Haberler

İzmir'de Çanakkale Savaşı Tüm Boyutlarıyla Ele Alındı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen etkinlikte, Çanakkale Zaferi tüm boyutlarıyla ele alındı.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen etkinlikte, Çanakkale Zaferi tüm boyutlarıyla ele alındı. Etkinliğin sonunda gerçekleştirilen Çanakkale temalı konser ise duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Çanakkale Zaferi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde ele alındı. Moderatörlüğünü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe'nin üstlendiği panele, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fazıl Gökçek ile Ege Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Mert de konuşmacı olarak katıldı. Programı, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci takip etti.

"ÇANAKKALE, DÜNYA TARİHİNİN DE AKIŞINI DEĞİŞTİRMİŞTİR"

Panelin açışında bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, Çanakkale Zaferi'nin birliğin, beraberliğin, azmin, umudun, inancın adı olduğunu kaydetti. Rektör Prof. Dr. Akhan, "Çanakkale, sadece tarihimizin değil; dünya tarihinin de akışına yön vermiştir. Bu zafer, dönemin ezilmiş, sömürge haline getirilmiş milletleri için yeni bir umut ışığı olan bir mihenk taşıdır. Kısacık ömürlerine dünya tarihinin çok büyük mücadelelerini sığdırmış eşsiz kahramanlarımızı, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Çanakkale'yi gerçek hayat hikayeleriyle aktaran Doç. Dr. Hasan Mert, Çanakkale Zaferi'ne ait birçok kahramanlık hikayelerinin dinlendiğini, okunduğunu, bizi biz yapan değerlerin unutulmaması gerektiğini ifade etti.

Etkinliğin sonunda İKÇÜ Müzik Bölümü öğretim görevlisi Mücahit Yalçın Öztüfekçi ve konuk öğretim görevlisi sanatçılarının sunduğu Çanakkale temalı konser ise katılımcılara duygu dolu dakikalar yaşattı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Ege Üniversitesi Çelebi İzmir Yerel Haberler

title