Haberler

İstanbul Shopping Fest, Kapalıçarşı'da Mehter Marşıyla Başladı

Güncelleme:

İstanbul'da geleneksel hale gelen ve bu yıl 7'incisi düzenlenen İstanbul Shopping Fest (İFS), dünyanın ilk alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı'da başladı. Nuruosmaniye Kapısı'nda mehter öncülüğünde başlayan yürüyüş, 50'den fazla oyuncu ve dansçının tarihi kıyafetlerle canlandırma yapmasıyla renkli görüntülere sahne oldu.

13 ÜLKEDEN BASIN MENSUBU KATILDI

1-16 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek festival dünyanın ilk alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı'da gerçekleştirilen törenle başladı. Açılışa İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, turizm şirketlerinin yetkilileri ile birlikte Fransa, İtalya, Rusya, Çin, Singapur gibi 13 ülkeden 40'tan fazla basın mensubu katıldı.

3 METRELİK ADAMLAR

Nuruosmaniye Kapısı'nda mehter öncülüğündeki başlayan kortej, renkli görüntülere sahne oldu. 50'den fazla oyuncu ve dansçı tarihi kıyafetlerle canlandırma yaptı. Tarihi giysiler giyen 3 metre boyundaki 'tahta bacaklar' büyük ilgi gördü. Çarşıda gezen turistler bol bol fotoğraf çekti.

"ÇALIŞMALARIMIZ HER GEÇEN GÜN DEVAM EDİYOR"

İBB Genel Sekteri Hayri Baraçlı yaptığı konuşmada, belediye olarak bu tür organizasyonlara büyük önem verdiklerini söyleyerek, "İstanbul'un her noktasına farklı ülkelerden gelebilecek organizasyonları yapma çalışmalarımız her geçen gün devam ediyor. Bulunduğumuz yer dünyanın ilk alışveriş merkezinden bir tanesi. Bu festival sadece alışveriş değil kültürel ilişkilerin de yürütüldüğü bir organizasyon olacak" dedi.

CAZİBESİ EKSİLMEDİ

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de Shopping Fest'in açılışının Kapalıçarşı'da gerçekleşmesinin önemine değinerek "Kapalıçarşı yüzyıllardır hem aynı fonksiyonu devam ettirmekte hem de özelliğinden ve cazibesinden asla bir şey kaybetmemiştir. Dünyanın en önemli, tarihi alanlarından daha fazla ziyaretçi alan bir yer" dedi. Kapalıçarşı'nın sorunlarının çözümü konusunda ciddi adımlar attıklarını anlatan Demir, "Kapalıçarşı'nın çatısı inşallah sene sonuna kadar tamamlanacak, altyapısını İSKİ ile İBB gerçekleştirecek. Kapalıçarşı'yı inşallah kurulduğu günlük anlamıyla, önemiyle gelecek yıllara taşıyacak önemli çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

RENKLİ ETKİNLİKLER

"Sen Hiç Kapalıçarşı'yı Gördün mü" sloganıyla İstanbulluların ve turistlerin tarihi çarşıya davet edildiği festivalde zanaatkarlar ile genç sanatçılar buluşacak, kaybolmaya yüz tutan zanaatların son temsilcileri tecrübelerini ziyaretçilerle paylaşacak. "Benim Kalemimden" Kapalıçarşı Sergisi festival süresince ziyaretçilere açık olacak. İstanbul Moda Akademisi'nin sergisine de ev sahipliği yapacak olan tarihi çarşıda fotoğraf sanatçısı Mustafa Seven'in "Kapalıçarşı Yüzleri Fotoğraf Sergisi" de görülebilecek. Mamed Caferov'un akordeon ile müzik ziyafeti sunacağı Kapalıçarşı, Hasan Pehlivan interaktif grafiti çalışmasıyla renklenecek.

AVM'LER FESTİVAL BOYU KONSER ARENASI OLACAK

İstanbul Shopping Fest'te Kapalıçarşı'nın yanı sıra şehrin dört bir yanındaki alışveriş merkezleri Akasya, Capitol, Emaar Square Mall, Forum İstanbul, İstinyePark, Kanyon, Palladium, Venezia ve Zorlu Center'da kurulacak "Design İSF" alanları, ziyaretçileri alışveriş fırsatlarının yanı sıra tasarım ve sanat ile buluşturacak. Design İSF alanları, katılımcılara Bahar Korçan, Neslihan Yargıcı, Raşit Bağzıbağlı gibi moda dünyasının tanınmış tasarımcılarının yanı sıra mücevher, aksesuar, mobilya, seramik, grafik,kumaş, kitap, kırtasiye, cam, takı, aydınlatma, organik gıda gibi alanlara fark katan üreticilerin ürünlerine ulaşma imkanı sağlayacak. Festival AVM'lerinde, özel alanlarda Günseli Kato, Malik Bulut, Yılmaz Kale, Ebru Yücel Kale, Elif Tutka,Ömer Atakan, Yusuf Aygeç, Aynur Önürmen ve Rüstem Ekici gibi sanatçıların sergileri de görülecek. Uninvited Jazz Band, Tango Rojo, Can Türkkan, Arbil Çelen, Jülide Hatay, Deniz Güngör, Deniz Tekin, Ali Deniz Kardelen, Jazz Station, Hande Gençörnek dans ve müzik performanslarıyla Design İSF alanlarına canlılık katarken, Demet Şener, Garip Ay, Sare Palaska, Aslı Bilgin, Nilay Yılmaz, Sevil Dolmacı, Tolga Gümüşay, Çiğdem Gündeş, Funda Özlem çeşitli aktivitelerle tecrübelerini ziyaretçilerle paylaşacak.

İstanbul Shopping Fest (İSF) organizasyonu; Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Valiliği desteği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Ticaret Odası işbirliği ile bu yıl 7'inci kez düzenleniyor. İSF, 1-16 Temmuz tarihleri arasında, 15 gün boyunca devam edecek. İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri Tic. A.Ş. (KÜLTÜR A.Ş.),TÜRSAB Türkiye Seyahat Acenteleri Hizmetleri Tic. Ltd. Şti., Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) ortaklığında yürütülüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayri Baraçlı Ali Deniz Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title