Haberler

Irak Başbakanı Abdulmehdi'den Kasım Süleymani açıklaması: ABD, saldırıya birkaç dakika kala bilgi verdi

Güncelleme:

ABD'nin İranlı General Kasım Süleymani'nin öldüğü saldırıya birkaç dakika kala Bağdat yönetimine bilgi verdiği aktaran Irak Başbakanı Abdulmehdi, saldırıya onay vermediklerini belirtti.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD saldırısında öldürülmesinin ardından bölgede gerilim yükselmeye devam ediyor. Irak Başbakanı Abdulmehdi, Kasım Süleymani'nin öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, saldırıya onay vermemelerine rağmen ABD'nin planını hayata geçirdiğini kaydetti.

"SALDIRIYA ONAY VERMEDİK"

Al Arabiya televizyonunun aktardığına göre Abdülmehdi, Irak parlamentosunda ABD askerlerinin çekilmesi için düzenlenen acil oturumda, Washington yetkililerin, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi'nin Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis'in öldürüldüğü saldırıdan birkaç dakika önce aradığını ve bu konuda uyarıda bulunduğunu söyledi. Başbakan, saldırıya onay vermediklerini kaydetti.

BM'YE ŞİKAYET EDECEKLER

Haberde ayrıca Irak Dışişleri Bakanlığı'nın, saldırıyla ilgili BM Güvenlik Konseyi'ne başvurarak ABD'yi şikayet edeceklerini bildirdi.

ABD ASKERLERİ ÜLKEYİ TERK EDECEK

Öte yandan, İranlı komutan Süleymani'nin ABD'nin Bağdat'a yönelik hava operasyonunda öldürülmesinin ardından Irak meclisi ABD birliklerinin Irak'tan gönderilmesini oyladı. Oylama sonucunda ABD birliklerinin Irak'tan çıkarılmasına karar verildi. Meclisten yapılan açıklamada, kararın uygulanması yükümlüğünün hükümette olduğu belirtildi.

Irak Başbakanı Abdulmehdi'den Kasım Süleymani açıklaması: ABD, saldırıya birkaç dakika kala bilgi verdiIrak Başbakanı Adil Abdülmehdi

NE OLMUŞTU?

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis'in de aralarında bulunduğu 5 Iraklıyla 10 kişi hayatını kaybetmişti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Onun gidişiyle, onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." ifadelerini kullanmıştı.

Ülkede 3 günlük yas ilan eden Hamaney, Süleymani'nin yerine yardımcısı Tuğgeneral İsmail Kaani'yi getirmişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Kasım Süleymani Bağdat Irak Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title