Haberler

Öcalan'ın Sekreteryasında Görev Yapacak 5 PKK'lı Mahkum Belli Oldu

Güncelleme:

Öcalan'ın 'sekreterya' görevini yapacak PKK'lı mahkumlar Mehmet Yıldırım, Ömer Konar, Çetin Arkaş, Nasrullah Kuran ve Veysi Aktaş'ın İmralı'ya nakilleri yapılıyor.

İmralı Adası'nda çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın yanına 4.5 yıl önce verilen 4'ü PKK'lı 1'i TİKKO'cu 5 mahkum başka cezaevlerine sevk edilirken, onların yerine Çözüm Süreci'nde Öcalan'a 'sekreterya' görevini yapacak PKK'lı mahkumlar belli oldu

'Sekreterya' görevi yapmaları için belirlenen PKK'lı mahkumlar Mehmet Yıldırım, Ömer Konar, Çetin Arkaş, Nasrullah Kuran ve Veysi Aktaş'ın İmralı'ya nakilleri yapılıyor.

BAŞKA CEZAEVLERİNE GÖNDERİLECEK

İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan'ın yanına Kasım 2009'da gönderilen PKK'lı Şeyhmus Poyraz, Bayram Kaymaz, Cumali Karsu ve Hasbi Özdemir, TİKKO'cu Hakkı Alpan, 4.5 yıl sonra İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden hafta sonu başka cezaevlerine nakledildi.

İŞTE O İSİMLER

Abdullah Öcalan'ın Çözüm Süreci'ndeki görüşmelerinde 'sekreterya' görevi yapmaları için belirlenen PKK'lı mahkumlar Mehmet Sait Yıldırım, Ömer Hayri Konar, Çetin Arkaş, Nasrullah Kuran ve Veysi Aktaş'ın İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne nakilleri yapılıyor. Bunlardan Çetin Arkaş ve Nasrullah Kuran'ın Nazilli'den, Mehmet Sait Yıldırım'ın Diyarbakır'dan, Ömer Hayri Konar'ın Sincan'dan ve Veysi Aktaş'ın da Kırıkkale'den İmralı'ya sevkleri yapılıyor.

BEŞİ DE MÜEBBET HAPSE MAHKUM

İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne nakilleri kararlaştırılan ve orada Abdullah Öcalan'ın 'sekreteryası' olarak görev yapacakları belirtilen PKK'li 5 kişi, örgüt suçundan müebbet hapsi mahkum ve uzun süredir cezaevinde bulunuyor. Bu kişilerle ilgili bilgiler şöyle:

Ömer Hayri Konar: Ellazığ nüfusuna kayıtlı. 'Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edildi. 13 yıldır cezaevinde. PKK'nın 2000- 2002 yıllarında Suriye ve Lübnan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinde etkin olabilmek için girdiği yeni yapılanmada görev almış. Abdullah Öcalan'a yakın isimler arasında yer alan Konar, Suriye'de yakalanarak Türkiye'ye teslim edilmişti.

Mehmet Sait Yıldırım: Bingöl Karlıova nüfusuna kayıtlı. 'Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak' suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi. 18 yıldır cezaevinde. Çok eski PKK'lı olarak biliniyor. Almanya'dan örgüte katılmış, 1993'ten beri cezaevinde. Bekaa Vadisi'nde kalmış, 1987'de PKK'nın Düseldorf davasından yargılanmış.

Çetin Arkaş: Diyarbakır Çınar doğumlu. 23 yıldır cezaevinde. 'Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak' suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi. PKK'nın cezaevleri sorumluları olarak biliniyorlar. Bolu cezaevinde bulunurken, hakkında savcılık tarafından, 'örgütsel ilişkileri yönlendirdikleri' gerekçesiyle soruşturma açılmış, 9 ay süren takipten sonra soruşturma takipsizlik ile sonuçlanmış.

Nasrullah Kuran: Siirt nüfusuna kayıtlı. 23 yıldır cezaevinde. 'Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak' suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi. PKK'nın cezaevleri sorumluları olarak biliniyorlar. Bolu cezaevinde bulunurken, hakkında savcılık tarafından, 'örgütsel ilişkileri yönlendirdikleri' gerekçesiyle soruşturma açılmış, 9 ay süren takipten sonra soruşturma takipsizlik ile sonuçlanmış.

Veysi Aktaş: Diyarbakır nüfusuna kayıtlı. 21 yıldır cezaevinde. 'Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak' suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Mehmet Yıldırım Mehmet Ömer Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (108)

WelatttttMobil-IOS:

BAŞKAN APO YOLUNDAYIZ KÜRT GENÇLIĞI SENIN İÇİN HERŞEY YAPMAYA HAZIRDIR.

27
29
yanıtYanıtla
bır:

türkiye daha teroristleri koruyor.

19
20
yanıtYanıtla
freedom_58:

Allah gani gani belasını versin.

22
15
yanıtYanıtla
107:

AŞAĞILIK bir ortam hazırlayanlar şehitlerimizin kanıyla boğulacaktır. . . . TİHO

19
17
yanıtYanıtla
SerhildanMobil-IOS:

Beji serok APO

14
21
yanıtYanıtla
efe yilmazMobil-ANDROID:

oylar MHP ye Kahrolsun pkk

14
18
yanıtYanıtla
Selahattin Asl.:

Dışarı çıkmasına gerek yok ki!. . . Adam meclisi imralı''da kurmak üzere zaten!. .

28
4
yanıtYanıtla
din u imanm@m.m:

İste liderlik Boyle olur hewalno

yanıt16
yanıt7
ÖMER HAKAN:

SN ÖCALAN

17
14
yanıtYanıtla
antepli nizip li ülkücüMobil-ANDROID:

büyüksün apo baba ben oyumu her zaman mhp ye veriyordum ama turkiye işid e destek verdiği icin bundan sonra oyum sana pişmanım affet bizi baba

15
16
yanıtYanıtla
Tüm 108 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title