Haberler

Film gibi kurtuluş: Adada mahsur kalan 3 denizciyi 'S.O.S.' kurtardı

Güncelleme:

Pasifik Okyanusu'nda bulunan bir adada mahsur kalan 3 denizci cumartesinden beri kayıptı. Denizcilerin kumsala yazdıkları 'S.O.S.' çağrısını gören askeri uçaklar, mahsur kalan denizcileri kurtararak evlerine götürdü. Denizcilerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Pulawat Adası'ndan Pulap'a gitmek isteyen 3 denizcinin cumartesi günü kayıp olduğu söylenmişti.Kayıp olan denizciler ıssız Pikelot Adası'nda bulundu. Kumsala 'S.O.S.' yazan denizcileri, fark eden askeri uçaklar, denizcilerin temel ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra evlerine götürdü. Denizcilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisi verildi.

Tekneleriyle kaybolan ve ıssız Pikelot Adası'ndan mahsur kalan 3 denizci, kumsala yazdıkları yardım çağrısı ile kurtuldu. Yardım çağrısını gören askeri uçaklar adaya inerek mahsur kalan denizcileri kurtardı.

KUMSALA 'S.O.S.' YAZDILAR

Teknenin yakıtı bitince kaybolan ve tekneleriyle Pikelot Adası'nda sürüklenen 3 denizci, kumsala yardım çağrısı anlamına gelen "S.O.S." yazdı.

Adada mahsur kalan 3 denizciyi 'S.O.S.' kurtardı

ASKERİ UÇAKLAR FARK ETTİ

Avustralya Savunma Kuvvetleri'nden (ADF) yapılan açıklamaya göre, Mikronezyalı denizcilerin yardım çağrısı, bölgede devriye uçuşu yapan Avustralya ve ABD askeri uçakları tarafından fark edildi. Yardım çağrısı fark edildikten sonra, bir Avustralya helikopteri adaya inerek 3 gündür kayıp olan denizcilere yiyecek ve su verdi. Avustralyalı yetkililer, kurtarılan denizcilerin Mikronezya devriye gemisi tarafından evlerine götürüldüğünü belirtti. Avustralya Savunma Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, denizcilerin durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Mikronezya Federal Devletleri'nin Pulawat Adası'ndan 42 kilometre mesafedeki Pulap'a gitmek üzere 30 Temmuz'da yola çıkan denizcilerin Cumartesi günü kayıp olduğu bildirilmişti.

'S.O.S' ULUSLARARASI BİR YARDIM SİNYALİ

'S.O.S.' uluslararası olan Mors Alfabesi acil durum sinyali. İlk defa Alman hükümeti tarafından kullanılan sinyal, dünyanın her yerinde olabilecek bir tehlikeli durumda, insanların zor durumda kullanabileceği bir yardım çağrısıdır.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Pasifik Okyanusu Avustralya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (7)

Hayalperest:

En büyük hayalim Pasifikte bir adada yaşamak. Ah be. . . Ben o adaya düşsem herhalde bir daha dünyaya dönüş yapmam. . .

9
5
yanıtYanıtla
turaf:

3 GÜNDE mefta olursun dostum. o kadar kolaymı sanıyon dışarda yaşamayı. az ed stafford izle de gör ne kadar zor olduğunu. öyle pc karşısında karnın tok sırtın pek kolay bunu demek.

yanıt5
yanıt5
Fark:

Hayali güzel gerisi bos....

yanıt1
yanıt0
sana ne:

adam hayal kuruyor ona da sallıyorsunuz

yanıt0
yanıt0
teacher:

çivisi çıktı insanlığın. şu basit konuda bile kavga etmeye yer arıyor gibisiniz. ne olursunuz saygılı olun biraz birbirinize.

6
0
yanıtYanıtla
HAYALPEREST:

TURAF, kimin ne olduğunu nereden biliyorsunuz, kimin pc karşısında göbeğini kaşıyarak klavyeşörlük yaptığı belli oluyor.

2
3
yanıtYanıtla
az kaldı:

mikronezya nere la

2
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title