Haberler

İşkenceci eşini öldüren Melek İpek tahliye edildi

Güncelleme:

Antalya'da geçen 7 Ocak'ta kendisine işkence yapıp ölümle tehdit ettiği eşi Ramazan İpek'i av tüfeğiyle öldüren 2 çocuk annesi Melek İpek, 'meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku ve telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez' hükmü gereğince 107 gün sonra tahliye edildi.

Antalya Adliyesi'nde 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 3'üncü duruşmaya sanık Melek İpek, Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Saat 16.30'da başlayan duruşmada İpek'in siyah bir kazak giydiği ve yüzündeki darp izlerinin iyileştiği görüldü. Duruşmada maktul Ramazan İpek ile Melek İpek'in avukatları hazır bulundu. Duruşmayı tarafların yakınlarının yanı sıra, STK'lar ve kadın dernekleri de takip etti.

"OLAYDA TAKSİRDEN BAHSEDİLEMEZ"

Duruşmanın savcısı esas hakkındaki mütalaasında, Melek İpek'in kast olmaksızın "taksirle insan öldürme" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsini talep etti. Müşteki Esma ve Murat İpek'in avukatı Ziya Berkhan Yaman, savcının esas hakkındaki mütalaasına katılmadığını ifade ederek, "Olayda taksirden bahsedilemez. Sanık kendisini ve çocuklarını korumak amacıyla cinayet işlediği yönündeki savunmalarına bakacak olursak, olayda şiddet ön plana çıkarılıyor. Melek İpek'in koruma talebi yoktur. Melek İpek, neden kaçmadı, kurtulma imkanı varken neden gitmedi. 12 yıllık birliktelikte kişi kolluk kuvvetlerine müracaat etseydi mutlaka geri dönüş olurdu. Koruma kararlarını tartışabileceğimiz yerler mahkeme salonlarıdır. Burada 20'ye yakın tanık dinledik. Ortak tanıdıkları sürekli şiddet öyküsünden bahsetmediler. 12 yıldır Melek İpek'e şiddeti hiçbir tanık doğrulamadı. Tanıkların olay gecesine dair bir bilgileri yok, Melek İpek'in anlattıklarıyla tanıkların anlattıkları örtüşmedi" dedi.

İşkenceci eşini öldüren Melek İpek tahliye edildi

"BU SIR ONLARLA MEZARA GİDECEK"

Melek'in Ramazan'dan kurtulmaya yönelik bir arka planı olduğunu iddia eden Ziya Berkhan Yaman, "Maktul olaydan önce kız kardeşi Dudu ile mesajlaşıyor. Kız kardeşine 'Jandarmadan birisi var. Melek'le görüşüyor. Melek mesajlarını benden gizliyor" diye kardeşine mesaj atıyor. Adı geçen uzman çavuş şiddet olayları başlamadan önce Melek İpek'le mesajlaşıyor. Burada Melek, 'Rahat konuşamıyorum', jandarma da 'Tamam canım 'diye cevap veriyor. Kimsenin bilmediği bir hikaye var. Maktul öldü, sanık anlatmıyor. Belki de bu sır onlarla mezara gidecek" dedi.

Avukat Ziya Berkhan Yaman, çocuklara kurgulanmış ifade verdirildiğini ileri sürerek, "Boğuşmada silah gelişigüzel patlamıştır. Ortada boğuşma yoktur. Kriminal raporda bunu söylemektedir. Otopsi raporunda 'boğuşma var' denilmiştir. Bu nedenle otopsi raporuna değil, kriminal raporuna itibar edilmelidir. Ortada kast vardır. Maktul içeri girer girmez sanık doğrudan kalbi bölgesine hedef alarak ateş etmiştir. Ortada eşe karşı kasten tasarlayarak adam öldürme fiili vardır. Tahrik uygulanacak ise de en üst sınırdan değil, en alt sınırdan uygulanması gerekir" diye konuştu.

"EŞİME YALVARMAYA BAŞLADIM ÖLDÜRMESİN DİYE"

Sanık Melek İpek ise gözyaşları içinde eşinin kendisini o gün ilk kez dövmediğini anlatarak, "İlk kez de kelepçe takmadı. Bir iki saat dövüp bırakıyordu. Günlük hayatımıza devam ediyorduk. O gün çok farklıydı. İlk gece silahı ateşlediğinde mermi pencereye değil bana gelseydi şu an ölmüş olacaktım. Çocuklarımın önünde ben ölecektim. Banyoda ellerim kelepçeli yatarken, ben çocuklarımın sesini duymadığımda onları öldürdüğünü düşündüm dua ettim. Çocuklarımın acısını gösterme diye dua etmeye başladım. Çocuklarımın sesini duyunca dua ettim. O saate kadar çektiğim acıları soğuğu unuttum. Eşime yalvarmaya başladım öldürmesin diye. Ben 14 yıl boyunca sesiz sedasız çıksın hayatımdan diye dua ettim. Çocuklar doğmadan önce kendimi öldürmeyi düşündüm. Ama eşimin ölmesini asla aklımdan geçirmedim. Bu zamana kadar sessizce hayatımızdan çıkmasını istedim. Eşimin öldüğü içinde çok üzgünüm. Ama o gün silah patlamamış ve ölmüş olmasaydı ben ölmüş olacaktım, çocuklarım ölmüş olacaktı. Şiddeti sadece bana değil, Melike'ye de gösteriyordu. Melike uzaklaştırma kararı aldırdığında şiddeti devam ediyordu. Vücudunda iz kalmasın istiyordu. Bu sebeple de güneş panelinde bulunan aküyle elektrik vermek istiyordu. Melike'yi benim aracılığımla yanına çekmek istiyordu, ben ona da üzülüyordum" diye konuştu.

İşkenceci eşini öldüren Melek İpek tahliye edildi

"BEN BÖYLE OLMASINI HİÇBİR ZAMAN İSTEMEDİM"

Sanık Melek İpek'in avukatı Ahmet Onaran ise mütalaaya katıldıklarını ifade ederek, celse arasında sundukları 19 sayfadan oluşan yazılı beyanlarını tekrar ettiklerini belirtti. Son sözünü söylemesi istenen Melek İpek, "Ben böyle olmasını hiçbir zaman istemedim" dedi.

Mahkeme karar için ara verdi. Aranın ardından mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme Melek İpek'i "Meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku ve telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez" hükmü gereği tahliye etti. Kararla cezaevinde kaldığı 108'inci günün sonunda özgürlüğüne kavuşan Melek İpek gözyaşlarına boğuldu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Melek İpek Antalya Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (10)

Yasin Bozkurt:

Adaletin olmadığı resmen ilan edildi kadın her tür li fenaligi yapacak üstüne erkeği öldürecek elini kolunu sallayarak hayatına devam edecek bu erkek olsa yalancı canı denir 45 yıl ceza kesilirdi.

20
91
yanıtYanıtla
Başka Murat:

İşte şimdi yandınız. Bundan sonra kurgulayıp eşini öldürüp elini kolunu sallayarak gezen kadınlar çoğalacaktır. Hatta bunu 1 kez yapan ikinci kez de yapar. Bu da unutulmasın. Eşini başkalarıyla aldat adam farkedince de öldür. Iyi ne güzel.

28
73
yanıtYanıtla
Ahmet Ramazan LADİKLİ:

Adaletsizlik.

16
85
yanıtYanıtla
Mesut Şimşek:

bu dava istinabdan döner bu kadın ceza alacak kacarı yok davada eksik çok alal acele alınmış bir karar duruyor dosyadaki delillerle cavcı buna itiraz eder 26 tanıkta ortak siddet olgusundan bahsetmemiş mesru mudafaya sokmak için baya ugrasılmış kurnaz avukat senoryoyu iyi yazmış ...

15
42
yanıtYanıtla
Zeynep Nursen:

Meşru müdafa kadın suçsuz

31
11
yanıtYanıtla
Ozzy Bjk:

Meşru müdafaa ha ; demek kadın suçsuz . Hadi herkes tasarlayıp eziyet gördüğü sevmediği kim varsa öldürsün. Nasıl olsa ceza yok. Freni patlayan kamyon gibi yardan aşağıya hızlıca gidiyoruz .sonumuz belli Allah sonumuzu hayır etsin. Ne adalet var ne düzen.

yanıt5
yanıt12
Halil Yalçınkaya:

Kadının ve çocukların ifadeleri örtüşüyor, bencr doğru karar verilmiş. Günün en güzel haberi...

25
10
yanıtYanıtla
Melih Tatlı:

Kadına şiddete hayır herzaman ve dünyanın ve kainatın neresinde olursanız olun kadına şiddete hayır... ama şunu söylemeden geçemem türk erkekleri ayaginizi denk alın bu karar emsal teşkil eder valla vurular kafanizdan 3 ay sonra çıkarlar demedi demeyin......

23
9
yanıtYanıtla
Yunus Çekici:

Adam bıçaklanarak ölmüş mezarda bari adama canı demeyin isgence eden kadınlar ölünce aynısını da edermisiniz? Cinayet cinayettir cinsiyeti olmamalı bu işin kadın her şey oldu günümüzde. Inşallah yasal olarak erkeklerde kadınlar gibi haklara sahip olur. Evinden atılan 3 milyon erkek var sonsuz nafaka icra ile çocuk görme tazyik ve nafaka hapisleri yaşayan milyonlarca mağdur erkek var. Herkes tutturmuş kadına şiddet. Kadın olarak doğmayalar ne yapacak bu ülkede

yanıt20
yanıt16
Ali ÖZTÜRK:

Bazılarıniz kurgu felan demiste arkadaş sosyal medyaya haberlere yansıyan bir durumu iyice araştırmazlar mi saniyorsunuz. He sosyal medyaya düştü diye serbest bıraktılar diye düşünüyorsanız üniversiteli çocuğu da salarlardi dışarı. Biraz mantıklı olun.

8
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title