Haberler

İstifacı Dekanlar, Üniversite Yönetimini Paralelcilikle Suçladı

YÖK’ün isteği üzerine görevlerinden istifa eden Giresun Üniversitesi dekanları, Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un verdiği ‘istifa etmiyorlar’ demecinin ‘tamamen gerçek dışı ve iftiradan ibaret olduğunu’ söylediler.

YÖK'ün isteği üzerine görevlerinden istifa eden Giresun Üniversitesi dekanları, Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun'un verdiği 'istifa etmiyorlar' demecinin 'tamamen gerçek dışı ve iftiradan ibaret olduğunu' söylediler. YÖK'ün açıklamasından sonra bu sabah istifalarını Rektörlüğe sunduklarını belirten dekanlar, Rektör Coşkun'u 'art niyetli' olmakla, yönetimindeki bazı isimleri de paralel yapıdan yana olmakla suçladılar.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülkü Aygen Türkmen, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahir Kadakal tarafından imzalanan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşad Yapar'ın da isminin olduğu yazılı açıklamada, "Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun bu gelişmelerin tamamına kayıtsız kalarak, dekanlarla gerçekleştirdiği toplantıyı bile beklemeden YÖK'e 11 dekanın görevden alınması yönünde resmi olarak başvuruda bulunmuştur. Bu yaklaşım kabul edilebilir iyi niyetli bir yaklaşım olmayıp, tarafımızdan art niyetli bir yaklaşım olarak değerlendirilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Rektör Attar'dan sonraki uygulamalar devlet kurumlarını tarafından incelenmelidir

Dekanlar açıklamalarında, darbe girişimini kınayarak devletin yanında oldukları mesajını verdikten sonra, "28 Nisan 2016 tarihine kadar Giresun Üniversitesi, devlet ve millet çıkarlarını ön planda tutan, milli iradeye saygılı, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne inanan, demokratik ve çağdaş bir yönetim anlayışına sahip olmuş, bunun aksini düşünen şahıslarla ise amansız bir mücadele içerisinde bulunmuştur. Ayrıca bu mücadele Giresun Üniversitesi ile sınırlı kalmayarak ulusal alanda da devletimize bu kararlı mücadelesinde sonsuz destek verilmiştir. Bu tarihten sonraki uygulamalar ise devletimizin ilgili kurumları tarafından incelenmesi gereken uygulamalardır" denildi.

Üniversite yönetimine "paralelci" suçlaması

Mevcut yönetimde yer alan bazı isimleri paralelcilikle suçlayan dekanlar, "Bilim adamı kisvesi altında üniversitede yuvalanan bu eğitimli terör odaklarına karşı Prof. Dr. Aygün Attar'ın Rektörlüğü döneminde verilen mücadele karşısında "paralel örgütün yayın organları olan Zaman ve Bugün Gazeteleri ile Cihan Haber Ajanslarıyla birlikte hareket ederek üniversite yönetimi aleyhine demeçler verenler bugün üniversite yönetiminde yer almakta, yine söz konusu basın-yayın organlarında kadrolu strateji uzamanı olarak görev yapan ve daha önceki yıllarda ise Giresun Üniversitesi Rektör Vekilliği görevinde bulunan Vekilin Rektör Danışmanlığı ve idareciliğini yapan öğretim üyeleri, 28 Nisan 2016 tarihinden sonra şuan ki mevcut üniversite yönetiminde de Rektör Danışmanı ve idareci olarak görev yapmaktadırlar" dedi.

Rektör Coşkun'dan iddialara yanıt

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun ise bu iddialara tepki göstererek, "Bu dekanların açıklamaları iddiaları, büyük bir hakaret ve iftira içeriklidir. Bir suçlu psikoloji içerisinde hareket etmektedirler. Dolayısıyla bu kişilerle ilgili idari soruşturma başlatılmış olup, gerek kurum adına gerekse örtülü olarak suçlamaları adli mercilere başvurulacaktır. Ayrıca halen Türkiye Cumhuriyetinde asaleten atanan son rektörü olarak görev yapmaktayım. Atanma sürecinde de her türlü hakaretlere maruz bırakılmıştım. Atama sürecinde YÖK'te ve Cumhurbaşkanlığı nezrinde yapılan değerlendirmelerin hepsini asılsız olduğu ortaya çıktı" dedi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Giresun Üniversitesi Ülkü Aygen Türkmen Aygün Attar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title