Haberler

İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması Başlıyor

Güncelleme:

BİİB, 28-29-30 Kasım tarihleri arasında Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuar Alanı'nda başlıyor.

Türkiye'de kendi alanında tek olan ve 28-29-30 Kasım tarihleri arasında işverenlerle iş arayanları buluşturacak olan 'Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması' (BİİB) kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi (BKK), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) işbirliğiyle bu yıl 2'ncisi yapılan BİİB, 28-29-30 Kasım 2013 tarihleri arasında Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Fuar Alanı'nda başlıyor. Buluşma öncesinde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, dünyanın hızlı bir değişim, teknoloji alanında ise olağanüstü gelişim yaşandığını söyledi. Bunun da toplumun ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal yapısını etkilediğini belirten Eren, zamanla birçok meslek ortadan kalkarken, birçok yeni mesleğin de ortaya çıktığını hatırlattı. Mevcut iş piyasasının da değişime ayak uydurduğunu anlatan Eren, "Kurumlar değişime ayak uydurmak için fikir üretiyor. Genç kuşakların veya mesleği değişime uğrayanların yeniden iş alanına girebilmesi için zemin hazırlıyor. BİİB, bu noktada büyük bir anlam taşıyor. İş gücü arzıyla iş gücü talebini buluşturuyor. Firmaların düzenleyeceği seminerler ve eğitimlerden gençler istifade edecek. İstihdam buluşmasına birçok kurum katılacak, 4 konferans ve 3 sertifikalı eğitim düzenlenecek. 32 firma da çeşitli alanlarda sunumlar yapacak. İstihdam buluşmasının ülkemize yararlı olmasını diliyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, bir sosyal sorumluluk projesi olan BİİB, şehirdeki iş hayatına önemli katkılar sağlayacağını dile getirdi. Girişimcilik, iş güvenliği ve sertifikalı programlarla zenginleştirilen buluşmada, şehrin önde gelen firmalarıyla gençlerin birebir iletişime geçmesine imkan verileceğini kaydeden Ödünç, "Türkiye ve Bursa genç bir nüfusa sahip. Bizler bunu tecrübeyle buluşturarak önemli çalışmalar yapacağız. Buluşmanın gençlere, girişimcilere ve sanayicilere hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

BKK Başkanı Semih Pala ise, Bursalılar olarak önemli bir şehirde yaşadıklarının farkında olduklarını anlattı. BİİB programının, Türkiye'ye örnek ve kendi alanında yapılan tek program olduğunu söyleyen Pala, buluşmanın, işverenlerle iş arayanlara sıcak bir ortamda karşılıklı görüşme imkanı sunacağını belirtti. 180'e yakın firma tarafından stant açılacağını, üst düzey yöneticilerle çalışmak isteyenlerin buluşacağını ifade eden Pala, programa destek veren Valiliğe, Büyükşehir Belediyesi'ne, BTSO'ya ve İş-Kur'a teşekkür etti. Bursa Kent Konseyi'nin de Bursa markası haline geldiğini, Yerel, ulusal ve uluslararası çalışmaları başarıyla yaptığını dile getiren Pala, "Mutlu ve büyük bir ülke ancak çalışan insanlarla olur. Bursa'nın büyümesi, Türkiye'nin büyümesidir. Bursalılar olarak dünyaya hizmet etmek isteyen insanlarız. İş alanının ortaya çıkarılması, müteşebbislerle olur. Bunun için de işveren önündeki tüm engeller asgariye düşürülmelidir. Bu sebeple kamu, özel sektöra desteklemelidir. BKK olarak bu konuda girişimlerimiz ve çalışmalarımız olacak" dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, bu yıl ikinci düzenlenen BİİB'te, paneller ve seminerler ile bilgilerin artırılacağını vurguladı. Girişimcilik, iş arama teknikleri, iş güvenliği ve kendisinin önemsediği anlaşma tekniklerinin ele alınacağını anımsatan Gülener, Bursa ihracatının temeli olan tekstil ve otomotiv sektörünün, üretim ve istihdam açısından hayati önem taşıdığına da değindi. Bölge sınıflandırmasına göre 2012 yılında bir milyon 100 bin kişinin bu alanlarda istihdam edildiğini anlatan Gülener, "Yüzde 45 istihdam oranıyla bölge sanayisi en fazla istihdam sağlayan özellikleri taşımaktadır. Bursa hızlı bir gelişimin eşiğinde bulunuyor. Gelişmiş makinelerde hızlı adımlar atmak üzere. Bunu Bursalı sanayiciler yapmaktadır" diye konuştu.

İş-Kur İl Müdürü Kasım Tilki ise, iş arayana iş bulma, çalışan arayana da işçi bulmanın ötesinde işçilerin tüm haklarıyla da ilgilendiklerini kaydetti. BİİB sayesinde iş arayanlarla işverenlerin fiziki ortamda bulaşacağını dile getiren Tilki, 3 günlük programda iş arayanların birden fazla firmayı dar bir alanda gezme imkanı bulacağını söyledi. Faaliyet boyunca 35 civarında firma tarafından seminer verileceğini, önemli isimler konuşmacı olacağı 4 toplantının yapılacağını belirten Tlki, "İşsizlik dünyanın en önemli meselesidir. Bunun çözülmesi için girişimcilerin de sayısını artırmalıyız. Bursa'da 2013 yılında bin kişilik girişimcilik kursu yaptık. Çalışma hayatına bu insanlar işveren olarak dahil olacaktır. Geçen sene yaptığımız BİİB'i 19 bin kişi ziyaret etti. Bin 200 kişi seminerlere katıldı. 2 bin 800 kişiye de danışmanlık hizmeti verildi. Geçen sene bu buluşma sonunda işe yerleştirme sayımız yüzde 100 arttı. 4 bin 500 civarında vatandaşımız iş buldu. Bu sene de 40 bin ziyaretçi bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Fahrettin Gülener Semih Pala Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title