Haberler

İstanbul'da Kültür-sanat

"Bach Before&After" Mart ayı etkinlikleri kapsamında Neyzen Kudsi Erguner ve Fransız viyolonsel sanatçısı Eric-Maria Couturier, yarın ve 24 Mart cumartesi günü St.

"Bach Before&After" Mart ayı etkinlikleri kapsamında Neyzen Kudsi Erguner ve Fransız viyolonsel sanatçısı Eric-Maria Couturier, yarın ve 24 Mart cumartesi günü St. Antuan Kilisesi'nde konser verecek.

İzleyicilerin ikiliden Bach ve Itri üzerine doğaçlama ve varyasyonlar dinleyebilecekleri konserlerde, ayrıca dünyaca ünlü besteci Kamran İnce'nin ney ve viyolonsel için bestelediği eseri "Asumani"nin dünya prömiyeri de gerçekleştirilecek.

Oğuz Büyükberber klarnetler, piyano ve elektronik seslerde, Sophie Hassfurther saksafonlarda, Wolfgang Reisinger ise vurmalı çalgılardaki performanslarını yarın Borusan Müzik Evi'nde sergileyecek.

Üçlü, klasik caz tınılarından çağdaş elektro-akustik müziğe kadar geniş bir yelpazede doğaçlama ve özgün eserleri seslendirecek.

Karadeniz müziğinin önemli seslerinden Fuat Saka yarın Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde sevenleriyle buluşacak.

Aşkın Nur Yengi, sevilen şarkılarının ve Türk sanat müziği eserlerinin Türk sanat müziği sazları ve batı müziği enstrümanlarıyla harmanlanacağı bir özel bir projeyle yarın İş Sanat'a konuk olacak.

Şarkıları tiyatral bir sunumla sergileme anlayışıyla 1985 yılından itibaren birlikte konser vermeye başlayan Nesrin ve Çetin Körükçü çifti, yarın Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda sahne alacak.

Ezginin Günlüğü, 24 Mart cumartesi günü Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi'nde konser verecek.

Deborah Davis, yarın ve 24 Mart cumartesi günü İstanbul Caz Center'da şarkılarını seslendirecek.

Prof. Dr. Gürer Aykal öncülüğünde 2005 yılında kurulan Borusan Quartet, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası solisti ve Bilkent Üniversitesi'nin sürekli sanatçısı Gülsin Onay ile birlikte 24 Mart cumartesi günü Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde müzikseverlerle buluşacak.

CRR İstanbul Senfoni Orkestrası, 24 Mart cumartesi günü Rengim Gökmen şefliğinde Özyurt Kantatı'nı seslendirecek.

İran asıllı İsveçli şarkıcı Arash Labaf ve İranlı Shahram Shabpareh, 24 Mart cumartesi günü Ora Arena'da konser verecek.

Aynı gün, Afrika kökenli İngiliz şarkıcı Malia'nın konseri Tamirane'de, İngiliz pop-caz topluluğu Matt Bianco'nun konseri Salon İKSV'de dinlenebilecek.

-İBB Kent Orkestrası ABBA şarkılarını seslendirecek-

Dünya müziğinin yeni divası olarak nitelenen Mor Karbasi, Endülüs'ten Ortadoğu'ya uzanan zengin repertuvarı ile 25 Mart pazar günü Sakıp Sabancı Müzesi-the Seed'de müzikseverlerle buluşacak.

Opus Amadeus Oda Müziği Festivali konserler dizisinin beşincisinde, Tuncay Yılmaz, Gustav Rivinius ve Emre Elivar'dan kurulu Arkas Trio, Viyana klasikleri, çağdaş çok sesli Türk müziği ve Alman romantizminden oluşan bir programla,

"Viyana Klasikleri Partisinden Romantik Bir Şenliğe" adlı konserle 25 Mart pazar günü Fulya Sanat'ta dinleyicilerle buluşacak.

Şef Kamil Coşkun yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, 26 Mart pazartesi günü CRR Konser Salonu'nda müziğin efsanelerinden

"ABBA" grubunun sevilen eserlerini seslendirecek.

İş Sanat Kültür Merkezi, 26 Mart pazartesi günü kendine özgü icra stili ve Bach'tan Schnittke'ye uzanan repertuvarıyla her performanslarında seyircilerine müzik başyapıtlarının tadını çıkarma imkanı sunan "Moskova Virtüözleri" Oda Orkestrasını ağırlayacak.

Aynı gün Fatih Erkoç, Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki konserinde poptan alaturkaya, türküden caza kadar müzik dünyasında iz bırakan eserleri akustik olarak yorumlayacak.

-"Opus Amadeus Oda Müziği Festivali" sona erecek-

Borusan Müzik Evi'nde 28 Mart çarşamba günü düzenlenecek deneysel "Hoca Nasreddin&Tim Hodgkinson: Breath" konserinde, klarnette Tim Hodgkinson, saksafonda Robert Reigle, kavalda Serkan Şener, vokalde ise Nikolai Galen performanslarını sergileyecek.

Aynı gün CRR Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek "Senfonik Mehter" konserinde, Rayif Doğrulu şefliğinde "Saraydan Kız Kaçırma", "Barbaros Marşı", "Fetih Marşı", "Estergon Kalesi", "Ah Bir Ateş Ver", "Kürdili Hicazkar Longa" gibi eserler seslendirilecek.

10 Grammy ödüllü, "Don't Worry Be Happy" şarkısıyla tanınan Bobby McFerrin, 28 Mart çarşamba günü İş Sanat Kültür Merkezi'nde konser verecek.

Kayhan Kalhor ve Erdal Erzincan, 28 Mart çarşamba günü garajistanbul sahnesinde hayranlarıyla buluşacak. Enstrümantal konserde, şiirsel şarkı sözlerinin yerini enstrümanlar alacak.

Arp sanatçısı Tara Jaff, 28 Mart çarşamba günü Live Haymatlos'ta sahne alacak.

Martin Grubinger, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile birlikte 29 Mart perşembe günü Lütfi Kırdar Anadolu Auditoriumu'nda sahneye çıkacak. Sascha Goetzel'in şefliğinde verilecek konserde Grubinger, Avner Dorman'a sipariş verdiği ve dünya prömiyerini de seslendirdiği "Frozen in Time"la sahnede olacak.

"Opus Amadeus Oda Müziği Festival"inin kapanışı, 29 Mart perşembe günü Fulya Sanat'ta gerçekleştirilecek "Bach'tan Stravinsky'ye Tek Nefeste" konseri ile yapılacak.

Tuluğ Tırpan, Ulrich Mertin, Nusret İspir ve Ellen Jewett bu konserde barok müzikten Mozart'a, romantik dönemden Mimaroğlu ve Stravinsky'ye geniş bir repertuvar sunacak.

Taylan Erler Jazz Quartet, "Caz Hiç Bu Kadar Eğlenceli Olmamıştı..." konseriyle 29 Mart perşembe günü Kozyatağı Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

-Devlet ve Şehir Tiyatroları-

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta, Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde "Aşkın Sıradanlığı", Cevahir Sahneleri'nde "Sezuan'ın İyi İnsanı" ve"Yanık" Küçük Sahne'de "Kırmızı" ve "Kendi Kendine Konuşmaktır Aşk", Küçük Çekmece Sahnesi'de "Açıl Kafam Açıl",Zeytinburnu Sahnesi'nde "Anita'nın Aşkı ya da Antigone Newyork'ta", Üsküdar Stüdyo Sahnesi'nde "İmparatorluk Kuranlar" ve "Michalengelo", Üsküdar Tekel Sahnesi'nde "Gılgameş Konya DT" ve "Antigone" oyunlarını izlenebilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda bu hafta sergilenecek oyunlar ise şöyle:

Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde "Çığ" ve "Aşk Halleri", Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Sahnesi'nde "Benim Arkadaşım Yok" ve "Boncuk" Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Tehlikeli İlişkiler" ve "Otobüs", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde

"İstanbul Efendisi", "Çiçek Prenses" ve "Arka Bahçe", Kağıthane Küçük Kemal Sahnesi'nde "Boya Benek", Kadıköy Haldun Taner "Dullar", "Fareli Köyün Kavalcısı" ve "İntiharın Genel Provası", Ümraniye Sahnesi'nde "Kabare",

"Pinokyo" ve "Kargaşa" Üsküdar Müsahipzade Sahnesi'nde "Düşüş" ve "Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi", "Cambazhane" ve "Gönlümdeki Osman Hamdi Bey".

-"Seyahatname 2" Sabancı Üniversitesi'nde-

Tiyatroseverler, "Rahat Yaşamaya Övgü (Brecht Kabare)" oyununu, yarın ve 24 Mart cumartesi günü Tiyatro Pera Eren Uluergüven Sahnesi'nde izleyebilecek. Bertolt Brecht'in "Schweyk İkinci Dünya Savaşında", "Arturo Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı" ve "Üç Kuruşluk Opera" oyunlarından ve "Faşizm Üzerine Yazılar"ından Nesrin Kazankaya'nın uyarlayıp yönettiği müzikli oyunda, Kurt Weill, Hanns Eisler ve Turgay Erdener'in müzikleri kullanılıyor.

İstanbul Halk Tiyatrosu'nun "Paçi-Bir Karadeniz Komedisi" oyunu, yarın Caddebostan Kültür Merkezinde seyirciyle buluşacak. Modern bir Don Kişot öyküsü olarak nitelenen oyun, Karadeniz'i değiştirmeye, bozmaya, satmaya, talan etmeye çalışan her şeye karşı yaşadığı küçük şehirde tiyatro yapmaya çalışan bir adam

(Erkan Can) ve arkadaşları anlatılıyor.

Genco Erkal'ın "Kerem Gibi" oyunu, 27 Mart salı günü Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi'nde sahnelenecek. Erkal, oyunda belgesel, tiyatro ve şiiri buluşturarak, seyircileri Nazım Hikmet'in şiir dünyasında bir gezintiye çıkarıyor.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin "Seyahatname 2" gösterisi, Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde sergilenecek. Beyhan A. Murphy'nin koreograflığını yaptığı oyunun tarihsel metinlerinde Evliya Çelebi'den yararlanılırken, çağdaş metinleri Elif Şafak tarafından yazıldı.

Tiyatroseverler bu hafta "Ayışığı Tarifesi" oyununu, 26 Mart pazartesi günü Yunus Emre Kültür Merkezi'nde, 24 Mart cumartesi günü "Bi Garip Cinayet Mahalli" oyununu Ortaköy Kültür Merkezi'nde ve "Lacivert Gölgeli Adamlar" oyununu Bahçelievler Kültür Merkezi'nde, "Nasri Hoca ve Muhalif Eşeği" oyununu ise 23-24-25 Mart günleri Ortaoyuncular Tiyatrosu'nda izleyebilecek.

-Sergiler-

Nihal Martlı'nın "RomantiqueNihal Martlı" adlı sergisi, 27 Mart-22 Nisan tarihleri arasında Beşiktaş'taki Mekan C.A.M Galerisi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Cem Dinlenmiş'in mizahi bakışıyla harmanladığı eserlerinin yer alacağı

"Şimdi Olmaz" adlı sergisi, 29 Mart'ta X-İst'te açılacak.

Yavuz Tanyeli'nin 26 Mart'ta Tem Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşacak "Bora's Blues" adlı yeni sergisi, hem sanatçının son estetik anlayışına bir ışık tutacak, hem de dünyada ve Türkiye'de olup bitene bir teşhis denemesi olacak.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Kudsi Erguner Karadeniz Üsküdar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title