşı İ.Y'yi arayarak, mülki amirin talebi olabileceğini, kolluk kuvvetlerinin destek amacıyla hazır edilmesini, aynı zamanda tabur komutanının birliğinin başına gelmesini söylediğini ileri sürerek Orgeneral Recep'in verdiği emirler üzerinde bağlı birlikler ile irtibata geçerek onlara yazılı mesajlar gönderildiğini, birliklerin hakimiyet altına alınmaya çalışıldığını dile getirdi.

"FETÖ'nün bir kalkışması olduğunu anladım"

Tanık Albay Ü.T, darbe teşebbüsünün yaşandığı gün saat 22.00 sıralarında WhatsApp üzerinden gelen mesajda Ankara ve İstanbul'daki askeri hareketliliği öğrenmesinin ardından Genelkurmay 2. İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Başkanı Tuğgeneral İdris Acartürk ile yaptığı görüşmenin ardından bunun TSK'daki FETÖ mensuplarının bir kalkışması olduğunu anladığını iddia ederek, saat 23.30 gibi Ege Ordusu Komutanlığına geldiğinde kendi personeli olmayan bazı askerleri gördüğünü kaydetti.

Tutuklu sanık eski Maltepe Askeri Lisesi Komutanı Albay Ufuk Gökşen'in indiği araçta elinde uzun namlulu bir silah gördüğünü ancak bunu daha sonra aracına koyduğunu anlatan Albay Ü.T, bu olumsuz durumları görünce Orgeneral Recep'in güvenliğini sağlamak maksadıyla komutanlık binasının girişine silahlı bir korumanın nöbet tutması için tavsiyede bulunduğunu izah etti.

Tanık Ü.T, hal ve hareketlerinden şüphelendiği tutuklu sanık eski Ege Ordusu Komutanlığı Harekat Başkanı Kurmay Albay Oksal Çelik'i gözlemlemek için Albay H.İ.G. ile odasına gittiklerini ifade ederek, "Albay H.İ.G.'ye 'Hep söylüyorduk, kimse bizi dinlemedi. FETÖ'cüler darbe yaptı ama bunun hesabını verecekler. Hepsi tek tek yakalanacak.' şeklinde sözler kullanmama rağmen Oksal Çelik tepkisiz kaldı ve televizyon izlemeye devam etti." dedi.

Tanık Astsubay F.A, nöbetçi olduğu Ege Ordusu Komutanlığına Kara Kuvvetleri Komutanlığından gelen "Harekat Yıldırım" mesajını gördüğünde ülkenin savaşa hazırlık yaptığını düşündüğünü kaydederek, sözde sıkıyönetim direktifi emrindeki "sıkıyönetim" ibaresini gördüğünde ise paniklediğini, belgeyi kaydederek nöbetçi amire verdiğini belirtti.

Tanık emekli Astsubay İ.Y, tutuklu sanık eski Yüzbaşı Eser Bingül'ün kartını tutuklu sanıklar eski Yarbay Mustafa Toklu, eski Binbaşı Recep Kılıç ve eski Üsteğmen Yücel Atıgan'ı kendi yetkili kartıyla Ege Ordusu Komutanlığı Ordu Harekat Merkezi'ne aldığını, daha sonra ise buraya girişi sağlayan turnikeyi bir kolunu çıkartarak devre dışı bıraktığını ancak Orgeneral Recep'in emir subayı Binbaşı E.D'nın talimatıyla turnikenin yeniden aktif hale getirildiğini iddia etti.

Mahkeme heyeti, duruşmaya yarın devam edilmesini kararlaştırdı.

Kaynak: AA / Güncel

Hakan Eser İzmir Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title